Vrouw ziet op Facebookpagina haar kat die 2 jaar vermist is en onderneemt meteen actie.
Connect with us

Nieuws

Vrouw ziet op Facebookpagina haar kat die 2 jaar vermist is en onderneemt meteen actie.

Onze band met dieren is vaak zeer intens en onvergetelijk. Een dier verliezen wanneer het sterft is dan ook enorm triest.

Ene Sue Zelitsky weet dit maar al te goed.

Sue hield zielsveel van haar poes, Jimmy. Een energieke buitenhuis kat die ervan houdt om in de vrije natuur rond te lopen vooraleer naar huis terug te keren.

Tot op een dag de kat echter niet terugkeerde.

Op een koude herfstdag had Sue haar echtgenoot de 13 jaar oude kat Jimmy buiten gelaten zoals ze al jarenlang doen. Ze vermoedden dat Jimmy later zoals altijd, naar huis terug zou keren.

Kuieren in de buurt
Jimmy was een kat die niets liever deed dan buiten bij de buren te gaan kuieren en er zelfs van hield om mee te gaan wandelen met de familie en de hond. Ze waren nooit ongerust voor Jimmy, hij was immers een slimme kater die altijd zijn weg terug zou vinden.

Maar toen het donker begon te worden die dag, was er geen spoor te vinden van Jimmy. Ze riepen hem meermaals en gingen kijken in de buurt, maar hij kwam maar niet opdagen. Verdwenen.

“Hij ging elke dag buiten en kwam telkens weer terug, behalve die ene nacht,” vertelde Sue aan The Dodo.

De ontredderde familie begon de kat op te sporen en hing overal in de buurt posters met zijn kopje en een beschrijving, in de hoop hun lieve kat terug te vinden.

Vrees om hem nooit meer terug te zien
De dagen gingen voorbij, zelfs weken. Nog steeds geen teken van Jimmy. De familie begon te vrezen dat ze nooit meer hun trouwe kat zouden terugzien.

2 jaar later
Twee en een half jaar later gebeurde er echter iets ongelooflijk. Sue was aan het kijken op haar Facebook toen ze plots op een bericht terechtkwam van het West Milford, een dierenasiel. Ze boden een kat aan voor adoptie.

Toen ze echter dichter naar de kat keek viel haar mond open. Hij leek als twee druppels op Jimmy die vermist was.

Ze antwoordde razendsnel op het bericht en vroeg naar de toestand van de kat. Waar hadden ze hem gevonden? Hoe oud was hij? Haar hart klopte als het geluid van een sneltrein.

Ze communiceerde met het dierenasiel en ontving nieuws dat haar nog hoopvoller stemde. Ze wist bijna met zekerheid dat het haar eigenste Jimmy was.

“Hij werd ongeveer 15 kilometer verder gevonden na een zware storm en werd naar het asiel gebracht,” zei Sue. “Na enkele foto’s te hebben gedeeld en andere persoonlijke spulletjes van Jimmy gingen we naar hem kijken.”

Sue haastte zich razendsnel naar het dierenasiel met enkele van Jimmy’s favoriete spullen.

Eenmaal daar aangekomen was het overduidelijk dat haar grootste hoop waarheid was geworden.

“Van zodra we de kooi openmaakten vroeg ik “Jimmy, ben jij dat vriend?” En hij wandelde naar haar toe en wreef met zijn kopje tegen me en ik begon te huilen,” zei Sue.

Sue’s echtgenoot kwam daarna ook opdagen en de kat was nog even lief en knuffelbaar als hij altijd was. Het was duidelijk dat ze Jimmy nooit vergeten waren, en dat ook Jimmy zijn baasjes nooit was vergeten!

De intussen 15 jaar oude Jimmy is natuurlijk terug bij zijn lieve familie. Toen ze hem naar huis haalden, herinnerde zelfs de hond des huizes zijn maatje en verwelkomde hij hem met open armen.

Eenmaal de shock over was, kon het geluk van deze familie niet op. Eindelijk hadden ze na bijna 3 jaar hun kat terug.

Wat een merkwaardig en hartverwarmende reünie! Deel dit ongelofelijke verhaal als jij ook gelooft in het lot!

Doorgaan met lezen

Nieuws

Vrouw stapt naar de rechter: ”Mijn ouders hebben mij zonder toestemming op de wereld gezet”

Wij waren niet bekend met Kass Theaz, maar deze vrouw schijnt een sensatie te zijn op TikTok, het populaire platform voor jongeren waar tegenwoordig ook ouderen gebruik van maken. Hoe dan ook, Kass lijkt niet zo lekker in haar vel te zitten.

In een video beweert ze dat ze haar eigen ouders heeft aangekla*gd omdat ze zonder haar toestemming op de wereld is gezet. Ze wil dit graag verduidelijken.

“Dus mijn ouders, tegen wie ik een r*chtszaak heb aangespannen, hebben bijgedragen aan mijn conceptie. En mijn moeder, die me heeft opgevoed, heeft me ter wereld gebracht.

Daarom wil ik haar voor de r*chter brengen, omdat ik er niet mee heb ingestemd om hier te zijn.”

“Werken”
“Ik wist niet dat ik zou moeten opgroeien en werken om mezelf te onderhouden. En ik heb er gewoon niet mee ingestemd.

Ze hebben niet geprobeerd contact met me op te nemen voordat ik werd geboren om te zien of ik hier wel wilde zijn, en daarom heb ik ze aangekla*gd.”

“Ik maak het mijn levensmissie om kinderen te leren hoe ze hun ouders kunnen aankl*gen, zodat ze niet hoeven te werken.”

Zelf ook kinderen
Haar volgers vonden het al een bizar verhaal, maar werden nog meer verrast toen Kass onthulde dat ze zelf ook kinderen heeft.

Deze kinderen heeft ze echter niet zelf verwekt, maar ethisch verantwoord verkregen door adoptie. Kass is van mening dat adopteren beter is.

“Adopteren is anders dan baren. Nu is het niet mijn sch*ld dat ze hier zijn. Ik probeer gewoon een goed mens te zijn, snap je?”

Veel reacties
De video heeft veel reacties opgeleverd. Mensen kunnen het nauwelijks geloven en gaan massaal met elkaar in discussie.

Iemand schrijft bijvoorbeeld: “Dit is te gek voor woorden, maar in het hedendaagse Amerika zou ze wel eens gelijk kunnen krijgen en er flink aan kunnen verdienen.”

Grap
Nadat ook The New York Post aandacht besteedde aan het verhaal, besluit Kass bekend te maken dat het allemaal een grap was.

“Ik dacht dat het wel duidelijk was dat het een grap was. Ik vind het grappig. Mensen maken zich overal druk om. Het laat zien hoe weinig mensen onderzoek doen voordat ze reageren.”

Hoewel Kass Theaz haar video nu onthult als een grap, heeft het veel reacties en discussie teweeggebracht. Het incident werpt echter wel een interessant licht op de grenzen van humor en de gevolgen van misle*dende informatie in de online wereld.

Het is een voorbeeld van hoe snel informatie zich verspreidt en hoe gemakkelijk mensen conclusies trekken zonder de feiten te controleren.

Het laat zien hoe belangrijk het is om kritisch te blijven en niet klakkeloos alles te geloven wat op sociale media wordt gedeeld.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Voetbalfans opgepakt na jennen met overleden kankerpatiëntje: ‘Walgelijk’

Twee supporters van het Engelse Sheffield Wednesday zorgden voor walging in het hele land. De twee daagden op de tribune de fans van Sunderland uit door een afbeelding van Bradley Lowery te tonen.

 

De jongen overleed op 6-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker en was superfan van Sunderland. Zondag liet de politie weten dat de twee verdachten inmiddels zijn opgepakt.

Vrijdagavond stonden de twee teams tegenover elkaar in de tweede klasse van het Engelse voetbal. De bezoekers wonnen de wedstrijd met 0 – 3. Twee fans besloten daarop om de supporters van de bezoekende ploeg uit te dagen. Breed lachend toonden ze de foto van de overleden jongen op hun telefoon.

Bradley was amper anderhalf jaar oud toen hij de diagnose kreeg van een agressieve vorm van kanker. Hij was een fanatieke fan van Sunderland en ging regelmatig met de spelers op de grasmat. De jongen groeide uit tot de mascotte van het team. Destijds, in 2017, werd de uitvaart bijgewoond door duizenden mensen en de spelers van het team.

De moeder van de jongen reageert verslagen op het incident. “Kanker heeft geen kleur. En waar is het respect voor gezinnen die hun kind aan kanker verloren hebben? Dit is enorm triest voor mij om te zien.”

Sheffield Wednesday is niet te spreken over het voorval. “Wij veroordelen dit schandalige en uiterst betreurenswaardige gedrag ronduit. We kunnen ons alleen maar verontschuldigen voor het leed dat Bradley’s familie en vrienden is aangedaan.”

Ook de politie nam de zaak heel serieus en laat zondag weten dat er twee mannen van 31 en 27 jaar oud werden opgepakt.

“We bevinden ons in de beginfase van ons onderzoek en blijven iedereen die denkt informatie te hebben die kan helpen, aansporen om contact op te nemen.”

Doorgaan met lezen

BNers

Jada Borsato doet onhandige uitspraak over haar vader Marco Borsato en maakt het alleen maar erger

Jada Borsato, de 20-jarige dochter van Leontine Ruiters en Marco Borsato, staat volledig achter haar vader nu het 0penbaar Min!sterie heeft besloten de zanger te vervolgen voor 0ntucht met een m!nderjarige van 15 jaar.

Jada heeft het volste vertrouwen in zijn onschuld.

Bij de première van Sint Ahoy! sprak Jada voor de camera’s van Shownieuws en gaf aan dat ze het moeilijk vindt om te dealen met wat er momenteel gebeurt.

Jada Borsato

Ze benadrukte echter vastberaden: “We gaan hier gewoon doorheen! We staan allemaal achter mijn vader en we zullen hier samen doorheen gaan!”

De uitspraken van Jada worden als zeer ongelukkig beschouwd.

De algemene opvatting is dat ze de situatie niet eenvoudiger maakt voor de geconfronteerde zanger.

Misschien was het beter geweest om nu gewoon te zwijgen, vooral omdat het 0penbaar Min!sterie anders lijkt te denken, gezien hun besluit tot vervolging op basis van het verzamelde bewijs.

Advocaat Peter Plasman is een van degenen die gelooft dat Marco weinig kans maakt.
Jada Borsato

Hij beweert dat het slacht0ffer al had verwacht dat de zanger zou worden vervolgd en is ervan overtuigd dat er voldoende bewijs is om Marco in ernstige problemen te brengen.

Hoewel Marco altijd resoluut heeft ontkend en teleurgesteld heeft gereageerd op de beslissing van het 0penbaar Min!sterie.

Zijn advocaat, Geert-Jan Knoops, blijft vasthouden aan het standpunt dat er sprake is van smaad, laster en een valse aang!fte.

Hij noemt de situatie ‘onbegrijpelijk’. Yvonne Coldeweijer deelt echter niet dezelfde mening.

Ze meldt op Instagram dat er een geluidsopname is waarin Marco naar verluidt schuld bekent, en noemt Marco ‘nog erger dan Thijs Römer’.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending