Vrouwelijke orang-oetan werd uit kooi gered waar gestoorden betaalden om haar te misbruiken.
Connect with us

Nieuws

Vrouwelijke orang-oetan werd uit kooi gered waar gestoorden betaalden om haar te misbruiken.

Waarschuwing: Deze reportage bevat schokkende inhoud die niet geschikt is voor gevoelige lezers.

Het verschrikkelijke verhaal van een orang-oetan die gebruikt werd in de Indonesische seksindustrie werd opnieuw verteld door de dierenbeschermers die haar redden.

Pony, een met uitsterven bedreigde orang-oetan, werd in februari 2003 ontdekt in een bordeel in Kareng Pangi, vastgeketend op een matras.

Ze werd brutaal en meedogenloos uitgebuit door lokale palmolieboeren die naar het dorpje kwamen en omgerekend 2,60 euro betaalden om seks met haar te hebben.

Nadat ze als baby bij haar moeder werd weg geroofd, werd ze extreem gewelddadig behandeld. Haar ontvoerders scheerden haar om de twee dagen en deden haar make-up en parfum aan. Op vraag van klanten werd ze zelfs gedwongen om seksuele handelingen te ondergaan.

Lone Droscher-Nielson, die deel uitmaakte van het team dat Pony in 2003 redde, verklaarde aan The Sun: “Toen ik ontdekte dat ze gebruikt werd voor de prostitutie en niet gewoon als huisdier, was ik diep geschokt.”

“Misschien in al mijn naïviteit had ik nooit gedacht dat een mens in staat is om een dier zoiets aan te doen.”

Michelle Desilets, directeur van de Borneo Orangutan Survival Foundation, vertelde VICE in 2007 al: “De plantagearbeiders kwamen speciaal voor haar. Je kon ook een vrouw kiezen, maar voor vele van de mannen was het een nieuwigheid om seks te hebben met een orang-oetan.”

Volgens Michelle weigerden de eigenaars aanvankelijk om haar te laten gaan en bedreigden hen zelfs met machetes.

“Ze werd gebruikt als seksslaaf”, voegde Michelle eraan toe. “Ze was wellicht zes of zeven jaar oud toen we haar redden, maar ze werd al heel lang gevangen gehouden door een vrouw.”

Uiteindelijk waren er 35 politieagenten gewapend met machinegeweren nodig om Pony te bevrijden. Daarna werd ze overgebracht naar een opvangcentrum voor apen geleid door Borneo Orangutan Survival Foundation.

“Ze herstelde langzaam en geleidelijk aan werd ze voorgesteld aan mannelijke verzorgers”, vervolgde Lone. “Ze leek niet meer bang voor hen en ze was blij met alle gezelschap dat ze kon hebben. Uiteindelijk werd ze verhuisd naar een van de eilanden.”

15 jaar later na deze hel verkeert Pony in goede gezondheid en woont ze in een verblijf in het Nyaru Menteng revalidatiecentrum, samen met nog zeven andere orang-oetans.

Haar verzorgers zeggen echter dat het vrijwel uitgesloten is dat ze ooit in het wild vrijgelaten zal worden omdat ze gewoon geen basisvaardigheden geleerd heeft om te overleven.

Omwille van de wetteloosheid op het platteland in Indonesië werden haar eigenaars nooit gestraft voor hun gruweldaden.

Orang-oetans zijn momenteel “kritiek bedreigd”, voornamelijk door toedoen van de mens door de toenemende inkrimping van hun natuurlijke habitat door palmolieplantages.

DEEL DIT VERHAAL OM MENSEN DE OGEN TE OPENEN OVER DE INVLOED VAN DE PALMOLIE-INDUSTRIE OP HET VOORTBESTAAN VAN DE ORANG-OETAN.

Nieuws

Erwin grijpt in nadat Marokkaanse jongens zijn geliefde friettent overvallen en rijdt hen aan

Erwin Lips, een moedige jongeman uit de Brabantse gemeente Odiliapeel, toonde zijn heldendaden afgelopen zaterdag toen hij getu!ge was van een 0verval op zijn geliefde friettent en besloot de b0even aan te pakken.

Terugkijkend naar afgelopen zaterdag, rond 19.30 uur, drongen twee jongeren Eethuis De Buurman binnen, wat de eigenaar van de zaak flink deed schrikken.

“Eentje had een groot zwaard bij zich. In eerste instantie dacht ik dat het om een Halloween-act ging. Maar ze riepen meteen ‘geld, geld, geld’.

Toen realiseerde ik me dat het geen grap was,” aldus eigenaar Henri, die met zijn 61 jaar vastberaden was om niet toe te geven aan de 0vervallers.

Hij probeerde zelfs de b!vakmuts van een van de jongens af te trekken.

“Ik trok hem naar voren, want daar hangt een camera,” vervolgde Henri.

Er ontstond een worsteling, maar toen trok een van de daders een zakmes tevoorschijn.

Erwin, die in een nabijgelegen auto zat, besloot in te grijpen.

Hij zag een draaiende scooter voor de deur staan en bemerkte dat er binnen twee gemaskerde mannen waren.

Terwijl Henri om hulp riep buiten, probeerden de boeven de kassa te stelen.

Dit verliep echter niet vlekkeloos, omdat de kassa met kabels aan de computer was bevestigd en het geboefte de kabels niet kon losmaken. Uiteindelijk renden ze zonder buit naar hun scooter.

Dit was het moment waarop Erwin in actie kwam. Hij ramde de scooter omver, waardoor de twee boeven van 17 en 15 jaar oud in de armen van de opgeroepen p0litie vielen.

Dit klinkt als een ongelooflijk verhaal, nietwaar? Gelukkig zijn er beelden beschikbaar om deze heldhaftige daad te onderstrepen.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Verandering in kindermenu’s: Patat en pizza niet langer aangeboden in restaurants

Horecaondernemers in Nissewaard en Voorne aan Zee werken aan vernieuwde kindermenu’s, omdat zowel ouders als kinderen op zoek zijn naar meer gevarieerde opties dan de traditionele kipnuggets met friet of pannenkoeken.

Deze nieuwe initiatieven voor kindermaaltijden worden geleid door Sander Smit van restaurant Aan Zee.

Hij benadrukt dat het aanbieden van gezondere opties automatisch leidt tot betere eetgewoonten bij kinderen.

Volgens hem willen kinderen vaak meer variatie dan wat traditioneel op kindermenu’s wordt aangeboden.

Een creatief aspect van deze vernieuwing is het betrekken van basisschoolkinderen bij het samenstellen van hun ideale maaltijd.

Dit heeft geresulteerd in menu’s met meer diversiteit, zoals pasta met garnalen, witvis, pokébowls en kleurrijke wraps.

Kinderdiëtist Olga Benjamin is enthousiast over dit initiatief en benadrukt het belang van gevarieerde kindermenu’s.

Ze legt uit dat kinderen meer geneigd zijn om te genieten van kleinere, kleurrijke porties.

Uit een enquête van Ouders van Nu blijkt dat veel ouders vinden dat kindermenu’s gezonder en gevarieerder kunnen zijn.

Wendy van Poorten, hoofdredacteur van het tijdschrift, bespreekt de uitdagingen en mogelijkheden om kindermenu’s te verbeteren.

Van Poorten suggereert dat zelfs kleine aanpassingen, zoals het vervangen van gewone frietjes door zoete-aardappelfriet, een groot verschil kunnen maken.

Ook raadt kinderdiëtist Benjamin aan om halve porties van ‘volwassen’ gerechten aan te bieden, zodat kinderen samen met hun ouders kunnen eten.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Dochter Sterre Heijnen steelt de aandacht in Steenrijk, Straatarm: “Onze intentie is om haar meer bekendheid te geven”

Sterre Heijnen en haar ouders verschenen onlangs op televisie in het programma Steenrijk, Straatarm.

Wie gisteren naar deze uitzending keek, zag hoe de dochter uit het welgestelde gezin er alles aan deed om meer schermtijd te krijgen. Nu blijkt waarom ze dat deed.

Op televisie verschijnen
Veel mensen hebben de wens om op televisie te verschijnen. Sommigen willen dit om bijvoorbeeld liefde te vinden of deel te nemen aan een spelshow, terwijl anderen op zoek zijn naar aandacht.

Ze hopen op veel kijkers, zodat ze meer volgers kunnen krijgen. Programma’s als Temptation Island, Lang Leve de Liefde en First Dates zijn aantrekkelijke shows om wat aandacht te krijgen, maar er kan nu nog een aan dat lijstje worden toegevoegd.

Sinds kort lijkt ook Steenrijk, Straatarm te worden gebruikt om aandacht te genereren.

Vermoedens hiervan ontstonden al bij de aflevering met ‘Closet van Val’, waarbij mensen dachten dat de deelnemers hun leven rooskleuriger deden voorkomen dan het werkelijk was.

Later zagen we ook een oplichter die vermoedelijk zijn reputatie probeerde te herstellen. Nu vermoeden kijkers dat het programma wordt ingezet om hun dochter Sterre Heijnen te promoten.

Sterre Heijnen
Sterre Heijnen is een zelfstandig ondernemer die flink aan de weg timmert. Althans… Ze lijkt haar jeugdige jaren te gebruiken om financieel voordeel te behalen uit haar lichaam.

Via ‘Friends to follow’ (een concurrent van het bekendere OnlyFans) verkoopt ze foto’s van haar lichaam voor geld.

Het is natuurlijk een slimme zakelijke zet, maar hoe meer mensen je kennen, hoe succesvoller je kunt zijn.

Sterre heeft welvarende ouders en het lijkt erop dat ze zelf ook graag aan het werk is. Ze heeft namelijk talloze foto’s online staan, waarvan velen behoorlijk gedurfd zijn.

Dit heeft haar al zo’n 70.000 volgers opgeleverd. De mate van steun van haar ouders is nu echter onduidelijk.

Gaan haar ouders zo ver dat ze deelnemen aan een televisieprogramma om hun dochter te promoten? Kijkers denken van wel.

Hieronder zijn enkele foto’s van Sterre Heijnen te zien die weinig aan de verbeelding overlaten.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending