Vrouwen slapen beter naast honden dan naast mannen, bevestigd nieuwe studie
Connect with us

Animals

Vrouwen slapen beter naast honden dan naast mannen, bevestigd nieuwe studie

Verkoop mijn man, vervang hem door een hond en leef de rest van mijn dagen in perfecte harmonie, met hoofdkrassen, buikwrijven en een harige metgezel die onvoorwaardelijk zal liefhebben.

Klinkt als de droom, nietwaar?

Oké, ik zal mijn man niet verkopen, maar dat betekent niet dat ik er niet van droom om een ​​hond veel van mijn vrije tijd te geven. Het zal me worden vergeven dat ik er de voorkeur aan geef er een te hebben voor gezelschap als ik ga slapen: een onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen beter slapen naast honden dan mannen!

Ik maak geen grapje. De studie, uitgevoerd in 2018, ondervroeg 962 vrouwen in de VS over hun slaapgewoonten. Ongeveer de helft van de vrouwen sliep met ten minste één hond, terwijl 1/3 met een kat sliep en meer dan de helft met een menselijke partner.

Naar verluidt, in vergelijking met degenen die naast een kat of een mens slapen, hadden degenen die dicht bij een hond sliepen een hoger niveau van comfort en veiligheid.

Dit kan te wijten zijn aan een veelheid van redenen, niet in het minst het feit dat honden een gevoel van veiligheid voor hun eigenaren introduceren dat katten gewoon – hoewel we echt van ze houden – dat niet kunnen. Het kan ook iets te maken hebben met het slaappatroon van honden, omdat ze aanzienlijk lagere niveaus van nachtelijke activiteit hebben dan hun katachtige tegenhangers.

Ondertussen bleek uit een ander onderzoek, volgens de Mayo Clinic, dat mannen en vrouwen beter sliepen wanneer een hond in dezelfde kamer aanwezig was. Dat neemt niet weg dat ik zeker weet dat honden liever ook dichter bij hun baasjes slapen.

Ik wist dat er een reden was dat ik er altijd op stond om honden in mijn bed te laten slapen wanneer ik ze mijn hele leven had gehad.

Animals

Onderzoek beweert: je slaapt beter met een hond in je bed!

Iedereen die met z’n huisdier in bed slaapt, zal het graag horen en misschien zelfs bevestigen. Een onderzoek toonde aan dat met je huisdier in bed slapen goed is voor je nachtrust.

De Mayo Clinic in het Amerikaanse Arizona beweert dat je beter slaapt als er een huisdier naast je in bed ligt. De studie spitste zich vooral toe op honden.

Wetenschap

De onderzoekers volgden 5 maanden lang 40 mensen zonder slaapproblemen die ook een hond hebben. Daarbij werd vooral de nachtrust in de gaten gehouden.

De resultaten toonden aan dat mensen met een huisdier in hun bed beter sliepen. Dat gold voor het baasje én de hond!

Nuance is wel dat de bevindingen niet opgingen wanneer de hond onder de dekens sliep. Dan beweegt de hond meer en dat heeft een negatieve invloed op de nachtrust.

Wie zijn of haar puppy echter op het voeteneinde of dichtbij het bed liet sliepen, sliep in het algemeen beter.

Hoe komt dit, horen we je je afvragen? Dokter Lois Krahn legde uit: “Baasjes krijgen vaak een veilig gevoel en slapen daarom beter.

Daarnaast zijn veel baasjes overdag vaak weg van huis en door dan het huisdier in de slaapkamer te laten overnachten, creëer je makkelijk meer quality time met je hond.”

Uiteraard moeten we dergelijke studies met een korreltje zou lezen, maar voor wie met z’n hond in bed slaapt is het wel leuk om lezen!

Doorgaan met lezen

Animals

Doodsbange pup vlucht voor vuurwerk – zeven maanden later wordt ze gevonden.

Mensen die het geluk hebben om een hond in huis te hebben, weten dat ze een volwaardig onderdeel van de familie worden.

Beeld je dan eens in wat het moet zijn om een familielid te verliezen, zonder te weten waar ze zijn. We zouden gewoon alles doen om dit familielid terug te vinden.

Dat was precies ook wat een hondenbaasje in Texas meemaakte.

Tijdens het vuurwerk van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag vluchtte zijn geliefde hond Dora weg. De meeste honden zijn doodsbang voor de luide knallen van vuurwerk. Dora, de Duitse herder, hoorde de knallen, sprong over het hek en begon door de wijk te dwalen.

Toen het baasje besefte dat zijn hond verdwenen was, was het te laat. De man zocht overal, maar Dora was nergens meer te bekennen.

Dora had een chip en haar familie hoopte dat ze zo gevonden kon worden. Het gezin bleef hopen op een snelle hereniging.

Maar er ging een eeuwigheid voorbij. Dagen werden weken, weken werden maanden en het gezin begon de hoop te verliezen om Dora ooit nog terug te zien.

Hieronder zien we het moment dat Dora na zeven lange maanden haar baasje herkent. Het is een hereniging om nooit meer te vergeten.

Doorgaan met lezen

Animals

Politie rukt uit nadat man pups vastplakt met tape en erover opschept op Facebook.

Er lopen heel wat zieke mensen rond en het blijft ons verbazen hoe wreed sommige mensen hun huisdieren behandelen. Maar wat het zo mogelijk nog erger maakt, is dat er bepaalde individuen zijn die dan nog menen dat ze niets verkeerd doen.

Dat was ook het geval voor een man uit Wyoming, die naar verluidt zijn honden vastplakte met tape en er daarna op Facebook over opschepte.

Op de foto’s, onder de aandacht gebracht door dierenliefhebbers, is te zien hoe de honden zijn vastgeplakt met tape, ‘om de kleine duiveltjes’ een lesje te leren. Er zijn een dozijn foto’s en de eigenaar van de honden woont in Casper.

 

Dierenvrienden kregen lucht van de foto’s en contacteerden de politie. Deze laatste stuurde vervolgens de dierenbescherming op de man af.

De eigenaar is aangesproken op zijn gedrag. De honden zijn onderzocht en de man zou zijn diepe spijt uitgedrukt hebben. Hij had een lang gesprek met de politie over hoe je huisdieren moet behandelen. De man heeft geen verleden van dierenmishandeling en de honden vertoonden geen sporen van mishandeling of verwaarlozing.

De politie geeft nog mee dat ze de man verder in de gaten houden en dankte het publiek om hen attent te maken op de foto’s.

De eigenaar is dus niet aangeklaagd, maar heel wat dierenliefhebbers vinden dat hij geen huisdieren meer zou mogen hebben. Wat vind jij hiervan?

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending