Waar kan je de BOOS-uitzending over seksueel wangedrag The Voice kijken?
Connect with us

Meest bekeken

Waar kan je de BOOS-uitzending over seksueel wangedrag The Voice kijken?

Nadat RTL de uitzendingen van The Voice of Holland stillegde, is het met spanning uitkijken naar de aflevering van BOOS van Tim Hofland. De televisiemaker voerde maanden onderzoek naar de wantoestanden bij de talentenjacht. Daar komen ook talrijke slachtoffers aan het woord. Waar en wanneer is het nu al spraakmakende programma te zien?

Eerder deze week richtte de redactie van BOOS een mail aan RTL over de aantijgingen van seksueel wangedrag achter de schermen van The Voice. RTL geeft aan van niets te weten, maar toch legden ze het programma alvast stil.

Later die dag bekende bandleider Jeroen Rietbergen dat hij inderdaad seksueel getinte contacten heeft gehad met kandidaten. Ondertussen is er ook een aangifte tegen coach Ali B. Er circuleren echter nog meer namen.

Tim Hofman gaf aan dat hij de uitzending van het programma niet vervroegd. “Wij maken onze uitzending inclusief wederhoor en verwerking van nieuwe verhalen die binnen komen zorgvuldig af. Belangrijk, gezien de gevoeligheid van de zaken”, vertelt de presentator.

BOOS is te zien op hun YouTube-kanaal, donderdag 20 januari om 16 uur.

Meest bekeken

The Voice-medewerker tegen kandidate: ‘Zuig jij privé ook zo lekker?’

Nog een oud-kandidaat van The Voice doet een boekje open over het gedrag van Marco Borsato. Volgens de vrouw zoende de zanger een andere deelneemster vol op de mond, zonder haar toestemming. “Zij is daar toen boos over geworden, waarop Marco alles weer ontkend heeft.”

Een deelneemster sprak met RTV West over haar nare ervaringen met bandleider Jeroen Rietbergen. Zelf zat ze in het team van Marco Borsato, maar had niet meteen slechte ervaringen met hem. Toch durfde ze niet naar zijn barbecues gaan, waar de ex-kandidaten van The Voice steevast voor uitgenodigd waren.

Niet veilig

De dame getuigt: “De eerste paar jaar dat ik werd uitgenodigd voor de jaarlijkse barbecue van ‘team-Borsato’ bleef ik weg, omdat ik wist dat Jeroen daar ook was. Het is een nekhijger, ik voelde me nooit veilig met hem in mijn buurt.”

De ex-kandidaat zag het ook gebeuren bij haar collega’s. “Hij kneep ook in de billen van medekandidaten en toen een andere deelneemster een keer door een wesp gestoken was, en ik de angel bij haar eruit probeerde te halen, kwam hij naar me toe en vroeg: ‘Zuig jij privé ook zo lekker?”

Marco Borsato

Maar ook Marco Borsato gedroeg zich tijdens de opnames onbetamelijk. “Van één deelneemster weet ik dat Marco haar vlak voor een optreden plat op haar mond zoende. Zij is daar toen boos over geworden, waarop Marco alles weer ontkend heeft.”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

John de Mol reageert niet op seksueel wangedrag The Voice: ‘Laffe hond!’

John de Mol weigert te verduidelijken of hij op de hoogte was van het wangedrag van zijn zwager Jeroen Rietbergen bij The Voice. “Laffe hond”, klinkt het.

Het lijkt er meer en meer op dat John de Mol, net zoals Linda de Mol, het seksueel wangedrag van Jeroen Rietbergen geheim heeft gehouden. De bandleider geeft aan dat hij in 2016 al door zijn opdrachtgever op de vingers is getikt. Daarna heeft hij ook alles bekend aan zijn partner Linda de Mol.

John de Mol op de hoogte

Linda is dus al jaren op de hoogte van de feiten. Met opdrachtgever bedoelt Jeroen wellicht ook gewoon John de Mol. Moest blijken dat de televisiebons deze zaak werkelijk in de doofpot stopte, is dat zeer kwalijk. Zeker omdat de bandleider daarna nog veel slachtoffers maakte.

Ook zoon Johnny de Mol denkt er zo over. “De leidinggevenden wisten daarvan. Dat hebben we kunnen lezen, dus ik neem aan hij ook”, zegt de presentator.

Laf

Talpa liet inmiddels weten dat John niet reageert op de uitspraken van zijn zoon. Angela de Jong vindt dit hemeltergend. Angela haalt in het AD hard uit: “Hoe kan het dat een controlfreak als John de Mol, die zich in zijn shows met de kleinste details bemoeit, rustig in het buitenland blijft zitten, terwijl in Nederland zijn bedrijf, zijn reputatie en zijn familie zó onder vuur liggen? Geen kip piri piri kan zo goed zijn, dat je je als mediatycoon als een laffe hond daarachter verschuilt.”

Imago

Angela weet ook waarom John de lippen stijf op elkaar houdt. “Zij wisten al jaren dat hun man en zwager Jeroen achter jonge Voice-deelnemers aanzat, maar lieten hem desondanks keer op keer op een nieuwe lichting los. Enkel omdat het imago van de familie te allen tijde belangrijker is dan eventuele nieuwe slachtoffers.”

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: ‘Johnny de Mol neemt keihard wraak tegen Jeroen Rietbergen’

Gisteren gaf Johnny de Mol zijn ongezouten mening over zijn bonus oom Jeroen Rietbergen. Johnny starte zijn talkshow HLF8 met een statement over alle gebeurtenissen rondom The Voice of Holland en liet weten hoe erg hij het allemaal vindt.

Aan de tafel zat Catherine Keyl en die bracht met haar vragen Johnny de Mol behoorlijk van zijn stuk. Zo vroeg ze onder meer wat Johnny er nou echt van vond en ook wat hij van het gedrag van Jeroen Rietbergen vond.

Johnny zei dat hij Jeroen Rietbergen een enorme klootzak vond, maar ze wel van hem houden. Volgens Johnny wist ook niemand van de tijdelijke breuk tussen Linda de Mol en Jeroen Rietbergen een aantal jaar geleden.

Jeroen had toen namelijk zelf opgebiecht dat hij vreemd ging met deelneemsters van The Voice of Holland. Linda de Mol eiste dat Jeroen in therapie ging en zijn leven ging beteren. Hij ging in therapie, maar met zijn walgelijke gedrag en daden ging hij door.

Johnny was een beetje vaag of zijn vader nou afwist van de misstanden van Jeroen. Het gerucht gaat namelijk dat Jeroen tot de orde is geroepen en op zijn plek is gezet toen deze misstanden over hem jaren geleden boven water kwamen. RTL en de productie ontkennen hier iets mee te maken hebben, maar Johnny liet weten dat de leidinggevende en zijn vader er wel vanaf moeten hebben geweten.

Volgens Johnny moet zijn vader Jeroen toen al goed hebben aangepakt. Maar blijkbaar durfde John de Mol het toch niet aan om Jeroen te ontslaan omdat hij de vriend van Linda de Mol was.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending