Waarom je nooit schoenen binnenshuis moet dragen
Connect with us

Gezondheid

Waarom je nooit schoenen binnenshuis moet dragen

Toen ik een kind was, zeurde mijn moeder voortdurend over het dragen van schoenen binnenshuis. In die tijd heb ik het niet echt begrepen, maar nu achteraf voelt het heel verstandig. Als kind rende ik vaak rond, springend in plassen, aarde en bomen, zodat mijn schoenen behoorlijk vuil waren – en het was natuurlijk verboden om dergelijk vuil in ons huis te brengen en onze tapijten en hardhouten vloeren te vervuilen.

Maar het is een feit dat vuile vloeren misschien wel de minste van je zorgen zijn als het gaat om het binnenshuis dragen van schoenen. Dat komt omdat schoenen meer dan 421.000 bacteriën bevatten – en sommige kunnen zelfs gevaarlijk zijn voor je gezondheid.

Studies tonen aan dat we gemiddeld tot een half miljoen bacteriën op onze schoenen dragen – iets waar de meesten van ons niet aan denken als we met schoenen aan huis rondlopen.

E coli

Deze bacteriën omvatten E. coli, een gewone darmbacterie. De studie vond deze bacterie eigenlijk in 27 procent van alle geteste schoenen.

“We lopen door dingen als vogeluitwerpselen, hondenpoep en ziektekiemen op openbare toiletvloeren, allemaal bronnen voor E coli”, legt microbioloog en professor Kelly Reynolds van de Universiteit van Arizona uit in een interview met The Huffington Post.

Als je deze bacterie je huis binnensleept, kan deze zich in het ergste geval verspreiden naar je eten en drinken of anderszins het lichaam binnendringen.

E. coli kan onder andere leiden tot diarree, braken, infecties en in het slechtste geval meningitis en zelfs de dood. Zoals met zoveel andere dingen, E. coli schadelijk voor het lichaam zijn.

Gifstoffen

Chemicaliën en toxines kunnen worden gebruikt om veel nuttige taken uit te voeren – en zijn te vinden in veel alledaagse producten die we voor specifieke doeleinden gebruiken.

Maar als je je outdoorschoenen binnenshuis gebruikt, kan je deze schadelijke stoffen rechtstreeks in je woonkamer binnenbrengen.

“Denk aan regenwater op straat. Er zit benzine in en chemicaliën en die kunnen je schoenen aandoen en bij je thuis worden gebracht “, zegt Kelly Reynolds, die eraan toevoegt dat als het lichaam er lang genoeg aan wordt blootgesteld – en vaak – het ernstige ziekte kan veroorzaken.

Kinderen die op de grond spelen

Kinderen die op de grond spelen, is een andere belangrijke reden om binnenshuis geen schoenen te dragen.

Kinderen hebben de neiging speelgoed of vingers in hun mond te steken – vingers die ook in contact zijn geweest met de vloer. Dit is een zekere manier om ‘kiemen’ en bacteriën van de vloer te laten belanden.

Een vies huis

Afgezien van bacteriën en giftige stoffen had mijn moeder een punt.

Als je je schoenen niet uit doet worden smerigheid, vuil en grond onvermijdelijk naar binnen gesleept. Dat vertaalt zich in een onvermijdelijke waarheid: meer schoonmaken voor jou.

Hoewel het misschien betwistbaar is hoe slecht het is om met je schoenen binnenshuis rond te lopen – het is duidelijk dat het het best iets is om te vermijden, in het slechtste geval is het gevaarlijk voor kinderen en volwassenen.

Help ons te delen zodat men meer kan leren over de gevaren van rondlopen met schoenen binnenshuis!
[fblike]

Celeberties

BREAKING: Voetbalwereld op z’n kop! Cristiano Ronaldo heeft het Coronavirus.

Cristiano Ronaldo is besmet met het coronavirus. Dat heeft de Portugese voetbalbond bevestigd.

Ronaldo speelde afgelopen woensdag nog 90 minuten in het oefenduel tegen Spanje en ook in het Nations League-duel van zondag tegen Frankrijk was dat het geval – beide wedstrijden eindigden in 0-0. Bedoeling was ook dat hij morgen tegen Zweden ook weer de uittredende Nations League-winnaar zou aanvoeren, maar het coronavirus steekt daar dus een stokje voor.

Het nieuws staat op de site van de Portugese voetbalbond. ,,Ronaldo stelt het goed. Hij vertoont geen symptomen, maar is wel in zelfisolatie”, klinkt het.

De Fransman Eduardo Camavinga liet weten dat hij het shirt van Ronald, dat hij na afloop bemachtigde, niet ging wassen. Het is de vraag of hij daar nu nog zo over denkt.

Het nieuws staat te lezen op de website van de Portugese voetbalbond. “Ronaldo stelt het goed. Hij vertoont geen symptomen, maar is wel in zelfisolatie”, klinkt het. De hele Portugese selectie zou intussen al een bijkomende test hebben ondergaan, maar er kwamen geen extra positieve tests aan het licht. Ronaldo is trouwens al de derde Portugese speler die deze interlandperiode besmet raakt met het coronavirus. Eerder legden ook verdediger José Fonte en doelman Anthony Lopes al positieve testen af.

In Turijn zal de positieve test van Ronaldo ongetwijfeld de wenkbrauwen doen fronsen. De Portugees en verschillende andere internationals van Juventus – Dybala, Cuadrado, Danilo en Bentancur – verlieten begin vorige week hun hotel in Turijn voortijdig om aan te sluiten bij de selectie van hun land. Daarmee overtraden ze de geldende quarantainemaatregel nadat twee personen binnen de club positief hadden getest op het coronavirus. De plaatselijke gezondheidsautoriteiten maakten de zaak intussen over aan het gerecht.

Bron: AD, HLN.be

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: Yolanthe Cabau krijgt compliment tijdens coronatest “Mondje open!”

Yolanthe Cabau is een Nederlands-Spaans actrice en tv-presentatrice. Ze is ook bekend als Yolanthe Sneijder-Cabau, Yolanthe Cabau van Kasbergen en Yolanthe van Kasbergen.

Er wordt meer getest, dus is het ook vanzelfsprekend dat het aantal besmettingen omhoog gaat. Reden tot paniek? Waarschijnlijk niet, als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. En als je klachten hebt en je wilt zekerheid, dan zeker even testen.

Test

Zo’n test is trouwens geen pretje zoals je weet en Yolanthe Cabau heeft er inmiddels ook eentje achter de rug. En de beelden van haar test deelde ze in haar Instagram Stories.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Shirma Rouse verklapt wat ze zo allemaal als ontbijt eet.

Shirma Rouse begon iets meer dan een jaar geleden aan haar avontuur om af te vallen. Dat is haar aardig gelukt en de zangeres houdt haar volgers graag op de hoogte van haar vorderingen. Nu verklapt ze wat ze zoal ontbijt.

Groentjes

Shirma is ondertussen al meer dan vijftig kilogram afgevallen. Daar is ze best trots op, al benadrukte ze wel dat ze zich vroeger ook goed voelde toen ze nog zwaarder was. Haar fans vinden echter dat ze nu nog meer straalt. Dat de zangers trots is over haar vooruitgang, blijkt uit een recente Instagrampost. Ze schreef: “Effe een update! Juni 2019 begonnen aan mijn afval reis! Nog even te gaan maar ben goed op weg!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ik sta in de nieuwe @linda check it out! ❤️#speakingmytruth #nailsonfleek

Een bericht gedeeld door Shirma Rouse (@shirmarouse) op

Shirma houdt zich strikt aan de Alizonne-therapie. Die therapie draait vooral om het optimaliseren van het algemeen welzijn en de gezondheid in het algemeen. De zangeres deelde in een Instagram Storie wat ze precies allemaal ontbijt. Ze vertelde: “Goedemorgen. Jaja, lekker gestoomde broccoli, bloemkool, worteltjes en vier blokjes feta gewoon om het even te pimpen.”

Negatieve reacties

Shirma krijgt doorgaans heel wat lof en complimentjes, maar onlangs was er ook een persoon die het nodig vond om haar compleet de grond in te boren. Niemand minder dan Herman Brusselmans haalde ongemeen scherp uit naar de zangeres. Hij maakte onbeschaamd grappen over haar gewicht. Later liet de zangeres weten dat ze dit gewoon van zich af laat glijden.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending