Waarom zou je altijd een kom uien bij je bed moeten houden? De reden is niet zo gek als je denkt
Connect with us

Nieuws

Waarom zou je altijd een kom uien bij je bed moeten houden? De reden is niet zo gek als je denkt

Groenten en fruit bieden een breed scala aan gezondheidsvoordelen, dit weten we allemaal. Maar hoeveel verborgen mogelijkheden verstoppen zich nu eigenlijk in je koelkast?

Er zijn zoveel alledaagse stukjes fruit en groenten die al lang worden gebruikt vanwege hun medicinale eigenschappen. Niet allemaal smaken ze lekker, maar over het algemeen zijn ze de manier om mensen weg te houden van artsen.

Een van deze geschenken van moeder aarde is de ui, (te) vaak als vanzelfsprekend beschouwd.

Natuurlijk gebruiken we uien over de hele wereld, in een veelvoud aan gerechten, maar wist je dat ze ook een aantal voordelen hebben als het gaat om het verbeteren van je gezondheid?

Ui als medicijn

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat uien goed zijn voor het hart. De geur die zij uitstoten, bevat de stof waterstofsulfide, bekend om de positieve effecten op bloedvaten.

Bovendien bevatten uien – vooral die van de rode soort – vol antioxidanten. Deze zijn cruciaal als het erom gaat je lichaam in balans te houden en je immuunsysteem zo sterk mogelijk te houden.

Al in de middeleeuwen werden buiten de deuren van huizen uienbollen opgehangen, in de hoop dat ze de pestsporen zouden absorberen en zo de bewoners van het huis zouden beschermen.

Tegenwoordig weten we natuurlijk beter, maar dat betekent niet dat uien niet erg handig kunnen zijn als het gaat om het maken van zelfgemaakte medicijnen.

Uien versus hoest
Laten we eerlijk zijn, we leven in een tijd waarin verkoudheid en griepvirussen zich sneller dan ooit kunnen verspreiden. Als je met een hoest kampt, kan één ui genoeg zijn om je van het probleem te ontdoen.

Dat klopt, uien kunnen hoest bestrijden.

Wat moet je doen:

1. Plaats een halve ui in een kom (sommige mensen hakken het fijn).

2. Giet kokend water over de ui (zorg ervoor dat je hem niet volledig verdrinkt) en plaats de kom op een nachtkastje of onder het bed.

3. Ga slapen. De kamer ruikt de volgende morgen wel naar ui, maar het is het waard. Blijkbaar zou je hoest moeten verdwijnen tegen de tijd dat je wakker wordt.

Goedkoop, onschadelijk en natuurlijk
Ik geef de voorkeur aan oplossingen die goedkoop en natuurlijk zijn. Voor mij werd het wel heel duur, telkens het kopen van hoestmiddel of tabletten van een apotheek.

Aan iedereen die sceptisch staat tegenover de bovenstaande methode, zich afvragend of het echt werkt, wat is het kwaad om het uit te proberen? Je hebt niets te verliezen (met uitzondering van een paar uur een enigszins stinkende kamer). Het is gemakkelijk, goedkoop en onschadelijk voor je lichaam.

Ikzelf heb de uientruc getest en voor mij werkte het. Mijn luchtwegen voelen altijd duidelijker aan als ik wakker word, dus ik zou het graag aanbevelen.

Misschien is dat de reden waarom ik gezond ben als een meerderheid van mijn vrienden verkouden is! Wie weet? Het is echter zeker een test waard.

Ga je de uientruc proberen? Laat het ons weten in de comments en deel dit artikel met je vrienden op Facebook!
[fblike]

Doorgaan met lezen

Nieuws

Femke (36) ging met de zoon (17) van haar allerbeste vriendin naar bed

In een eerlijke bekentenis deelt Femke (36) haar recente ervaring waarbij ze in een moment van zwakte een ernstige grens heeft overschreden, en daarmee een levenslange vriendschap op het spel heeft gezet.

Het verhaal dat volgt, werpt een dieper licht op Femke’s ervaring, haar gevoelens, en de complexiteit van menselijke relaties.

Een Levenslange Vriendschap
Femke en Joyce zijn al vriendinnen sinds hun kindertijd, en hun band is door de jaren heen alleen maar sterker geworden.

Ze hebben samen veel meegemaakt, inclusief de periode waarin Joyce ongewenst zwanger werd.

Femke heeft Joyce altijd gesteund en heeft een speciale band opgebouwd met Joyce’s 17-jarige zoon, Nick.

Maar op een zonnige middag in Joyce’s tuin, met vriendinnen en overvloedige witte wijn, neemt het verhaal een onverwachte wending.

Een Moment van Zwakte
Na een gezellige middag met te veel alc0hol realiseert Femke zich dat het tijd is om naar huis te gaan.

De goedhartige Nick, die Femke al haar hele leven kent, besluit om met haar mee te fietsen. Eenmaal thuis leidt dit tot een reeks gebeurtenissen die een grens overschrijden die niet overschreden had mogen worden.

In een verwarde staat van dr0nkenschap en verlangen geven ze toe aan hun gevoelens, wat resulteert in een intiem moment tussen hen; Nick’s eerste keer.

Ontwaken uit de Roestoestand
De realiteit en de ernst van haar fout dringen pas later tot Femke door. Ze wordt overmand door schuldgevoelens en realiseert zich dat ze iets heeft gedaan wat onomkeerbaar is.

Ze heeft niet alleen een jonge man in verwarring gebracht tijdens zijn eerste intieme ervaring, maar ook het vertrouwen van iemand die ze als haar eigen familie beschouwt, geschonden.

De angst voor mogelijke gevolgen en de impact op de relaties met de mensen die haar dierbaar zijn, zijn overweldigend.

De Nasleep
In de dagen die volgen, worstelt Femke met haar gevoelens van schuld en schaamte. Nick lijkt echter een andere kijk op de situatie te hebben; hij drukt zelfs de wens uit om de relatie voort te zetten.

Femke beseft echter de ernst van hun vergissing en de noodzaak om verantwoordelijkheid te nemen voor haar daden.

Ze probeert Nick duidelijk te maken dat wat er gebeurde een vergissing was en niet mag worden herhaald.

Een Leerzaam Moment
Femke’s verhaal is een verhaal van zelfreflectie, berouw en de complexiteit van menselijke relaties.

Het werpt licht op de delicate balans tussen vriendschap en vertrouwen, en hoe gemakkelijk een moment van zwakte kan leiden tot een potentieel levensveranderende vergissing.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Getinte medelanders tr*ppen bejaarde man bij de bushalte helemaal in elkaar

Helaas moeten we opnieuw melding maken van een ver0ntrustende gebeurtenis waarbij jongeren betrokken zijn.

In onze buurlanden is er weer een schr!jnend inc!dent aan het licht gekomen, dat opnieuw vragen doet rijzen over het gedrag van hedendaagse jongeren. Er circuleert namelijk een video die bij velen de rillingen over de rug doet lopen.

Het is inmiddels algemeen bekend dat jongeren van vandaag niet meer dezelfde normen en waarden lijken te delen als hun voorgangers.

Het lijkt steeds vaker voor te komen dat wanneer zij zich m!sdragen, aanspreken geen optie is, aangezien dit vaak tot verbale of zelfs fysieke c0nfrontaties leidt. Dit gedrag roept vragen op over de rol van opvoeding in deze tijd.

Op internet zien we steeds vaker video’s opduiken waarin jongeren zich lijken te vermaken door anderen te int!mideren, bij voorkeur in groepen en bij voorkeur tegen mensen die zich niet kunnen verdedigen.

Recentelijk heeft zich een laffe da*d voorgedaan in Nederbrakel, gelegen in Oost-Vlaanderen. Op het Stationsplein werd een bejaarde man het slacht0ffer van gew*ld.

De beelden tonen de man die rustig in een bushokje zit. Plotseling passeert een groep van zes jongeren, zonder duidelijke aanleiding begint een van hen de man uit te sch*lden.

Dit sch*lden alleen al is verwerpelijk, maar het wordt erger. De man wordt fysiek aangev*llen, gedwongen zijn gezicht te beschermen terwijl hij kl*ppen en tr*ppen incasseert.

Het hele tafereel wordt gadegesl*gen door de vrienden van de aanv*ller, die lijken te genieten van het gew*ld, zonder enige poging om in te grijpen.

De beelden zijn inmiddels onder de aandacht van de autoriteiten gebracht. Hoewel de man nog geen aang±fte heeft gedaan, hebben de autoriteiten besloten een onderzoek in te stellen nadat de video via verschillende kanalen bij hen terechtkwam.

Bovendien heeft het Belgische 0penbaar Min!sterie aangekondigd actie te ondernemen. We wachten in spanning af wat de uitkomst van deze stappen zal zijn.

Wij hebben ervoor gekozen om de bewuste video niet te delen. Als je toch behoefte hebt om deze te bekijken, kun je hieronder klikken op het X-bericht.

Doorgaan met lezen

Nieuws

0ngeneeslijk z!eke Nicky (35) deelt laatste bericht: ’Als je dit leest, ben ik 0verleden’

De Britse Nicky Newman, 35 jaar oud, heeft duizenden mensen op sociale media geïnspireerd met haar verhalen over haar moedige strijd tegen k*nker.

Aan het begin van deze week verscheen haar laatste bericht op Instagram, met de woorden: “Als je dit leest, betekent dat dat ik ben 0verleden.”

In 2018 kreeg Nicky het verw0estende nieuws te horen dat ze k*nker had, nadat ze tijdens het douchen een knobbeltje in haar rechterb0rst had ontdekt.

De k*nker was al uitgezaaid en de artsen konden niets meer voor haar doen. Ondanks dit hartverscheurende nieuws besloot Nicky haar persoonlijke reis online te delen, wat de aandacht trok van maar liefst 320.000 volgers.

Deze influencer stond bekend om haar motto ‘go grab life’: het beste uit elke dag halen en elke kans grijpen. Maar deze week sloeg het n00dlot toe.

Haar laatste Instagram-bericht begon met de woorden: “Als je dit leest, betekent dat dat ik ben 0verleden.”

Ze vervolgde met: “Ik heb het 5,5 jaar volgehouden, niet slecht voor een stadium 4 borstk*nker. Ik heb niets verloren.

De k*nker heeft het overgenomen, en dat is oké. We wisten allemaal dat dit zou gebeuren. Ik denk niet dat we ooit voorbereid zijn om deze woorden te horen.

We denken dat we onverwoestbaar zijn en dat er een magische genez!ng zal komen. Maar de waarheid is dat we dit leven allemaal van dag tot dag moeten leven.”

Ze sloot haar bericht af met een indringende oproep: “Dus beloof me alsjeblieft om de mensen om je heen te koesteren en geef je vrienden en geliefden de grootste knuffels! Go grab life! Je weet nooit echt wat er om de hoek komt kijken, dus neem niets voor lief.”

Nicky Newman is afgelopen zondag 0verleden.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending