Waarschuwing van Jumbo: breng dit product onmiddellijk terug
Connect with us

Nieuws

Waarschuwing van Jumbo: breng dit product onmiddellijk terug

Jumbo, een vooraanstaande supermarktketen in Nederland, heeft met spoed een terugroepactie in gang gezet voor hun La Place Luxe Kleine Feeststol met Amarena Kers, Pistache & Hazelnoten product.


Deze actie is noodzakelijk vanwege de ontdekking van schimmelgifstoffen, namelijk Aflatoxine en Ochratoxine A, in de pistachenoten die in het product worden gebruikt. Deze toxines kunnen bij langdurige consumptie schade aan de gezondheid veroorzaken.

De terugroepactie geldt specifiek voor de feeststollen in een verpakking van 400 gram met houdbaarheidsdata van 6 maart 2024 en 12 maart 2024. Deze zijn te herkennen aan de EAN-code 8718452752058 op de verpakking.

Klanten worden dringend geadviseerd om deze feeststol niet te consumeren als deze overeenkomt met de genoemde houdbaarheidsdata en verpakking.

De aangetroffen gifstoffen, Aflatoxine en Ochratoxine A, worden geproduceerd door schimmels en kunnen bij langdurige blootstelling gezondheidsschade veroorzaken. Om de veiligheid van de consument te waarborgen, stelt de wet strikte limieten vast voor de aanwezigheid van deze stoffen in voedingsmiddelen.

In dit geval heeft het product deze limieten overschreden, wat resulteerde in de onmiddellijke terugroeping door Jumbo.

Voor eventuele vragen of aanvullende informatie over deze terugroepactie kunnen klanten contact opnemen met de klantenservice van Jumbo via het telefoonnummer 0800 – 0220 161.

De supermarktketen staat klaar om alle vragen te beantwoorden en de nodige ondersteuning te bieden aan bezorgde klanten.

Het is van cruciaal belang dat consumenten de instructies van Jumbo opvolgen en het betreffende product niet consumeren als ze het in hun bezit hebben.


Het risico op langdurige blootstelling aan Aflatoxine en Ochratoxine A mag niet worden onderschat, aangezien deze schimmelgifstoffen ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Jumbo heeft deze terugroepactie serieus genomen en onderneemt actie om de veiligheid van haar klanten te waarborgen.

Het is een voorbeeld van hun toewijding aan kwaliteit en consumentenveiligheid. Door snel te handelen en de juiste informatie te verstrekken, kunnen ze het risico minimaliseren en het vertrouwen van hun klanten behouden.

Consumenten die het product hebben gekocht, worden aangemoedigd om het terug te brengen naar de winkel waar ze het hebben gekocht.

Ze zullen een volledige terugbetaling ontvangen, zelfs zonder aankoopbewijs. Op deze manier probeert Jumbo de impact van deze situatie op hun klanten te verzachten en hen gerust te stellen dat hun gezondheid en veiligheid de hoogste prioriteit hebben.

Het is belangrijk om te benadrukken dat dit incident niet moet leiden tot algemene bezorgdheid over de veiligheid van producten van Jumbo.

De supermarktketen ondergaat strenge kwaliteitscontroles en werkt samen met autoriteiten om ervoor te zorgen dat hun producten voldoen aan alle veiligheidsnormen.

Deze terugroepactie is een uitzonderlijke situatie en Jumbo neemt alle nodige maatregelen om het probleem op te lossen en herhaling in de toekomst te voorkomen.

Als er nog steeds vragen of bezorgdheden zijn, kunnen consumenten altijd contact opnemen met de klantenservice van Jumbo voor verdere assistentie. Hun team staat klaar om te helpen en eventuele zorgen weg te nemen.


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending