Wanhopige vader draagt elke dag bruidsjurk en lippenstift in het openbaar – de reden zal je hart doen smelten
Connect with us

Nieuws

Wanhopige vader draagt elke dag bruidsjurk en lippenstift in het openbaar – de reden zal je hart doen smelten

Een 45-jarige timmerman is begonnen met elke dag naar het centrale plein in de Chinese stad Zigong te gaan.

De vader heeft de aandacht getrokken vanwege het feit dat hij een trouwjurk en lippenstift draagt. Voorbijgangers lachen vaak, wijzen en nemen foto’s, niet wetende wat de werkelijke reden is waarom hij doet wat hij doet.


Als ze zich dat realiseren, verandert hun gelach al snel in tranen …

Dus, wat drijft hem om dag in dag uit uit te gaan naar zo’n vreemde kleding?

Nou, vijf jaar geleden werd bij de dochter van Guo Anquan de diagnose leukemie gesteld. Ze was net 4 jaar geworden.

Vanaf die dag besteedde Guo zijn spaargeld in een poging om zijn dochter in leven te houden.

Vervolgens leende hij onder andere tienduizenden yuan om haar behandeling te betalen in een ziekenhuis in de provinciale hoofdstad Chegdu. Na acht slopende rondes van chemotherapie, verdween de kanker van het kleine meisje.

Toen, tragisch, in februari, keerde het terug. Guo zat al in ernstige schulden, en moest op zoek naar giften en donaties van vreemden om de droom te behouden en zijn dochter in leven te houden.


Het was echter niet genoeg. Toen zijn kleine meid weer ziek werd, werd hij gedwongen tot drastische maatregelen.

Om de aandacht op zichzelf te vestigen, is hij begonnen met rondlopen op het centrale plein in zijn geboortestad Zigong, met felrode lippenstift en een witte bruidsjurk.

Naast hem heeft hij een bord dat hij “op zoek is naar een partner” om zijn dochter te redden, en dat hij de rest van zijn leven zal werken om ervoor te zorgen dat elke lening wordt terugbetaald.

Hoewel de methode ongebruikelijk is, is deze effectief geweest.

Guo zegt dat hij tot nu toe net iets meer dan 16.000 yuan heeft verzameld voor de behandeling van zijn dochter, volgens de nieuwssite Shanghaiist. Er is een GoFundMe-pagina ingesteld voor iedereen die met donaties wil helpen.

Betaalde prijs
Guo legt uit dat zolang hij het leven van zijn dochter kan redden, hij alles zal doen wat nodig is.

“Mijn waardigheid heeft voor mij geen nut meer. Zolang er goede mensen zijn die willen helpen mijn dochter te redden, zal ik elke prijs betalen, “zegt hij.

Helaas is Guo slechts een van de vele wanhopige mensen die door het socialezekerheidsnetwerk van China is gevallen, wat heeft geresulteerd in vreemde en ongebruikelijke inspanningen voor het inzamelen van geld.

Het doet pijn mijn hart te zien dat deze wanhopige vader alle mogelijke maatregelen neemt om de behandeling van zijn dochter te betalen.

Op veel plaatsen in de wereld hebben we het geluk om zorg van wereldklasse te hebben die ons dekt wanneer we ziek worden.

Dat is niet het geval voor Guo, maar we moeten zijn geweldige inspanningen tot nu toe ondersteunen en onze vingers kruisen dat zijn dochter het haalt.

Like en deel dit artikel, niet alleen om je steun te betuigen aan deze dappere vader en zijn moedige kleine meisje, maar ook aan te tonen dat je alles zou doen om je kind te redden!
[fblike]


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending