Wat er echt gebeurt met je lichaam als je een energiedrankje drinkt
Connect with us

Nieuws

Wat er echt gebeurt met je lichaam als je een energiedrankje drinkt

Drink je weleens een energiedrankje als je je slap voelt? Of iemand in je omgeving? Misschien omdat je minder koffie of fris wilt drinken? Als dat de reden is, denk dan nog eens opnieuw. Energiedrankjes zouden weleens veel gevaarlijker kunnen zijn dan tot nu toe is aangenomen.

Een studie naar het gebruik van energiedrankjes door het Deense nationale voedingsinstituut kwam tot de conclusie dat 42 procent van de deelnemers bijwerkingen had.

En die bijwerkingen waren allesbehalve plezant.

Velen van ons, en dan met name veel jongeren, hebben de gewoonte om af en toe een energiedrankje te nuttigen als oppepper. De drankjes bevatten over het algemeen grote hoeveelheden cafeïne en suiker, die voor de gewenste energie zorgen.

Maar de studie onder 3,682 deelnemers leverde wat schokkende feiten op. Teveel energiedrankjes consumeren kan voor kwalijke bijwerkingen zorgen, samen met een reeks aan lange-termijn effecten.

Het rapport concludeerde dat grote hoeveelheden cafeïne, in combinatie met de andere pepmiddelen, verschillende negatieve bijwerkingen had, waaronder de volgende:

 • Slapeloosheid
 • Hartkloppingen
 • Rusteloosheid
 • Gelijkwaardige studies vonden nog andere bijwerkingen, waaronder:

 • Hoofdpijn en migraine
 • Allergische reacties
 • Depressie en paniekaanvallen
 • Vrijkomen van stresshormonen
 • Afhankelijkheid/verslaving
 • Tweeënveertig procent van de deelnemers aan de studie hadden zoals gezegd bijwerkingen. Die werden veroorzaakt door de combinatie van ingrediënten, maar boven alles door de hoge concentraties cafeïne en suiker.

  Alhoewel de bijwerkingen van de energiedrankjes vaak opgelost of verlicht kunnen worden, is veruit de beste manier om er vanaf te komen simpelweg stoppen met het drinken van de zoete goedjes.

  Maar de risico’s houden daar nog niet op. De Deense studie kwam ook tot de conclusie dat “een toegenomen consumptie van suikerhoudende fris- en energiedranken verhoogt het risico op overgewicht, diabetes type 2, tandrot en tanderosie.”

  Veel suiker verhoogt het risico op eventuele fatale complicaties, wat energiedrankjes dus één van de gevaarlijkste dranken maakt. De studie kwam erachter dat energiedrankjes “vaak meer dan 10 tot 30% extra suiker bevatten dan frisdranken.”

  Wat het probleem nog groter maakt is dat bijna de helft van alle energiedrankjes die vandaag de dag te koop zijn verkocht worden in halve liter-verpakkingen. Dat is een enorm verschil met het verleden: in 2010 bijvoorbeeld, waren slechts 15 procent van de blikjes een halve liter, tot bijna de helft nu.

  De Deense voedselautoriteit waarschuwt dat energiedrankjes niet geschikt zijn voor kinderen. Ze zijn nóg schadelijker voor kleinere kinderlichamen, omdat ze de gigantische hoeveelheden cafeïne en suiker nog minder goed kunnen verwerken. De organisatie schrijft dat veel kinderen de drankjes krijgen tijdens feestjes of na het sporten, en dat meer ouders zouden moeten leren over de gevaren.

  In de toekomst houd ik dit in de gaten voordat ik weer een energiedrankje pak. Deel dit artikel alsjeblieft om jouw vrienden ook op de hoogte te stellen van de gevaren. Voor zichzelf, hun kinderen of kleinkinderen!
  [fblike]

  Doorgaan met lezen

  Nieuws

  Vrouw stemt ermee in dat haar partner van 35 jaar een affaire begint met haar dochter!

  Een 35-jarige Belgische man had al meer dan drie jaar een affaire met zijn 14-jarige stiefdochter. Een verhaal zo walgelijk dat woorden het niet kunnen beschrijven.

  Het verhaal wordt nog schandal!ger wanneer wordt onthuld dat de moeder van de 14-jarige jongen hiervan op de hoogte was. Het Nieuwsblad zegt dat hij dacht dat het probleem wel meeviel.

  De Belg moest zich verantwoorden voor de r*chter. In haar 35-jarige schoonvader ziet het meisje de vader die ze niet meer heeft.

  Hij had belangstelling voor haar en wilde zelfs een bed delen. Ze hadden drie jaar een affaire en deelden hun vreugde en verdriet. “Op een gegeven moment begon ik meer voor haar te voelen dan voor haar moeder.”

  “Ik ging een goede schoonvader worden en de normen en waarden leren die er zouden moeten zijn. Ik wist dat het niet mocht, maar het was sterker dan ik.”

  Zijn partner, de moeder van het meisje, wist van het inc!dent en vergaf het. Maar een broer betrapte zijn zus en stiefvader en besloot een geluidsfragment op te nemen.

  De zoon besloot het materiaal naar zijn moeder te brengen, die hem zei het geheim te houden. Ze wilde niet dat hij naar de p0litie ging.

  De vrouw vertelde hem dat als hij dit niet geheim hield, ze allemaal naar de gevangen!s zouden gaan.

  Het parket heeft hier duidelijk geen goed woord voor. Uiteindelijk hoorden vrienden van de meisjesschool van het incident en namen contact op met de schoolleiding. De directeur van de school besloot de p0litie te bellen.

  De stiefvader moest pleiten voor de r*chtbank en werd ver00rdeeld tot drie jaar voorwaardelijke gevangen!sstraf. Hij kreeg ook een boete van € 4.000.

  Ook moet hij worden behandeld voor s*ksuele problemen en mag hij de eerste vijf jaar geen activiteiten ondernemen met minderjar@gen.

  Zijn moeder moest ook pleiten voor een r*chter, maar ze verscheen niet. Ze kreeg zes maanden voorwaardelijk en moet een boete van € 800 betalen.

  Een 14-jarig meisje realiseert zich dat het een ‘verkeerde beslissing’ was om een ​​affaire met haar stiefvader te beginnen. “Ik regel nu alles en ik geef niemand de schuld. ‘Ik zal blij zijn als het allemaal voorbij is’”, zei ze.

  Ook de moeder moest zich verantwoorden bij de r*chter, alleen liet zij zich niet zien in de r*chtszaal. Ze is ver00rdeeld tot zes maanden voorwaardelijk en moet een b0ete van 800 euro betalen.

  De stiefvader heeft zich nu moeten verantwoorden in de r*chtbank en heeft een voorwaardelijke gevangen!sstraf gekregen van drie jaar.

  Doorgaan met lezen

  Nieuws

  Slecht nieuws voor ouders: Tarieven kinderopvang stijgen fors per 1 juli

  Slecht nieuws voor ouders die gebruik maken van kinderopvang: Vanaf 1 juli wordt er een aanzienlijke prijsverhoging doorgevoerd.

  Kinderopvangorganisaties claimen hogere kosten te hebben die zij moeten doorberekenen aan de ouders. Duizenden gezinnen worden hierdoor getroffen.

  De Brabantse organisatie Midden Brabant heeft op haar website aangekondigd dat de tarieven verhoogd moeten worden. Zij verhogen de uurtarieven met anderhalf procent.

  Hoewel anderhalf procent nog meevalt, verhoogt Fantaziehuis de tarieven met 2,78 procent en rekent Kinderopvang SDK zelfs 4,97 procent meer per uur. En dan hebben we het nog niet eens over SDK, dat ouders confronteert met een tariefsverhoging van zes procent.

  De adjunct-directeur van de Brancheorganisatie Kinderopvang, Asja Godthelp, bekijkt het met zorg. “In zestien jaar tijd heb ik dit slechts één keer eerder meegemaakt”, aldus Godthelp.

  Opnieuw verhoging
  Kinderopvangorganisaties stellen in het najaar hun tarieven voor het volgende jaar vast. In januari van dit jaar werden de tarieven al met ongeveer 8,5 procent verhoogd.

  Nu blijkt dat de kosten hoger uitvallen dan verwacht. In april van dit jaar trad de nieuwe CAO voor het personeel in werking, waarin een loonsverhoging van 12 procent werd opgenomen. Deze kosten moeten nu worden doorberekend aan de ouders.

  Natuurlijk zijn ouders niet blij met deze nieuwe stijging. Er zijn al veel gezinnen die moeite hebben om de kosten van kinderopvang te betalen, en met deze verhoging zal dit nog moeilijker worden.

  Volgende stijging
  Volgens Godthelp is het “zeer vervelend” als ouders deze extra kosten niet kunnen dragen. Maar ze voegt eraan toe: “Een tariefsverhoging is altijd nog beter dan het faillissement van een organisatie, waar ouders uiteindelijk niets aan hebben.”

  Vorige week vrijdag kondigde minister Van Gennip van Sociale Zaken overigens aan dat de vergoeding voor kinderopvangkosten per januari 2024 iets zal stijgen.

  Echter, in januari staat ook de volgende tariefsverhoging al gepland. De maximum uurprijs zal dan met zes procent stijgen. Het worden dus erg kostbare maanden voor ouders.

  Deze prijsverhoging komt als een harde klap voor ouders die afhankelijk zijn van kinderopvang. Het betekent dat zij nog meer financiële druk ervaren in een tijd waarin de kosten voor levensonderhoud al hoog zijn.

  Veel ouders worstelen al met het vinden van een goede balans tussen werk en gezin, en de stijgende kosten van kinderopvang maken het er niet makkelijker op.

  De Brabantse organisatie Midden Brabant rechtvaardigt de tariefsverhoging door te stellen dat het noodzakelijk is vanwege de gestegen kosten.

  Het is begrijpelijk dat organisaties te maken hebben met verschillende kosten, zoals loonsverhogingen voor het personeel en andere operationele uitgaven.

  Echter, het is pijnlijk voor ouders om geconfronteerd te worden met deze kostenstijging, vooral omdat kinderopvang al duur genoeg kan zijn.

  Verschillende kinderopvangorganisaties hebben ervoor gekozen om de tarieven in verschillende mate te verhogen.

  Fantaziehuis verhoogt de tarieven met 2,78 procent, terwijl Kinderopvang SDK maar liefst 4,97 procent meer gaat rekenen per uur. Deze tariefsverhogingen kunnen een grote impact hebben op het maandelijkse budget van ouders.

  Doorgaan met lezen

  Nieuws

  Vrouw die met pop is getrouwd ontdekt overspel: ”Ik heb gelijk zijn pipi afgehakt”

  Meirivone Rocha Moraes, 37 jaar oud, stapte vorig jaar in het huwelijksbootje met haar lappenpop Marcelo. De relatie met de pop verloopt echter niet zonder problemen, aangezien ze Marcelo nu voor de tweede keer heeft betrapt op ontrouw. En dat heeft gevolgen.

  Marcelo, de pop
  Voor degenen die Meirivone niet kennen: deze vrouw was jarenlang single en kon maar geen man vinden. Haar moeder vond het zielig voor haar dochter en knutselde een pop in elkaar.

  De pop, genaamd Marcelo, was bedoeld om Meirivone gezelschap te houden tijdens eenzame nachten. Maar Meirivone werd verliefd op deze handgemaakte creatie.

  De liefde groeide zo sterk dat haar moeder nog drie andere poppen moest maken. Meirivone doet alsof deze poppen hun kinderen zijn en neemt dit heel serieus.

  Overspel
  Meirivone hoort eigenlijk thuis in een psych*atrische instelling, maar ondertussen blijft ze in het nieuws verschijnen. Vandaag is dat opnieuw het geval.

  Ze vertelt dat ze Marcelo voor de tweede keer heeft betrapt op 0verspel. De eerste keer kwam hij er nog mee weg.

  Hij moest op de bank slapen en mocht niet meer naast Meirivone liggen. Maar nu pikt de Braziliaanse vrouw het niet meer en heeft ze maatr*gelen genomen.

  “Ik heb zijn avontuurtjes met andere vrouwen ontdekt omdat mijn vriendin me benaderde. Ze vertelde me dat Marcelo me constant bedri*gt.”

  Pipi afgehakt
  “Ik twijfelde er niet aan, want dit is niet de eerste keer dat hij dit doet. Hij moet nu op de bank slapen, maar ik heb ook besloten om zijn mannelijkheid af te hakken.”

  Hoe kan een pop eigenlijk een “pipi” hebben? Meirivone legt uit dat het gaat om een witte rubberen d*ldo van 16 centimeter. De arme pop is nu dus ber00fd van zijn mannelijkheid.

  “Ik ben bang dat andere vrouwen aan zijn gesl*chtsdeel zitten zonder mijn toestemming. Daarom heb ik hem in de kast gelegd.

  Als we naar restaurants gaan of ergens naartoe gaan, kunnen ze er niet aankomen. Wie wil er nu een man zonder gesl*chtsdeel? Dat heb ik slim aangepakt, toch?”

  Veel contacten
  Meirivone heeft ook ontdekt dat Marcelo’s telefoon maar liefst vijfhonderd vrouwelijke contacten bevat. “Toen ik hem hiermee confronteerde, gaf hij geen antwoord. Hij bleef stil en staarde voor zich uit.”

  “Marcelo is een vi*speuk. Hij jaagt op vrouwen en liegt tegen mij dat er niets is gebeurd. Maar af en toe betrap ik hem met een meisje.

  Dan beweert hij dat het zijn nichtje is. Maar ik heb hem door. Je houdt mij niet zomaar voor de gek”, aldus Meirivone.

  Doorgaan met lezen
  Advertentie
  Advertentie

  Recente berichten

  Advertentie

  Trending