Wat er met je lichaam gebeurt als je 28 dagen geen alcohol hebt gedronken
Connect with us

Meest bekeken

Wat er met je lichaam gebeurt als je 28 dagen geen alcohol hebt gedronken

Sommige wetenschappers geloven dat het 21-28 dagen duurt om een ​​slechte gewoonte te doorbreken. De gemiddelde persoon drinkt 9,2 liter alcohol per jaar. Hoewel matig drinken normaal wordt beschouwd alsacceptabel gedrag, en in sommige gevallen zelfs gezond, zijn onthoudingen talrijk voor de gezondheid.

Of iemand ervoor kiest om niet te drinken om geld te besparen of zichzelf te verbeteren als mens, er zijn nogal wat veranderingen die het lichaam ervaart.

Onderzoek gepubliceerd in het British Medical Journal in 2018 toont aan dat stoppen met drinken de bloeddruk kan verlagen, het cholesterol kan verlagen en het niveau van aan kanker gerelateerde eiwitten in het lichaam kan verlagen.

Honger wordt getroffen

Het lichaam begint misschien meer naar suikers en voedingsmiddelen te verlangen nu het niet langer de bron van suiker uit drinken haalt. Diabetici moeten voorzichtig zijn en dit is niet voor iedereen het geval.

Wanneer mensen drinken, ervaren ze van nature minder remming en voelen ze zich misschien hongeriger. Zonder alcohol zouden ze zich tot voedsel kunnen wenden om zich bezig te houden.

Om dit voor te bereiden, is het belangrijk om gezonde snacks en dranken zoals fruit of sap te drinken.

Kwaliteit van slaap

Drinken kan veel mensen helpen snel in slaap te vallen, maar de kwaliteit van de slaap is anders. Terwijl je lichaam ontgift van de alcoholverslaving, heb je misschien zelfs nachtmerries.

Volgens een studie kan alcohol de REM-slaap verminderen, slaap die wordt geassocieerd met dromen. Je kunt meer dromen en ze onthouden.

Sommige mensen kunnen hoofdpijn hebben, wat de slaap kan beïnvloeden. Alcoholontwenning kan hoge bloeddruk veroorzaken of de lever beïnvloeden.

Ze vinden ook dat het makkelijker is om ’s ochtends wakker te worden. De alcoholconcentratie in het bloed beïnvloedt het vermogen van het lichaam om in slaap te vallen en wakker te worden.

Organen beginnen te genezen

In week 2 zonder alcohol begint de lever zichzelf te genezen. Wanneer mensen regelmatig drinken, kan de lever littekens krijgen en kunnen cellen doodgaan. Het is in staat zichzelf te herstellen, maar het is een langzaam proces. Wanneer mensen minder drinken, zal hun herstel sneller verlopen.

Alcohol kan de manier waarop de huid eruit ziet beïnvloeden. Het kan pigmentveranderingen, vroege veroudering en droogheid veroorzaken. Wanneer je stopt met drinken en je gewoonte begint te vervangen door gezondere dranken of water, zal het uiterlijk van de huid beginnen te verbeteren.

Je maag kan ook beter beginnen te functioneren. Alcohol verhoogt de productie van maagzuur en kan zelfs zweren veroorzaken.

Zichtbare tekenen van drinken beginnen te verdwijnen

De duidelijke tekenen van drinken, zoals donkere kringen onder de ogen en zwelling van het gezicht, vervagen. Dit komt omdat het urinesysteem weer goed werkt.

Acne en andere ontstekingen of irritaties nemen af, omdat de waterbalans in het lichaam wordt hersteld. Wanneer je stopt met drinken, heb je een lager risico op het ontwikkelen van gaatjes. Het glazuur van de tand kan ook sterker worden. [5]

Na verloop van tijd worden ook het gevoel van smaak en geur hersteld. Bij drinken is aangetoond dat het reuk- en smaak beïnvloedt.

Gewicht verliezen
Alcoholische dranken kunnen veel calorieën bevatten. Veel mensen ervaren dramatisch gewichtsverlies wanneer ze besluiten te stoppen met drinken. Gemiddeld kan iemand verwachten tussen de 6-8 pond per maand te verliezen. Hoe langer iemand van alcohol afziet, hoe meer gewicht hij verliest.

Helderder denken
Onderzoek toont aan dat wanneer mensen drinken, hun hersenen eigenlijk een beetje zwellen. Miljoenen hersencellen zullen sterven door het gebrek aan zuurstof. Dit gebeurt langzaam, maar het veroorzaakt ernstige schade.

Een maand lang geen alcohol of andere bedwelmende middelen gebruiken kan een stap op weg naar soberheid zijn. Je kunt een betere gezondheid en duidelijkheid ervaren door te stoppen met drinken. Of drink je helemaal niet? Laat ons weten wat je denkt.

Celeberties

ZIEN: Wauw! Miljuschka Mitzenhausen heeft ze losjes in de tas hangen

Miljuschka Witzenhausen, we kennen d’r inmiddels allemaal. Via het modellenbureau waar ze werkte kwam zij uiteindelijk bij de jongerentelevisiezender TMF terecht, waar ze vanaf 5 februari 2005 werkzaam was. En sindsdien is ze wereldberoemd in Nederland.

Ze heeft natuurlijk haar looks mee maar wist je dat ze ook het nichtje is van vermeend topcrimineel Willem Holleeder? Ook is ze dit jaar te zien in het nieuwe seizoen van het populaire televisie programma Wie Is De Mol?.

Miljuschka bakt lekker weg op het strand

Enfin, Miljuschka houdt zich tegenwoordig vooral bezig met lekker koken en bakken in de keuken. Maar op zo’n zomerse zondag als vandaag ligt ze natuurlijk heerlijk te bakken op het strand.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Foto van André Hazes en Nikkie Plessen duikt op: “Dus toch!?”

Een hoop ophef rondom André Hazes en zijn privéleven vorig jaar. En dat jaar maakt hij het nog bonter. Het begon met geruchten dat hij en Nikkie Plessen stiekem aan het daten zouden zijn. Ze waren hand in hand gespot en zelfs zoenend zijn ze gezien. Er dwaalde foto’s van de twee over het internet rond. Ze hebben alleen niets toegegeven. Dat het niet goed liep tussen de zanger en Monique Westenberg, dat was wel duidelijk. Hij sliep niet eens meer thuis. Tot het op een gegeven moment leek dat alles weer koek en ei leek te zijn tussen de twee. Maar ook daar kwam snel een einde aan toen bekend werd dat ze zanger verder ging met de 20 jaar oudere Bridget Maasland. Tot begin eerder dit jaar dan. En dan is daar ineens die ene foto weer!

André Hazes en Nikkie Plessen

Dat doet natuurlijk weer een hoop stof opwaaien. Waar de geruchten van hem en Nikkie al weggestopt werden blijkt het dat de zanger er tóch wel een handje naar blijkt te hebben. Geruchten gaan dus dat het niet alleen bij Bridget is gebleven in het afgelopen jaar. Tekst gaat door onder de video:

Woede om foto’s van de zanger en Monique

Als je een een beetje het nieuws hebt gevolgd de laatste dagen dan weet je dat het aantal corona besmettingen weer flink stijgt in Nederland. En terwijl het RIVM probeert alles in goede banen te leiden zijn er steeds meer mensen die de regels aan hun laars lappen. Zo ook de volkszanger en zijn vriendin Monique Westenberg. Monique en de zanger waren eerder deze week uit eten in de Amsterdamse bar Mr. Porter, waar ze ‘Getekend voor het leven’ afsloten. Het stel was met een gezellig clubje, waar dan ook een groepsfoto van werd gemaakt. De zanger omarmt zijn vriendin en ze houden elkaars handen vast. Ook de rest van het gezelschap staat dicht op elkaar.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Zien: Rachel Hazes haalt flink uit naar Monique Westenberg!

Dat Rachel Hazes en Monique Westenberg niet door één deur kunnen is inmiddels wel duidelijk. In de tijd dat André Hazes wat met zijn kortstondige nieuwe vlam Bridget Maasland had, was ze wel ineens dikke maatjes met de liefde van haar zoon. Maar ook toen het weer goed kwam tussen de zanger en de moeder van zijn kind bleef de spanning tussen de twee nogal hoog. Shownieuws en Story weten te melden dat de vrouw vanuit haar tweede huis in Barcelona met een nieuw boek bezig is. En er zijn ook wat aannames dat dit boek die spanning alleen nog maar meer gaat opvoeren.

Het boek van Rachel Hazes

Het overlijden van haar man, de grootste volkszanger die Nederland ooit gekend heeft, zal centraal staan in dit boek. Er zouden heel wat heftige dingen zijn gebeurd in deze periode. Maar Shownieuws en Story melden ook dat haar moeizame band met Monique niet onbesproken zal blijven. Ook zou ze schrijven over de slechte band die ze heeft met haar dochter, Roxeanne Hazes. Haar boek zal ‘Als je alles weet’ heten. De verwachtingen zijn dat deze nét zo’n bestseller zal zijn als haar eerste boek ‘Typisch André’ die 15 jaar geleden uitkwam.

Nieuwe Hazes-breuk?

Hoewel het de laatste tijd weer wat gemoedelijker lijkt te zijn in de familie Hazes kan daar behoorlijk wat verandering in komen. Tenminste, als we weekblad Story moeten geloven. De 50-jarige weduwe zou namelijk alles maar dan ook ALLES over de slechte verhouding tussen haarzelf en haar schoondochter gaan verklappen. En dan krijgen we uiteraard maar één kant van het verhaal te lezen. Ook zal ze schrijven over de ‘verwijdering’ van dochterlief Roxeanne. Wanneer het boek precies zal gaan uitkomen is nog niet bekend.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending