Wetenschappers concluderen: Vrouwen slapen beter met hun hond dan met hun partner.
Connect with us

Nieuws

Wetenschappers concluderen: Vrouwen slapen beter met hun hond dan met hun partner.

Als hondenliefhebbers weten we allemaal hoe fijn het is om lekker naast je viervoeter in bed te liggen. Maar het is niet alleen gezellig – het is ook goed voor de kwaliteit van je slaap.

Een studie door Canisius College in Buffalo, New York, onthult dat vrouwen beter slapen met een arm over hun hond, dan over hun partner.

Keer op keer worden de gezondheidsvoordelen aangetoond van het bezitten van een hond. Hun trouw en onvoorwaardelijke liefde kunnen helpen met angsten en depressie, om nog maar te zwijgen over de extra beweging die je krijgt van het wandelen met je trouwe vriend.

Nu zijn onderzoekers tot de conclusie gekomen dat vrouwen veel beter slapen met hun hond aan de zijde. Beter dan met hun partner, maar ook beter dan met bijvoorbeeld een kat.

Het onderzoek omvatte 962 vrouwen, woonachtig in de VS, van wie 55 procent het bed deelde met minstens één hond en 31 procent met tenminste één kat. De studie gaf aan dat 57 procent van de vrouwen ook sliep met een menselijke partner.

Het onderzoeksteam, geleid door professor Christy L. Hoffman, nam waar dat honden minder vaak hun slaappartners wakker maakten dan katten of mensen.

“Hondeneigenaren moeten zich aanpassen aan de behoefte van de hond om iedere ochtend stipt een toiletritueel te hebben. Dit helpt mensen met het aanhouden van een vrij strak ontwaakritme. Bovendien lijkt het slaapritme van honden meer overeen te komen met dat van mensen, dan in het geval van katten,” aldus professor Hoffman tegen de Huffington Post.

Gevoel van veiligheid
De onderzoekers vogelden ook uit dat de vrouwen zich zekerder voelden ’s nachts, met hun trouwe bewaker aan de zijde.

“Sommige hondeneigenaren kunnen vertrouwen halen uit de gedachte dat hun hond ze kan waarschuwen in het geval van een inbreker, of andersoortige calamiteit,” volgens Hoffman. “Een kat roept dit soort gevoelens veel minder op.”

Deel alsjeblieft dit verhaal met iemand die ook van honden houdt!

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending