Wikkel je been 1 uur in kool – het kan helpen met gewrichtspijn
Connect with us

Lifestyle

Wikkel je been 1 uur in kool – het kan helpen met gewrichtspijn

Kool staat al lang bekend om zijn gezonde en nutritionele eigenschappen. De groente heeft zowel een laag caloriegehalte als zit boordevol vitamine C, kalium en vitamine K.

Kool wordt al eeuwenlang gebruikt, niet alleen als voedsel, maar ook om zwelling en blauwe plekken te behandelen. Studies van de Universiteit van North Carolina hebben ook aangetoond dat kool eigenschappen heeft die kanker kunnen bestrijden.

Kool bevat essentiële fytonutriënten, anthocyanines (een antioxidant) en glutamine (een aminozuur). Al deze hebben ontstekingsremmende eigenschappen, wat zeer voordelig is bij de behandeling van pijn en zwelling in gewrichten. Sommigen beweren ook dat het verlichting kan bieden voor artrose.

Het blijkt dat deze ongelooflijke voedingsstoffen goed kunnen worden gebruikt om pijnlijke gewrichten te behandelen. Hier is hoe.

Jij hebt nodig:

 • Groene kool (rode kool kan volgens sommigen ook goed zijn, maar pas op want het kan vlekken).
 • Aluminiumfolie
 • Een deegroller
 • Verband of gaas
 • Een oven
 • Hoe:

  1. Verwijder de buitenste bladeren en spoel goed. Droog en knip het harde deel van de stengel uit.

  2. Gebruik een deegroller om de kool naar plat te drukken, zodat deze zijn helende sappen begint vrij te geven.

  3. Wikkel de bladeren in de folie en verwarm ze een paar minuten in de oven tot de kool warm is. Breng het aan op het gezwollen gebied en maak het verband of gaas vast.

  4. Laat ongeveer een uur zitten en herhaal de procedure drie keer per dag. Het is belangrijk dat je je elke keer afspoelt.

  Als je de voorkeur geeft aan een koud kompres, kun je dezelfde instructies volgen maar de koude bladeren een tijdje in de koelkast leggen voordat je het op het lichaam aanbrengt. Effecten van het koolverband zouden de volgende dag effect hebben.

  Hoewel het zeer zeldzaam is dat mensen gevoelig zijn voor kool, moet je het onmiddellijk verwijderen als je jeuk ervaart.

  Vergeet niet dat hoewel dit nuttig kan zijn, het altijd verstandig is om een ​​arts te raadplegen als je ernstige problemen hebt.

  Ik heb altijd al naar het aanbod van de natuur gekeken voordat ik voor medicatie heb gekozen.

  Deel deze truc alstublieft, zodat meer mensen over deze geweldige eigenschap van kool kunnen leren.
  [fblike]

  Celeberties

  Pijnlijk: Rachel Hazes haalt hiermee keihard uit naar dochter Roxeanne Hazes

  André Hazes senior krijgt zijn eigen wassenbeeld. Een mooi moment voor de familie Hazes waarmee ze hun overleden vader kunnen herdenken. Maar niet iedereen wordt betrokken in dit mooie familiemoment: Rachel zegt dat ze het wassenbeeld gedaan heeft voor hun ‘kleine jongen’, maar hoe zit het met hun kleine meid?

  Geen contact

  Een pijnlijk moment voor Roxeanne Hazes. Zij en haar moeder Rachel hebben al een lange tijd geen contact met elkaar, maar toch voel je het als je zo gepasseerd wordt.

  Rachel schrijft een emotioneel eerbetoon aan haar overleden man op haar Instagram en laat Roxeanne expres buiten beschouwing:

  ,,Lieve schat, ik weet dat je het nooit hebt gewild en zal waarschijnlijk mijn poten breken als ik boven kom… maar ik heb het gedaan voor onze kleine jongen en weet stiekem dat je er toch wel trots op zult zijn…❤️

  ❤️❤️ ”

  Rachel’s volgers vragen zich ook af waarom Rachel haar dochter Roxeanne niet noemt: ,,Vergeet je Rox niet?” en ,,Prachtig mooi😍mooi voor jullie kleine jongen, maar ook voor zijn kleine meissie waar hij zo zuinig op was neem ik aan” luidden de reacties…

  Zij aan zij
  Extra pijnlijk is dat André Hazes senior een bekende buurman krijgt in het Madame Tussauds. Papa Hazes zal naast zijn zoon Dré junior komen te staan, die ook een wassenbeeld krijgt in het museum. Een eerbetoon aan Hazes die samen met zijn zoon te zien zal zijn, met geen spoor van dochter Roxeanne…

  Bron: ditjesendatjes.nl Beeld: Youtube, Instagram

  Doorgaan met lezen

  Celeberties

  Goedele Liekens heeft huidkanker: ’Het gaat steeds slechter’

  Goedele Liekens heeft huidkanker. Dat maakte de 57-jarige Vlaamse politica donderdag bekend op Facebook.

  „Jullie weten, het ligt niet in mijn aard om zaken te verbloemen. En ik wil het jullie zelf vertellen. Ik heb huidkanker”, begint Goedele haar bericht op het sociale platform. „Het begon enkele maanden geleden met zo’n rare vlek waar dermatologen al jaren voor waarschuwen. Die vlek werd onmiddellijk weggehaald. Toen dat niet voldoende bleek, kwam er een operatie om het ding flink diep uit te snijden.”

  Te laat

  De operatie bleek achteraf te laat uitgevoerd, want de kankercellen waren inmiddels uitgezaaid naar haar klieren. „Vandaar ligt de weg naar verdere uitzaaiingen natuurlijk open. ’Eens een melanoom binnen zit, maakt die rare sprongen’, zei de oncoloog.”

  Hoewel het behandeltraject Goedele zwaar valt, is de kanker gelukkig wel behandelbaar. „Er zijn goede dagen waarop ik vrolijk en energiek leef alsof er niets aan de hand is. Dan forceer ik me om te genieten nu het kan. Er zijn slechte dagen waarop de bijwerkingen van die behandeling me doodmoe, misselijk en ziek maken. Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter en ben ik genoodzaakt om gedurende enige tijd mijn activiteiten op een laag pitje te zetten: zowel in het federaal parlement, als in de media.”

  Goedele is niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. „’Opgeven’ is niet mijn beste eigenschap, dat weet je. Dus hé cancer, you picked the wrong bitch!”

  Ze sluit het bericht af met het advies om huidvlekjes te laten testen.

  Doorgaan met lezen

  Celeberties

  Onherkenbaar: ‘Rogier Smit gaat nu plots als vrouw door het leven’

  Rogier Smit is al weken lang veelvuldig in het nieuws vanwege een vermeende verslaving. Maar daarop volgde ook nog eens een vermeende breuk tussen hem en Frank Jansen. Er komen wisselende verhalen voorbij of dit nu echt waar is of niet.

  Ook is er een verhaal voorbij gekomen dat hij het huis van Rachel Hazes tot een ravage heeft achtergelaten. Hij zou door alle problemen een paar nachtjes bij haar hebben mogen slapen om uit te rusten. Maar volgens ooggetuigen en buren zou hij vervolgens de deur uit getrapt zijn.

  Rogier Smit als vrouw verkleed

  Maar nu gaat er weer een andere foto rond van de presentator. Eerder zagen we al foto’s van hem waarop hij zónder zijn pruik op staat. Maar nu heeft hij ineens een heel andere pruik. Een dames-pruik welteverstaan. Het lijkt erop dat dit géén verkleedfeestje is, gezien de rest van het gezelschap. Rogier loopt er alleen bij als ‘Marilyn Monroe’ zoals Ditjes & Datjes weet te omschrijven:

  Doorgaan met lezen
  Advertentie
  Advertentie

  Meest recente berichten

  Advertentie

  Trending