Word je ook lastiggevallen door muggen? Dit trucje is volgens dokters het beste
Connect with us

Lifestyle

Word je ook lastiggevallen door muggen? Dit trucje is volgens dokters het beste

Met de zomer bijna in aantocht, ben ik klaar om eindelijk de natuur op te snuiven! Maar iets waar ik niet naar uit kijk zijn die dekselse muggen.

Die kleine, vervelende insecten verpesten altijd mijn barbecuefeestjes tijdens de zomer.

En ongeacht hoeveel anti-muggenspray ik gebruik, ze blijven me opeten.

Heb jij dit probleem ook? Lees dan dit artikel, print het af en bewaar het voor wanneer de zomermaanden er aan komen!

Ik ben geen grote fan van antimuggensprays, ze bevatten namelijk een ellenlange lijst vol onnatuurlijke ingrediënten en gifstoffen die ik liever vermijd.

Maar een doe-het-zelfmiddeltje kan soms beter zijn dan die chemische producten.

Gelukkig hebben onderzoekers een remedie bedacht die natuurlijke ingrediënten bevat en effectiever is dan giftige antimuggensprays. En het ruikt zelfs lekker!

Naast het feit dat muggen vervelend zijn en je jeukerige beten bezorgen, mogen we niet vergeten dat muggenbeten ook gevaarlijk kunnen zijn.

Over de hele wereld kan een mug meer ziekten veroorzaken dan enkel een jeukerige beet.

Als je jezelf wilt beschermen van beten en ziekten, is dit miraculeuze mengsel iets voor jou:

Dit heb je nodig:

 • 15 druppels eucalyptusolie
 • 15 druppels limoenolie
 • 1 theelepel vanille-extracten
 • 100 milliliter vodka of pure alcohol
 • Instructies:

  Meng de essentiële oliën met alcohol en vanille-extracten, giet het mengsel in een spray-flesje, en spray op jezelf en op anderen voor je naar buiten gaat, of bij het slapengaan als er veel muggen zijn.

  Onderzoekers hebben vastgesteld dat dit mengsel 97% kans op bescherming biedt, en dit urenlang, terwijl de meeste antimuggenproducten maar 84% bescherming bieden, gedurende dezelfde tijd.

  Met deze tips ben je nagenoeg onzichtbaar voor muggen deze zomer!

  Deel aub deze slimme truc met iedereen die je kent en die eveneens muggen haat!
  [fblike]

  Celeberties

  Droevig nieuws: ‘Gezondheid Rob de Nijs gaat steeds achteruit’

  Rob de Nijs kan met een gerust hart afscheid nemen van de muziek. De 77-jarige zanger, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, is erg blij met zijn vrijdag verschenen slotakkoord ’t Is mooi geweest. Ondanks dat hij op voorhand al had aangegeven geen live-optredens meer te doen op tv, kon hij het niet laten om mee te zingen met Paskal Jakobsen en Danny Vera. Ook vertelt hij over zijn gezondheid en dat hij denkt dat hij het coronavirus heeft gehad.

  De Nijs vindt het heel spannend hoe het publiek op zijn werk gaat reageren. „De release van een plaat is het summum van wat wij beleven als je in dit vak zit. Ik ben zelf gek van die plaat”, zei de zanger vrijdagavond in Op1. „Ik ben heel blij en ik heb het gevoel dat andere mensen dat ook zouden vinden.”

  Volgend jaar is De Nijs van plan om ook laatste optredens te geven. „Er staan een heleboel dingen in de planning, ik wacht het gewoon af”, zegt hij doelend op de coronacrisis.

  Goed

  Ondanks dat zijn gezondheid langzaam achteruit gaat, voelt de zanger zich goed. „Mijn gezondheid is sowieso niet de beste van Nederland, maar ik voel me goed verder.” Wel denkt De Nijs dat hij besmet is geweest met het coronavirus en dat hij daardoor is verslechterd. „Ik merk dat ik niet ben waar ik was voor die tijd.”

  Maar de zanger is in goede handen. „Ik heb het geluk dat mijn neuroloog een van de beste mensen op zijn gebied is in de wereld. Dat geeft mij veel zekerheid op een bepaalde manier van: nou het valt allemaal wel mee.”

  Doorgaan met lezen

  Celeberties

  HEFTIG: Grote zorgen om jongste zoon Rob de Nijs

  Deze week verschijnt het allerlaatste album van Rob de Nijs. Vanwege de ziekte van Parkinson moet hij noodgedwongen de microfoon aan de wilgen hangen. In deze fase blikt de zanger steeds vaker terug op zijn leven. Maar zijn er ook zorgen om zijn jongste zoon.

  ZDe afscheidstournee van Rob de Nijs moest groots worden. Maar nu alles stil ligt vanwege de coro-nacrisis, verschijnen er slechts een boek en een album. Rob had zich enorm op zijn tournee verheugd. Hij wilde weer op het podium staan, maar ook wilde hij sparen voor de toekomst van zijn zoontje Julius (8). Vlak voordat alles stil kwam te liggen, sprak hij daarover met zijn echtgenote Henriëtte. ‘Ik had thuis net gezegd: En nu gaan we echt werken voor mijn pensioen. En toen kwam corona. Nou, thank you,’ vertelt Rob de Nijs in PS Het Parool. ‘Het was de bedoeling om genoeg te hebben om er punt achter te zetten. Ik zou een paar grote shows geven. Twaalfduizend man in het Sportpaleis bijvoorbeeld. Dat gaat voorlopig niet door. Er moet straks voor Julius genoeg overblijven om bepaalde dingen te kunnen doen, studeren bijvoorbeeld. Die plannen worden nu doorkruist. We hebben gelukkig een buffertje, maar de bodem daarvan is in zicht. Maar goed, jammeren helpt niet. De hele wereld heeft ermee te maken.’

  Zorgen

  De afgelopen maanden was Rob veel thuis en kon daardoor meer tijd met zijn zoontje Julius doorbrengen. ‘Hij is heel lief en zorgzaam. Let er steeds op dat ik niet struikel. Pas op, daar ligt een snoer, pap! Ontroerend vind ik dat,’ vertelt hij in PS Het Parool. ‘Hij neemt de regie in huis een beetje van me over. Heel schattig, al had ik het liever anders gehad natuurlijk. Hij is eigenlijk de enige over wie ik me soms zorgen maak. Dan denk ik: oh God, dat joch van acht jaar. Wat vindt hij ervan als zijn vader op een gegeven moment het hoekje om is? Ik denk dat ik nog wel een tijdje heb, maar je weet toch maar nooit.’

  Doorgaan met lezen

  Celeberties

  ZIEN: First Dates deelneemster met Cup F heeft behoorlijk wat fijne foto’s online staan

  Het BNNVARA programma First Dates is nu al een aantal jaar een behoorlijk succes. In dat programma ontmoeten twee singles elkaar voor het eerst in het zogenaamde First Dates Restaurant waar ze (hopelijk) gezellig een hapje met elkaar gaan eten. Uiteraard zijn deze twee singles op elkaar uitgekozen op basis van leeftijd, hobby’s etc.

  Na afloop van het etentje mogen de twee potentiële tortelduifjes aan elkaar aangeven of ze zin hebben in een vervolgdate of niet. En dat kan af en toe best pijnlijk zijn wanneer de een aangeeft dat wel te zien zitten terwijl de ander aangeeft daar niets voor te voelen.

  Geen match voor Michelle in First Dates

  Dat was ook het geval bij Danny en Michelle. De twee hadden leuke gesprekken aan tafel en Danny zag het best wel zitten om nog eens af te spreken met Jamie. Jamie zocht echter meer een gespierde bink met tattoo’s en wilde geen vervolgdate meer. Na het zien van onderstaande foto’s zijn er wellicht toch een hoop andere mannen die interesse hebben in Michelle:

  Doorgaan met lezen
  Advertentie
  Advertentie

  Meest recente berichten

  Advertentie

  Trending