WOW: Avondklok gaat naar 22 uur!
Connect with us

Meest bekeken

WOW: Avondklok gaat naar 22 uur!

De avondklok gaat mogelijk van 21 uur naar 22 uur. Het demissionaire kabinet overweegt om de spertijd ’mee te laten bewegen’ met de zomertijd.

Het is volgens bronnen rond het kabinet een van de opties die op tafel liggen. De nieuwe avondklok zou in dat geval aankomende maandag van kracht worden. Een andere optie die minister Grapperhaus (Justitie) uitwerkt, is een ’nachtklok’. Bovendien wordt van de CDA-minister verwacht dat hij binnenkort een einddatum noemt waarop de avondklok definitief de prullenbak in gaat.

Naar verwachting zullen Rutte en coronaminister De Jonge tijdens de persconferentie dinsdag het perspectief op die versoepelingen proberen te schetsen. Meer dan met voorpret vooruitkijken kunnen de bewindsmannen niet bieden. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames ligt daarvoor nog te hoog, zo stelde het kabinet zondag in het Catshuis al vast.

Er komt daarom waarschijnlijk geen groen licht voor buitenlandse plezierreizen tijdens de meivakantie. Het huidige negatieve reisadvies voor de hele wereld loopt tot half april. Dat wordt sowieso met twee weken verlengd, bezweren betrokkenen. Tot nu toe reikten reisadviezen van het kabinet echter altijd over de vakanties heen. De meivakanties lopen tot en met 9 mei.

Lifestyle

Avondklok blijft van kracht, terrassen met Pasen nog niet open

De huidige coronamaatregelen blijven voorlopig van kracht. Vanwege de hoge besmettingscijfers worden er voorlopig geen versoepelingen verwacht, maar er worden waarschijnlijk ook geen extra maatregelen genomen.

Daarover zijn de meest betrokken ministers het eens geworden tijdens overleg in het Catshuis van vanmiddag, melden bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws. De besluiten zijn nog niet definitief, aankomende dinsdag is er een nieuwe persconferentie.

Terrassen nog niet open
Hoewel tijdens de vorige persconferentie werd aangekondigd dat de terrassen mogelijk in het paasweekend open zouden gaan, is daar met de huidige besmettingscijfers geen ruimte voor.

Ook zou het nog te vroeg zijn voor het heropenen van het hoger onderwijs en de buitenschoolse opvang. Ook de avondklok blijft voorlopig van kracht.

Toch zijn er ook lichtpuntjes: het perspectief voor de lange termijn is gunstiger, zeggen ingewijden. Over 8 tot 10 weken zijn de kwetsbare groepen gevaccineerd, waardoor er meer ruimte komt voor versoepelingen.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Vlák voor André Hazes wegging bij Monique liet hij deze tattoo zetten!

Dat André Hazes alweer weg is bij Monique Westenberg heb je vast al ergens op het internet gelezen. De reden ervoor is nog niet helemaal duidelijk, maar de influencer Sarah van Soelen lijkt er wat mee te maken te hebben. De zanger is vorig jaar ook al voor 3 maanden bij de moeder van zijn kind weggegaan. Toen was hij gevallen voor de 20-jaar oudere Bridget Maasland. Maar dit keer is hij, als we de roddels mogen geloven, voor een jongere dame gevallen. Het rare van het verhaal was dat de zanger zijn vriendin al ten huwelijk gevraagd had en zei dat hij dit keer écht voor haar wilde gaan. Helaas is het voor de jonge hengst niet weggelegd om zich nu al te settelen en we gokken dat dat ook nog wel even gaat duren.

André Hazes liet tattoo zetten!
Maar zoals wel vaker bij jonge mensen het geval is, steeg het de zanger een beetje naar zijn kop. Hij was namelijk zó zeker van zijn zaak dat hij een paar weken geleden een tatoeage heeft laten zetten. Volgens Story en De Telegraaf heeft de zanger namelijk de verlovingsdatum van Monique en hem in zijn hals laten zetten. Een datum die nu dus niet veel meer te betekenen heeft en misschien zelfs pijnlijke herinneringen zal opbrengen.

Voor Westenberg was de keuze om haar te laten vallen uit het niets gekomen. Op Instagram schreef ze: “De keuze van André om bij ons weg te gaan is voor mij abrupt en heb ik niet zien aankomen. De haast die ermee gemoeid is om dit zo snel naar buiten te brengen, zonder dat we dit eerst onze zoon hebben kunnen vertellen verbaast mij na hetzelfde patroon van een jaar geleden niet.” De eerste die een goede foto van de nieuwe tattoo spot moet zich nog melden:

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: Anouk haalt flink uit naar Marco Borsato die op bezoek komt!

Anouk heeft afgelopen vrijdag behoorlijk hard uitgehaald naar Marco Borsato tijdens de uitzending van The Voice. Toen zangtalent Nienke een nummertje begon te zingen van Meghan Trainor genaamd ‘Dear Future Husband‘ schoot dat in het verkeerde keelgat van de zangeres op de rode stoel. Het nummer gaat over hoe de ideale echtgenoot eruit ziet.

Ze vindt het nummer namelijk, hoe leuk het ook klinkt, behoorlijk gedateerd en haalt daarbij het interview van de welbekende en beruchte zanger bij. Ze geeft namelijk het volgende aan: “Het zijn wel een beetje gedateerde lyrics, toch?“. Maar om het nog wat duidelijker te maken wat ze daar precies mee bedoelt gaat ze nog een paar stapjes verder.

Anouk en Marco Borsato gaan er een gezellige uitzending van maken!
Ze zegt: “Ik snap dat het interview van Marco Borsato afgelopen zaterdag de vrouwenemancipatie gewoon met vijftig jaar heeft terug geslingerd. Maar het voelt toch een beetje crazy als zo’n jonge leuke meid van 25 zo’n tekst eruit knalt.” Daarbij is het leuk om te weten dat Marco aanstaande uitzending te gast is in het programma. Wij zullen dus op het puntje van onze stoel gaan zitten om te zien of hier nog een vervolg op gaat komen!

Doorgaan met lezen

Trending