Wrede bestuurder rijdt familie eendjes omver nadat vrouw hen probeerde te helpen om over te steken.
Connect with us

Nieuws

Wrede bestuurder rijdt familie eendjes omver nadat vrouw hen probeerde te helpen om over te steken.

Een harteloze bestuurder maaide een familie eendjes omver nadat een barmhartige Samaritaan hen probeerde te helpen om de straat over te steken.

De bewakingsbeelden tonen hoe negen eendjes en hun ouders de straat proberen over te steken in Queenstown in Nieuw-Zeeland.


Een vrouw in een paarse regenjas was gestopt om de aankomende bestuurders te waarschuwen om snelheid te minderen. De dame besefte dat de eendjes het water aan de andere kant van de straat probeerden te bereiken.

Twee auto’s negeren de waarschuwingen van de vrouw en rijden rakelings naast de eendjes, terwijl een auto uit de tegenovergestelde richting wel vertraagt.

Dan loopt de vrouw de straat op om de familie eendjes te beschermen. Maar seconden nadat ze zich in veiligheid heeft gebracht, rijdt een auto met hoge snelheid door de familie.


De video van het schokkende voorval kwam aan het licht nadat Rolf Liechti klacht had ingediend bij de lokale politie om gerechtigheid te eisen voor de negen eendjes en hun ouders.

Helaas hoorde hij nooit iets terug van de politie.

Rolf zei dat de moeder overleed in het ongeluk, alsook een van haar kuikentjes.

Hij zei dat de eendjes zonder hun moeder het niet lang zouden overleven. Rolf zei: “Telkens wanneer we de eendjes zien, stoppen we het verkeer en helpen hen oversteken … iedereen doet dat … omdat ze aan de overkant naar de vijver willen.”

“We lieten vorig jaar zelfs borden plaatsen nadat iemand hen had overreden, maar deze kerel leek dat niets te kunnen schelen, dat of hij was met zijn telefoon of zoiets bezig, wie weet.”

Een woordvoerder van de politie gaf toe dat ze de klacht niet verder onderzochten, maar zeggen dat er voor zover zij weten geen misdrijf begaan werd.

De eendjes werden door een dierenwelzijnsorganisatie ondertussen ondergebracht op een veiligere plek in de stad.

WAT VIND JIJ HIERVAN? MOET DE POLITIE ACTIE ONDERNEMEN TEGEN DEZE ROEKELOZE BESTUURDER? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT BERICHT MET IEDEREEN DIE JE KENT!

OPGELET: DE ONDERSTAANDE VIDEO IS NIET GESCHIKT VOOR GEVOELIGE KIJKERS.


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending