‘Zanger Marco Borsato al opgepakt na aangifte misbruik jonge meisjes’
Connect with us

Meest bekeken

‘Zanger Marco Borsato al opgepakt na aangifte misbruik jonge meisjes’

Een 22-jarige vrouw heeft maandag bij de politie aangifte gedaan van onzedelijke betastingen door Marco Borsato. Het gaat om een jonge vrouw die de zanger al haar hele leven kent. Het grensoverschrijdende gedrag zou hebben plaatsgevonden tussen 2014 en 2019. Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland zegt de zaak in onderzoek te nemen.

Het slachtoffer – naam bij redactie bekend – is de dochter van een goede vriendin van de zanger. Die vriendin is al jaren groot fan en voormalige assistent van Borsato. Het slachtoffer zegt dat Borsato haar al vanaf kleins af aan kent en dat het betasten begon nadat de vader van het meisje in 2013 was overleden. Uit berichten op sociale media wordt duidelijk dat de jonge vrouw en Borsato elkaar al vele jaren goed kennen en een innige band hebben. Ze sturen elkaar over en weer liefdevolle berichten.

De moeder van het slachtoffer kent Borsato al meer dan 25 jaar en is de zus van een bandlid uit zijn begintijd. Ze stond jaren voor Borsato klaar en hielp onder meer met het beantwoorden van brieven van fans en het organiseren van fanclubdagen. In 2019 stopte ze de samenwerking met Borsato. In een lange afscheidsbrief aan vrienden en bekenden op sociale media liet ze weten de thuissituatie niet meer goed te kunnen combineren met het werken voor Borsato.

In een interview met de Telegraaf blijkt nu dat ze Borsato in dat jaar had geconfronteerd met de handtastelijkheden, die ze via het dagboek van haar dochter had ontdekt. Volgens de krant – die al sinds het voorjaar van dit jaar contact heeft met de moeder van het slachtoffer – is Borsato zelfs bij sessies met psychologen geweest waarbij hij huilend zijn verontschuldigingen zou hebben aangeboden.

Nu het nieuws naar buiten is gekomen krijgt de moeder op sociale media tientallen steunbetuigingen van vrienden die het dapper vinden dat ze samen naar de politie zijn gestapt en aangifte hebben gedaan.

‘Goed dat er aangifte ligt’

Marco Borsato ontkent de aantijgingen. Dat deed hij al eind vorige week en daar blijft hij bij, ook na de aangifte van vandaag. ,,Ik heb zojuist kennis genomen van het feit dat aangifte jegens mij is gedaan”, reageert Borsato bij monde van zijn advocaat Knoops. ,,De aangifte is duidelijk een reactie op het door mij aangevraagde onderzoek bij het Openbaar Ministerie. Het is goed dat er nu een aangifte ligt, want die kan dan betrokken worden bij het onderzoek dat ik heb gevraagd. Ik zie de uitkomst van het onderzoek met vertrouwen tegemoet. Ik ontken zoals bekend alle aantijgingen die ik tot dusverre alleen via de pers mocht vernemen.”

Knoops zegt dat hij uit de media moest vernemen dat er aangifte is gedaan. ,,Kwalijke zaak. Wij zijn niet geïnformeerd.”

Borsato ligt al enige tijd onder vuur nadat verschillende juice channels, kanalen die ongefilterd roddels over BN’ers verspreiden, de zanger betichtten van grensoverschrijdend gedrag bij enkele minderjarige meisjes. Het zou gaan om meisjes van 13 en 15 jaar. Een van die slachtoffers heeft nu dan toch aangifte gedaan, na een aantal jaren te hebben geaarzeld om verschillende redenen. Mogelijk zullen andere jonge vrouwen die zich door Borsato geïntimideerd hebben gevoeld, als getuige gaan optreden in de zaak.

Advocatenteam

Vorige week liet de zanger weten de aantijgingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag niet langer over zich heen te laten komen. De 54-jarige zanger liet via zijn advocaten Carry Knoops en Geert-Jan Knoops weten dat hij justitie vraagt om onderzoek te doen ‘naar de bron van de insinuaties met zo nodig daaraan te verbinden strafrechtelijke gevolgen’.

Het was de eerste keer dat Borsato, via zijn advocaten, reageerde op de geruchten van mogelijk grensoverschrijdend gedrag. In de door Knoops vrijgegeven verklaring stond dat Borsato ‘reeds medio 2020′ het kantoor heeft verzocht ‘om een onderzoek in te stellen naar een aantal insinuaties verband houdend met de aantijging dat hij grensoverschrijdend seksueel gedrag zou hebben vertoond met minderjarige meisjes.’

Er was tot en met afgelopen weekend geen aangifte gedaan tegen Borsato. Enkele min of meer bekende mensen uit de showwereld zeiden wel in contact te staan met een of enkele moeders van de vermeende slachtoffers.

Celeberties

Zien: Familie Meiland geschrapt van televisie! Televisiezenders nemen beslissing!

De familie Meiland hebben een flinke poos behoorlijk onder vuur gelegen. Dit vanwege een aantal uitspraken van moederlief Erica over de Islam en vrouwen met hoofddoeken. Na deze uitspraken kwam er immens veel kritiek waar dan ook heel veel aandacht naartoe is gegaan in de media. Vanwege deze kritiek hebben talloze merken verschillende familieleden laten vallen wat betreft een samenwerking. Van Nivea tot Emma matrassen, ze zagen het niet meer zitten om de samenwerking voort te zetten. We zien vaker dat dit soort gevallen na een tijdje wel weer overwaaien, en het lijkt nu ook wat rustiger te worden.

Martien heeft inmiddels zijn gezicht ook weer laten zien en kreeg uiteraard de vraag hoe het nu gaat. Hij geeft aan dat het gezin weer met goede moed naar de toekomst kijken en erg uitkijkt naar de aankomende kerstspecial. Dat brengt ons op het volgende.

Zal familie Meiland blijven?

Veel mensen, die kritiek leveren op de uitspraken van Erica, willen zelfs dat de familie van de buis zal verdwijnen. Dit is dan ook voorgelegd aan de zender die het programma uitzenden. Het programma wordt in Nederland én België uitgezonden. De zender hebben laten weten dat de ‘wel door zullen gaan met het uitzenden van het programma. Een opluchting voor veel mensen die de bui al zagen hangen tijdens alle ophef natuurlijk. De verklaring is “Zaken buiten het programma zijn voor rekening van de familie zelf“. Sterker nog, er komt volgend jaar een nieuw programma aan waar het hele gezin aan zal deelnemen. De gezinsleden zullen in dit nieuwe programma onder de armoedegrens gaan leven.

Doorgaan met lezen

Celeberties

André Hazes heeft alles van Sarah van Soelen verwijdert: ‘Oprotten!’

De twee waren zo leuk samen en het leek erop als we Sarah van Soelen moesten geloven dat alles wel weer goud zou komen tussen haar en André Hazes. Hazes heeft namelijk alles wat met Sarah te maken heeft van Instagram verwijdert terwijl Sarah nog steeds zegt dat ze een pauze hebben.

Dat er volledige radiostilte tussen de twee is, is al een lange tijd duidelijk want er is letterlijk geen contact meer tussen de twee. Een paar maanden geleden stuurden ze nog openbaar voor heel Nederland hartjes naar elkaar maar ook dat zien we nergens meer.

André heeft letterlijk elke foto met Sarah en die met Sarah te maken heeft verwijdert maar de foto’s van en met Monique heeft hij wel laten staan. Ook volgen de twee elkaar inmiddels niet meer op Instagram terwijl Monique André juist weer volgt.

Tijdlijn Instagram André Hazes

Zo ziet de tijdlijn van André Hazes er nu uit.
Sarah had vorige week nog laten weten dat de twee slechts een pauze hadden van elkaar omdat André veel dingen moest verwerken en het een zware periode is geweest voor hem, ook vanwege zijn burn-out.

Het lijkt er in ieder geval op dat André wellicht iets te snel is gegaan met zijn ex vlam en dat heeft hij eerder ook aangegeven. Zou het dan nu echt officieel over zijn tussen de twee?

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Zien: André Hazes is zónder Rachel vertrokken: “Ruzie vanwege Monique Westenberg!”

We weten al een tijdje dat André Hazes zich klaar zou maken om voor langere tijd naar Amerika te vertrekken. De geruchten gingen dat dit in eerste instantie met moederlief zou zijn. Vorige week plaatste Yvonne Coldeweijer nog een opvallend bericht over deze kwestie. Ze zei: “Er gingen geruchten dat André en Rachel op reis zouden gaan naar Las Vegas volgende week. Een spion meldt vandaag dat hij nu alleen zal gaan. Gaat Rachel niet meer mee door al dit gezeik?” Met “dit gezeik” wordt het volgende bedoeld: “André bevindt zich in een loyaliteitsdilemma.

Enerzijds wil hij het allerliefste Moon terug. Maar zij geeft aan dat Rachel er bij haar nooit meer in komt. Anderzijds heeft hij een goede band met zijn moeder, die er niet achter staat dat hij terug wil naar Moon. Zij wil er alles aan doen om dit tegen te houden.” Deze complete voorspelling blijkt uitgekomen te zijn.

André Hazes toch naar Amerika zonder Rachel!

Of er daadwerkelijk ruzie is tussen Rachel en zoonlief kunnen we niet bevestigen. Ook de reden dat Rachel plotseling niet meer is gegaan, maar opvallend is het natuurlijk wel dat de plannen plotseling van tafel zijn geschoven. Verschillende juice-kanalen melde dat de zanger inmiddels al vetrokken is. het account Reality.FBI zegt: “André zit sinds vorige week in Amerika. Roy Harmsen is mee. Een vriend uit de makelaarswereld. André sprak al vaker de wens uit om deels in Amerika te gaan wonen. Wellicht worden die stappen nu gezet.” Hieronder eerder bericht van showbizzwatcher Yvonne Coldeweijer:

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending