Ze probeert haar stervende zus op te vrolijken door te blazen op haar buikje – en dan gebeurt er een mirakel
Connect with us

Lifestyle

Ze probeert haar stervende zus op te vrolijken door te blazen op haar buikje – en dan gebeurt er een mirakel

Niets is erger dan wanneer kleine kinderen ernstig ziek zijn.

Toen Poppy werd geboren, het dochtertje van Amy en Stephen Smith, beseften ze dat er iets ernstig fout was. Hun dochter werd te vroeg geboren en de dokters stelden het Moebius syndroom bij haar vast. Dat is een zeldzame ziekte waardoor de gezichtsspieren niet meer kunnen functioneren. Eten en spreken wordt daardoor moeilijker.

De kleine Poppy spendeerde haar eerste levensdagen op de intensieve zorgen en maakte een goeie vooruitgang. De ouders begonnen te hopen dat Poppy zich ondanks haar ziekte, kon ontwikkelen zoals alle gezonde, kleine meisjes

En toen ze 15 maanden was, begon ze te wandelen, tot de grote verrassing van haar ouders. Hoewel, ze bleef echter moeite hebben bij het spreken en kon niet lachen of glimlachen door haar ziekte.

Maar net toen Poppy 2 jaar oud zou worden, gebeurde er iets tragisch.

Poppy werd ernstig ziek.

Poppy’s moeder vond haar dochtertje bewusteloos in bed en nam haar onmiddellijk mee naar de noodgevallenafdeling in het ziekenhuis.

De dokters zagen dat haar longen gevuld waren met vocht en dat Poppy een zuurstoftekort had in de hersenen, wat leed tot hersenschade. Haar toestand werd erger en erger, en de dokters vreesden dat ze het nooit zou overleven.

De familie vierde Kerstmis in het ziekenhuis, en vreesde dat het wel eens hun laatste Kerstmis kon zijn samen met Poppy. De zussen Elisha (14), Macey (12) en broer Alfie (11), stonden aan haar zijde.

En toen Macey haar zusje Poppy wou opbeuren door al spelend op haar buikje te blazen, gebeurde het ondenkbare, volgens The Mirror.

Poppy lachte, voor de eerste keer in haar leven.

“Macey blies op Poppy’s buikje en begon hard te lachen. We konden onze ogen niet geloven,” zei papa Stephen.

Kort na het ongelooflijke moment, begon Poppy’s toestand te verbeteren. Enkele weken later kon ze kruipen, en praatte ze meer dan ooit tevoren.

Dit was niets minder dan een heus mirakel.

“Nu geloven we echt dat Poppy echt zal kunnen wandelen en praten. Ze is sinds haar geboorte een vechtertje.”

Wat een ongelooflijk verhaal! Het deed me in tranen uitbarsten. Wat een klein vechtertje is dit! Ik hoop dat ze mag uitgroeien tot een gezond en sterk meisje. En met zo’n liefhebbende familie denk ik dat het zeker mogelijk is.

Dit verhaal bewijst dat mirakels wel degelijk gebeuren. Deel als je ook ontroerd bent!
[fblike]

Celeberties

Pijnlijk: Het gezicht van Martien Meiland na zijn heftige ongeluk!

Misschien dat het je weleens is opgevallen, Martien Meiland heeft twee verschillende ogen. Tenminste, twee verschillende kleuren. Dat komt doordat hij als kind ooit eens een schaar in zijn eigen oog heeft gekregen tijdens het knutselen. Hij was destijds vier jaar oud en het heeft hem voor de rest van zijn leven beïnvloed kunnen we wel stellen.

Hij ziet namelijk vrijwel niets meer met dat oog en moet het dus doen met één oog. Omdat het op jonge leeftijd is gebeurd denkt de kasteelheer dat hij er niet zoveel last van heeft. Normaal gesproken hebben mensen namelijk veel last met het zien van diepte wanneer één oog wegvalt.

Het oog van Martien Meiland

Omdat het ongeluk op zijn vierde levensjaar is voorgevallen heeft hij er goed mee kunnen leren leven. Het enige waar hij nog last van heeft is dat hij een dode hoek ervaart aan zijn rechterkant. Als je goed kijkt kun je hier het verschil goed zien. Let op zijn rechteroog, voor ons aan de linkerkant dus:

Doorgaan met lezen

Celeberties

Pijnlijk: Rachel Hazes haalt hiermee keihard uit naar dochter Roxeanne Hazes

André Hazes senior krijgt zijn eigen wassenbeeld. Een mooi moment voor de familie Hazes waarmee ze hun overleden vader kunnen herdenken. Maar niet iedereen wordt betrokken in dit mooie familiemoment: Rachel zegt dat ze het wassenbeeld gedaan heeft voor hun ‘kleine jongen’, maar hoe zit het met hun kleine meid?

Geen contact

Een pijnlijk moment voor Roxeanne Hazes. Zij en haar moeder Rachel hebben al een lange tijd geen contact met elkaar, maar toch voel je het als je zo gepasseerd wordt.

Rachel schrijft een emotioneel eerbetoon aan haar overleden man op haar Instagram en laat Roxeanne expres buiten beschouwing:

,,Lieve schat, ik weet dat je het nooit hebt gewild en zal waarschijnlijk mijn poten breken als ik boven kom… maar ik heb het gedaan voor onze kleine jongen en weet stiekem dat je er toch wel trots op zult zijn…❤️

❤️❤️ ”

Rachel’s volgers vragen zich ook af waarom Rachel haar dochter Roxeanne niet noemt: ,,Vergeet je Rox niet?” en ,,Prachtig mooi😍mooi voor jullie kleine jongen, maar ook voor zijn kleine meissie waar hij zo zuinig op was neem ik aan” luidden de reacties…

Zij aan zij
Extra pijnlijk is dat André Hazes senior een bekende buurman krijgt in het Madame Tussauds. Papa Hazes zal naast zijn zoon Dré junior komen te staan, die ook een wassenbeeld krijgt in het museum. Een eerbetoon aan Hazes die samen met zijn zoon te zien zal zijn, met geen spoor van dochter Roxeanne…

Bron: ditjesendatjes.nl Beeld: Youtube, Instagram

Doorgaan met lezen

Celeberties

Goedele Liekens heeft huidkanker: ’Het gaat steeds slechter’

Goedele Liekens heeft huidkanker. Dat maakte de 57-jarige Vlaamse politica donderdag bekend op Facebook.

„Jullie weten, het ligt niet in mijn aard om zaken te verbloemen. En ik wil het jullie zelf vertellen. Ik heb huidkanker”, begint Goedele haar bericht op het sociale platform. „Het begon enkele maanden geleden met zo’n rare vlek waar dermatologen al jaren voor waarschuwen. Die vlek werd onmiddellijk weggehaald. Toen dat niet voldoende bleek, kwam er een operatie om het ding flink diep uit te snijden.”

Te laat

De operatie bleek achteraf te laat uitgevoerd, want de kankercellen waren inmiddels uitgezaaid naar haar klieren. „Vandaar ligt de weg naar verdere uitzaaiingen natuurlijk open. ’Eens een melanoom binnen zit, maakt die rare sprongen’, zei de oncoloog.”

Hoewel het behandeltraject Goedele zwaar valt, is de kanker gelukkig wel behandelbaar. „Er zijn goede dagen waarop ik vrolijk en energiek leef alsof er niets aan de hand is. Dan forceer ik me om te genieten nu het kan. Er zijn slechte dagen waarop de bijwerkingen van die behandeling me doodmoe, misselijk en ziek maken. Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter en ben ik genoodzaakt om gedurende enige tijd mijn activiteiten op een laag pitje te zetten: zowel in het federaal parlement, als in de media.”

Goedele is niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. „’Opgeven’ is niet mijn beste eigenschap, dat weet je. Dus hé cancer, you picked the wrong bitch!”

Ze sluit het bericht af met het advies om huidvlekjes te laten testen.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending