"Zeg mijn zoon dat ik van hem hou". Vaders emotionele laatste momenten met zijn zoon voor zijn overlijden.
Connect with us

Nieuws

“Zeg mijn zoon dat ik van hem hou”. Vaders emotionele laatste momenten met zijn zoon voor zijn overlijden.

Een vader deelde op Facebook uren voor zijn dood een hartverscheurend afscheid en vroeg zijn vrienden om goede herinneringen met zijn zoon te delen.

Ian Davis, een 40-jarige dokter uit Melbourne, werd in Australië bekend omwille van zijn fundraising sinds zijn diagnose van motorneuronenziekte zeven jaar geleden.

Maar voor zijn kleine jongen, Archie, was hij gewoon een vader.

De dag voor de dood van Ian, sprong Archie op zijn bed om even te knuffelen. Het zou hun laatste moment samen zijn.


Ian postte een foto op zijn sociale mediapagina en deelde een hartverscheurend afscheid.

Wetend dat zijn tijd gekomen was, schreef hij: “Vandaag zeg ik vaarwel.”

“Bedankt iedereen voor alle steun, liefde en medeleven in de loop der jaren tijdens mijn gevecht. Het was best een avontuur.


Ik zal dit gebroken lichaam verlaten met een vol hart. Zeg mijn jongen alsjeblieft dat ik van hem hou en dat ik zo trots ben om zijn papa te zijn.

Deze foto van gisteren is ons laatste moment samen.”

Hij riep vrienden ook op om herinneringen te sturen naar een e-mailadres dat hij voor Archie oprichtte zodat hij later meer over zijn papa zou kunnen leren.

Vijf uur later werd er een update gepost op zijn profiel met de melding dat Ian vredig gestorven was, omringd door vrienden en familie.

“Ik zal een biertje op hem drinken. Dat is wat hij gewild zou hebben”, leest de update.

Ian leed aan MND, een progressieve ziekte waarbij de spieren langzaam krimpen, en kreeg de diagnose op amper 33-jarige leeftijd.

Hij lanceerde de campagne Fight MND, die op amper vier jaar tijd meer dan 40 miljoen euro inzamelde voor onderzoek naar de ziekte.

DEEL DIT HARTVERSCHEURENDE BERICHT OM JE MEDELEVEN UIT TE DRUKKEN MET DE NABESTAANDEN EN VRIENDEN VAN IAN.


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending