Zeldzame leeuw dreigt gedood te worden voor hun huid in plaats van naar een natuurpark te gaan.
Connect with us

Nieuws

Zeldzame leeuw dreigt gedood te worden voor hun huid in plaats van naar een natuurpark te gaan.

Witte leeuwen zijn erg zeldzaam en wereldwijd zijn er nog 300 over. Mufasa is een prachtige mannelijke witte leeuw uit Zuid-Afrika. Hij werd als welpje gered en overgebracht naar een wildcentrum. Maar drie jaar later dreigt hij verkocht te worden aan de hoogste bieder.

Mufasa werd als welpje in beslag genomen door de politie en overgebracht naar een rehabilitatiecentrum voor wilde dieren. Kort na zijn aankomst ving het centrum ook een vrouwelijk welpje genaamd Suraya op. De twee groeiden de voorbije drie jaar samen op. Ze zijn echt onafscheidelijk.


Onlangs bood een natuurpark aan om hen beiden op te vangen zodat Musafa en Suraya de rest van hun leven zouden kunnen samenblijven. Dat klinkt perfect, maar National Conversation weigert hun verhuis.


In plaats daarvan zijn ze van plan om de zeldzame leeuw te veilen aan de hoogstbiedende trofeejager. Care2 schreef: “In plaats daarvan kreeg het rehabilitatiecentrum telefonisch te horen dat Musafa geveild zal worden om geld in te zamelen voor het departement.” Er werd een petitie gestart om de Minister van Milieu te overtuigen om beiden leeuwen naar het natuurpark te sturen en niet te laten veilen aan trofeejagers.

De petitie werd al 167.000 keer ondertekend, waarvan 4.000 handtekeningen uit Zuid-Afrika. Hun doel van 180.000 handtekeningen werd bijna bereikt.

BEKIJK DE VIDEO HIERONDER EN DEEL DIT BERICHT MASSAAL OM MUSAFA DE LEEUW TE REDDEN.

Save Mufasa the white lion

Mufasa will be auctioned off to trophy hunters unless we act now. http://bit.ly/2poobLE

Publiée par Care2 sur Mardi 25 septembre 2018


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending