Zes doden en 53 gewonden door aanslag in drukke centrum van Istanboel. Mark Rutte reageert.
Connect with us

Heftig

Zes doden en 53 gewonden door aanslag in drukke centrum van Istanboel. Mark Rutte reageert.

Bij een explosie in de Turkse stad Istanboel zijn zes doden en 53 gewonden gevallen. Dat laat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan weten. ,,De daders van deze verachtelijke aanslag zullen worden ontmaskerd’’, zei hij twee uur na de explosie, vlak voor zijn vertrek naar de G20-top in Indonesië.

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is en wie achter de aanslag zit. Erdogan bevestigde wel dat een vrouw bij de aanslag betrokken was. De explosie gebeurde in de Istiklalstraat, een populaire winkelstraat vlakbij het Taksimplein. Dat plein ligt in het Europese gedeelte van de Turkse miljoenenstad.

Hulpdiensten hebben de wijde omgeving afgezet. Op sociale media circuleren foto’s en video’s waarop een enorme ravage te zien is. ,,Toen ik de explosie hoorde, versteende ik. Iedereen verstijfde’’, vertelt Mehmet Akus tegen AP. ,,Daarna begon iedereen te rennen. Wat kan je anders doen?’’

Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten op dit moment nog geen aanwijzingen te hebben dat er Nederlanders slachtoffer zijn geworden van de explosie. Ze houden hierover contact met de lokale autoriteiten.

Staatszender TRT berichtte dat mensen worden opgeroepen het gebied te mijden. Kort daarna kondigde de Turkse mediatoezichthouder een tijdelijk verbod af op verdere berichtgeving om paniek onder de inwoners van de miljoenenstad te vermijden.

Nederlander Arnoud van Doorn, oud-raadslid voor de gemeente Den Haag, was naar eigen zeggen onderweg naar een afspraak in de buurt toen de explosie plaatsvond. ,,Ik sta helemaal te shaken’’, zegt hij aan de telefoon. ,,Op 30, misschien 50 meter van mij vandaan ontplofte er iets. Het was onwerkelijk, iedereen begon te gillen en rennen.’’

Terwijl hij zijn verhaal doet, zijn ambulances en helikopters op de achtergrond te horen. Een ambulancemedewerker wil dat hij naar het ziekenhuis gaat, maar Van Doorn weigert, vertelt hij. ,,Ik heb lichte verwondingen. Het had veel erger kunnen zijn. Dertig seconden later en ik was er niet meer geweest. Ik heb vandaag het grootste geluk van de wereld gehad.’’

Turkije werd tussen 2015 en 2017 getroffen door een reeks dodelijke bomaanslagen door de Islamitische Staatsgroep en verbannen Koerdische groepen. Ook Istanboel was meerdere keren doelwit van aanslagen.

 

Doorgaan met lezen

Heftig

Vreselijk nieuws: 3 jonge kinderen en hun oma zwaargewond bij woningbrand

Zeer schokkend nieuws vanuit het Belgische Waasmunster. Hier zijn bij een woningbrand vanmorgen negen mensen van dezelfde familie gewond geraakt. Vier van de slachtoffers, drie kinderen en hun oma, hebben zware rookintoxinatie opgelopen.

De vlammen ontstonden rond 04.00 uur vannacht in een van de slaapkamers. De in totaal 11 bewoners werd verrast in hun slaap, zo meldt Het Laatste Nieuws.

De oma en de kinderen sliepen op zolder en zaten als ratten in de val. Gelukkig konden brandweermensen hen op tijd van de dood redden. Helaas hebben zij wel zware rookvergiftiging opgelopen. De vier gezinsleden liggen in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis.

Gezin vlucht woning uit
De andere zeven gezinsleden, twee volwassenen en vijf kinderen, vluchtten op eigen kracht de woning uit. Negen van de elf gezinsleden moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.

De Belgische krant meldt dat het om een familie van allochtone origine gaat. De eerste verdieping van het huis is volledig uitgebrand, de rest van het huis liep zware rook- en waterschade op waardoor het onbewoonbaar verklaard is. De oorzaak van de brand kon nog niet achterhaald worden. Tijdens de interventie was de straat volledig afgesloten voor alle verkeer.

Doorgaan met lezen

Heftig

Kan gewoon anno 2022: Kind baren, buikhuid weg laten halen en een sixpack erin

Rowan en Louisa zijn misschien wel het bekendste transgenderstel in Nederland. Want Rowan heette vroeger gewoon Rosanna en Louisa is geboren als Lowieke. Het stel is al ruim 20 jaar bij elkaar en een aantal jaar geleden kreeg Rowan een kind. Volg je het nog?

Dat kind is inmiddels alweer 5 jaar oud maar Rowan had nog altijd een beetje last van een vrouwelijke taille.

Maar als we Louisa mogen geloven is dat vanaf nu verleden tijd. Het overtollige buikhuid bij Rowan is weggehaald en in plaats daarvoor heeft hij zichzelf een mannelijke sickpack laten aanmeten. Kan allemaal gewoon anno 2022.

Doorgaan met lezen

Heftig

Auto’s worden in Nederland gemarkeerd om vrouwen die in hun eentje zijn als doelwit aan te vallen.

Er is een nieuwe trend gaande waar auto’s gemarkeerd worden door middel van tie-wraps. Dit betekent dat er in die auto één vrouw zit. Deze vrouwen worden als kwetsbaar gezien en vervolgens aangevallen of overvallen.

De Instagram Influencer Karim Hashem zegt het volgende hierover in een post:

“Slechte Mannen kun je niet veranderen, en dit gedrag is niet goed te keuren, maar je kan wel bewuster zijn en rekening houden dat er zulke slechte mannen bestaan.

Bescherm jezelf, en rijd niet onnodig alleen als je er voor kunst kiezen om in gezelschap te zijn van iemand die je met liefde beschermt.”

Deel dit met iedereen die je kent zodat zij op de hoogte zijn van deze walgelijke acties.

Doorgaan met lezen

Trending