Zien: Carlo Boszhard nu ook beschuldigd van wangedrag
Connect with us

Meest bekeken

Zien: Carlo Boszhard nu ook beschuldigd van wangedrag

Het lijkt maar niet op te houden met alle bn’ers die maar denken dat ze alles kunnen maken. Dit keer werden we gewezen op een iets ouder verhaal, maar welke we zeker nu met de recente berichtgeving over alle schandalen rondom bn’ers in een bepaald patroon kunnen plaatsen.

Dit keer gaat het over Youtuber Bram de Wijs die beweert ongewenst betast te zijn door Carlo Boszhard achter de schermen bij het Televizier-gala.

Bram zegt hier in een Youtube filmpje het volgende over:

“Tijdens de Televizier-uitreiking had ik een vervelende ervaring met Carlo Boszhard“, vertelt de YouTuber. “Hij stak zijn hand om mijn bil heen en gleed er heel goor overheen, terwijl ik er gewoon stond.“

Nog opvallender is dat een ander slachtoffer in de reactie’s onder het filmpje ook een voorval had met Carlo Boszhard. Ene Gerrit zegt hier het volgende over en Bram reageert daar dan weer op.

Gerrit:

“Grappig wat je zegt over Boszhard. Ik zong 10 jaar geleden als backing vocal tijdens een event dat hij presenteerde. Hij legde toen ook z’n hand op een typische manier op m’n onderrug, waar ik een gek gevoel bij kreeg.”

Bram

“Oh bah, wat naar. De achteloze manier waarop hij het bij mij deed gaf me ook de indruk dat hij dit vaker doet en er altijd mee wegkomt. Dat is ook wat me achteraf zo kwaad maakte: die houding van ‘ik ben beroemd dus ik zit aan je als ik dat wil’.

RTL en Carlo Boszhard hebben nooit op deze aantijgingen gereageerd, maar opvallend is wel dat Bram er niet meer over wil praten. Het lijkt dan ook of ze het achter de schermen op een akkoordje hebben gegooid en wellicht hebben afbetaald.

Celeberties

John van den Heuvel: ‘Signalen zijn ernstig’ en wil onafhankelijk onderzoek naar The Voice

Misdaadverslaggever John van den Heuvel is niet verbaasd over de berichten van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij The Voice of Holland. In Ook Goeiemorgen zegt hij dat er onafhankelijk onderzoek moet komen: “We praten nog over verdenkingen, maar de signalen zijn ernstig.”

John is wel verbaasd over de advocaten die in onder meer Shownieuws en RTL Boulevard hun opwachting maakten om over de zaak te praten. Hij vindt dat er erg veel aandacht uitgaat naar de BN’ers die beschuldigd worden van wangedrag. “Het gaat er natuurlijk primair om wat slachtoffers hebben ervaren. Hoe die ernaar kijken. Hoe hun levens misschien kapot zijn gemaakt of heel erg bemoeilijkt zijn”, aldus Van den Heuvel. “En dat meisjes, of jonge vrouwen, na jaren nog steeds met trauma’s zitten over wat er is gebeurd.”

Onafhankelijk onderzoek

John van den Heuvel doet samen met misdaadjournalist en collega Mick van Wely onderzoek naar de verdenkingen van seksueel wangedrag door Marco Borsato. In het kader van dat onderzoek deed hij op Instagram een oproep aan mensen met een soortgelijke ervaring om zich bij hem te melden.

De berichten die nu naar buiten komen, en de reacties op zijn oproep, zijn voor Van den Heuvel reden genoeg tot het doen van onafhankelijk onderzoek naar mogelijke misstanden bij The Voice of Holland. Een onderzoek door producent ITV is niet genoeg. “Dat klinkt een beetje als de slager die z’n eigen vlees keurt. Ik vind dat niet goed. Want ook bij ITV zijn op hoger niveau misschien fouten gemaakt”, aldus de misdaadverslaggever. “Dat kan misschien best oprecht zijn en ter goeder trouw, maar ik vind dat geen goed uitgangspunt.”

Mensen die aan een televisieprogramma meedoen, mogen verwachten dat ze goed worden begeleid en dat ze dat in een veilige omgeving kunnen doen.
John van den Heuvel

Aangifte

Het is volgens Van den Heuvel een misverstand dat er meerdere aangiftes nodig zijn om het OM onderzoek te laten doen naar de zaak. “Op het moment dat je als leiding van een bedrijf het vermoeden hebt dat er bij jou dingen zijn gebeurd die niet in de haak zijn, dan kun je een onderzoek vragen aan het openbaar ministerie”, legt hij uit. De misdaadjournalist is van mening dat deze zaak zoveel (maatschappelijke) impact heeft, en mogelijk zoveel slachtoffers kent, dat het OM dit onderzoek op zich zou moeten nemen. “Dan moet niet degene die in beeld is als betrokkene zeggen: ‘Dat doen wij wel’.”

Op dit moment ligt er bij het OM een aangifte tegen Ali B. John van den Heuvel sluit niet uit dat er nog meer aangiftes tegen betrokkenen volgen. “Ik heb zelf contact met een aantal vrouwen die zeggen: ‘Wij twijfelen er nog heel erg over of we dat moeten doen’”, aldus de journalist. Hij begrijpt die twijfel. “Het doen van aangifte is een enorme stap. Je gooit heel je hebben en houwen naar buiten toe. Je wordt verhoord en je moet straks in de rechtszaal misschien dingen gaan zeggen.”

‘Politiek moet ingrijpen’

Ook de politiek zou wat John van den Heuvel betreft moeten ingrijpen. “Dit is niet even een zaak van een of twee gevalletjes. Dit is een zaak van machtsmisbruik, van nepotisme van mogelijk seksueel misbruik. We praten nog allemaal over verdenkingen, maar de signalen zijn ernstig. Dan mag de politiek ook wel zeggen: ‘hier gaan we ons eens even tegenaan bemoeien. Want wat is hier in vredesnaam gaande’.”

“Mensen, en zeker jongeren, die aan een televisieprogramma meedoen mogen verwachten dat ze goed worden begeleid en dat ze dat in een veilige omgeving kunnen doen”, aldus Van den Heuvel. “Als jij als ouder je dochter naar The Voice stuurt, dan mag je ervan uitgaan dat dat op een veilige manier gebeurt. En als dat niet zo is dan vind ik dat ook de politiek moet ingrijpen.”

Bron: Radioveronica.nl

Doorgaan met lezen

Celeberties

Sarah van Soelen heeft André Hazes alweer ingeruild: “Met deze BN’er!”

Sarah van Soelen was een paar weken plotsklaps toch wel vrijgezel, zonder dat ze er erg in had. De blondine heeft wekenlang volgehouden dat het nog goed zou komen tussen haar en André Hazes. Ze heeft zelfs een volledig interview gegeven in Beau Monde waarin ze verkondigde dat de relatie gewoonweg op een pauze stond.

Yvonne Coldeweijer liet destijds al weten dat dit klinkklare onzin zou zijn en dat de tweer toch écht definitief uit elkaar zijn. Of Sarah naïef geweest is of André onduidelijk, wij hebben geen idee. Misschien wel een beetje van beide. In ieder geval kwam de blondine erachter dat ze vrijgezel was toen de zanger met een nieuw vriendinnetje op de proppen kwam, Anne Rose. Het vervelende van dit was dat dit ook nog eens een vriendin van Sarah was. De vader van Sarah noemde de situatie dan ook “Erg wrang“. Dat begrijpen we.

Sarah van Soelen weer gelukkig in de liefde?

Maar eerlijk is eerlijk, Sarah is een dame om door een ringetje te halen. We weten ook wel dat André niet op lelijke eendjes valt, maar Sarah is een nog opvallendere verschijning dan zijn gewoonlijke vriendinnetjes. We kunnen ons dan ook voorstellen dat de heren in de rij zullen staan bij deze dame die inmiddels tot een bekendheid is uitgegroeid. In een eerder bericht lieten we weten dat Wesley Sneijder haar plots is gaan volgen. Dat wil wat zeggen, Wesley volgt namelijk bijna niemand. Daarbij staat sinds een dag of twee een nieuw hartje in de biografie op haar Instagram. Ook dat wil wat zeggen bij deze dame. Zal dit ons nieuwe showbizz-koppel worden, of is er toch iemand anders in het leven van Sarah? We zullen het gauw genoeg zien. Swipe onderstaande foto voor meer:

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

The Voice-medewerker tegen kandidate: ‘Zuig jij privé ook zo lekker?’

Nog een oud-kandidaat van The Voice doet een boekje open over het gedrag van Marco Borsato. Volgens de vrouw zoende de zanger een andere deelneemster vol op de mond, zonder haar toestemming. “Zij is daar toen boos over geworden, waarop Marco alles weer ontkend heeft.”

Een deelneemster sprak met RTV West over haar nare ervaringen met bandleider Jeroen Rietbergen. Zelf zat ze in het team van Marco Borsato, maar had niet meteen slechte ervaringen met hem. Toch durfde ze niet naar zijn barbecues gaan, waar de ex-kandidaten van The Voice steevast voor uitgenodigd waren.

Niet veilig

De dame getuigt: “De eerste paar jaar dat ik werd uitgenodigd voor de jaarlijkse barbecue van ‘team-Borsato’ bleef ik weg, omdat ik wist dat Jeroen daar ook was. Het is een nekhijger, ik voelde me nooit veilig met hem in mijn buurt.”

De ex-kandidaat zag het ook gebeuren bij haar collega’s. “Hij kneep ook in de billen van medekandidaten en toen een andere deelneemster een keer door een wesp gestoken was, en ik de angel bij haar eruit probeerde te halen, kwam hij naar me toe en vroeg: ‘Zuig jij privé ook zo lekker?”

Marco Borsato

Maar ook Marco Borsato gedroeg zich tijdens de opnames onbetamelijk. “Van één deelneemster weet ik dat Marco haar vlak voor een optreden plat op haar mond zoende. Zij is daar toen boos over geworden, waarop Marco alles weer ontkend heeft.”

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending