Zien: Deze coronamaatregelen worden morgen aangekondigd
Connect with us

Meest bekeken

Zien: Deze coronamaatregelen worden morgen aangekondigd

Viroloog en OMT-lid Marion Koopmans zegt dat het geen goed idee is om nu al coronaversoepelingen in te voeren. “Ik denk dat we ons dat niet of nauwelijks kunnen permitteren. We moeten echt nog even geduld hebben”, zei Koopmans in NOS Met het Oog op Morgen. “Het is een maand of twee, dan zitten we echt in een andere situatie.” zegt ze tegen de NOS.

Vandaag is de overheid weer samen gekomen om te overleggen over de coronamaatregelen. Ook het OMT was daar bij. De overheid heeft aangegeven dat er geen ruimte is voor coronaversoepelingen. Belangrijk: op de volgende pagina lees je wat er met de horeca gaat gebeuren en of de avondklok blijft.

We hebben veel geschreven over het feit dat er eind deze maart misschien wel versoepelingen zouden komen. Deze versoepelingen zouden er alleen komen als de coronabesmetingen zouden dalen maar dit is niet gebeurt.

De afgelopen dagen zijn er meer dan 7000 besmettingen en dat is even hoog als begin januari.

“Ik vind ze te hoog, omdat de voorspellingen laten zien dat het aantal opnames en ook de IC-opnames naar verwachting omhoog gaan”, zei Koopmans.

Waarschijnlijk zal er ergens in mei wel verandering in komen.

“Er komen extra vaccins aan als alles goed gaat. En de GGD’s bereiden zich voor om heel massaal te gaan vaccineren. Dat effect ga je meer en meer merken. Naarmate van de oudste leeftijdsgroepen steeds minder mensen risico hebben om zo ziek te worden dat ze opgenomen moeten worden, gaan we dat terugzien. Dat kan nog een maand of twee duren.”

Het gaat niet goed
Collega-viroloog Menno de Jong, eveneens lid van het OMT, is het met Koopmans eens. “Er is een zekerheid: met versoepelingen neemt het aantal infecties toe”, liet ze aan AT5 weten. De angst is groot dat jongeren mensen besmetten die kwetsbaar zijn en nog geen vaccin hebben gehad.

Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg is het ook niet eens met versoepelingen omdat er nog steeds een stijging zit in het aantal ziekenhuisbesmettingen.

“Iedere week gaat het met 10 procent verder omhoog”, zei hij gisteren in Nieuwsuur. “De verwachting is dat dat nog verder zal doorzetten. En we houden er rekening mee dat dat door kan stijgen tot wat we begin januari hebben gehad, het hoogtepunt van de tweede golf.”

Overheid niet met elkaar eens
D66-leider en demissionair minister Kaag vindt dat de avondlok zo snel mogelijk moet stoppen en het liefst voor de zomertijd.

Koopmans is het daar niet mee eens. “Er is in de modellen al gekeken naar het effect van de avondklok en andere maatregelen. Daarbij zie je dat als je dat loslaat je echt een flinke toename kan verwachten. Dat boven op de situatie dat we al hoog zitten, dan zou ik het onverstandig vinden.”

Ze vindt dat er nog geen versoepelingen moeten komen. “Het geldt voor elke maatregel waarvan je kan verwachten dat het verdere circulatie [van het virus, red.] oplevert. Dat is vrijwel alles wat je nu kunt bedenken, helaas. Ik als viroloog zeg: laten we het vooral nog even volhouden.”

Opletten
De overheid is het nog niet helemaal met elkaar eens. “We moeten echt heel behoedzaam zijn”, zei minister Grapperhaus (CDA) nadat hij hoorde hoe erg de cijfers stijgen.

Ook zijn collega-minister Van Ark (VVD) was het er niet mee eens. Meer dan 2000 mensen lagen afgelopen vrijdag met corona in het ziekenhuis.

bron: Trendnieuws

Meest bekeken

WOW: Avondklok gaat naar 22 uur!

De avondklok gaat mogelijk van 21 uur naar 22 uur. Het demissionaire kabinet overweegt om de spertijd ’mee te laten bewegen’ met de zomertijd.

Het is volgens bronnen rond het kabinet een van de opties die op tafel liggen. De nieuwe avondklok zou in dat geval aankomende maandag van kracht worden. Een andere optie die minister Grapperhaus (Justitie) uitwerkt, is een ’nachtklok’. Bovendien wordt van de CDA-minister verwacht dat hij binnenkort een einddatum noemt waarop de avondklok definitief de prullenbak in gaat.

Naar verwachting zullen Rutte en coronaminister De Jonge tijdens de persconferentie dinsdag het perspectief op die versoepelingen proberen te schetsen. Meer dan met voorpret vooruitkijken kunnen de bewindsmannen niet bieden. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames ligt daarvoor nog te hoog, zo stelde het kabinet zondag in het Catshuis al vast.

Er komt daarom waarschijnlijk geen groen licht voor buitenlandse plezierreizen tijdens de meivakantie. Het huidige negatieve reisadvies voor de hele wereld loopt tot half april. Dat wordt sowieso met twee weken verlengd, bezweren betrokkenen. Tot nu toe reikten reisadviezen van het kabinet echter altijd over de vakanties heen. De meivakanties lopen tot en met 9 mei.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: Anouk haalt flink uit naar Marco Borsato die op bezoek komt!

Anouk heeft afgelopen vrijdag behoorlijk hard uitgehaald naar Marco Borsato tijdens de uitzending van The Voice. Toen zangtalent Nienke een nummertje begon te zingen van Meghan Trainor genaamd ‘Dear Future Husband‘ schoot dat in het verkeerde keelgat van de zangeres op de rode stoel. Het nummer gaat over hoe de ideale echtgenoot eruit ziet.

Ze vindt het nummer namelijk, hoe leuk het ook klinkt, behoorlijk gedateerd en haalt daarbij het interview van de welbekende en beruchte zanger bij. Ze geeft namelijk het volgende aan: “Het zijn wel een beetje gedateerde lyrics, toch?“. Maar om het nog wat duidelijker te maken wat ze daar precies mee bedoelt gaat ze nog een paar stapjes verder.

Anouk en Marco Borsato gaan er een gezellige uitzending van maken!
Ze zegt: “Ik snap dat het interview van Marco Borsato afgelopen zaterdag de vrouwenemancipatie gewoon met vijftig jaar heeft terug geslingerd. Maar het voelt toch een beetje crazy als zo’n jonge leuke meid van 25 zo’n tekst eruit knalt.” Daarbij is het leuk om te weten dat Marco aanstaande uitzending te gast is in het programma. Wij zullen dus op het puntje van onze stoel gaan zitten om te zien of hier nog een vervolg op gaat komen!

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Papa van Sarah hoopt dat André Hazes en zijn dochter samen gelukkig worden

De mogelijk intieme relatie tussen André Hazes en Sarah van Soelen is tegenwoordig het gespreksonderwerp van de dag. Ook de biologische vader van Sarah, René, houdt de twee nauwlettend in de gaten.

In de media gaat het constant over de hechte band tussen de zanger en Sarah van Soelen, alsook met haar ouders Rebecca en Rudolf. Sarah is echter niet de biologische dochter van Rudolf, de rijke directeur van Electro-Cirkel.

Sarah heeft weinig tot geen contact met haar biologische vader René Milan. Ze beschouwt Rudolf immers als haar vader. René volgt het leven van zijn dochter wel op de voet. Op zijn Facebookpagina postte René een krantenartikel over de relatie van zijn dochter met de zanger. “Mijn dochter in de krant”, schreef hij.

Een vriendin reageerde fijntjes: “Nu snap ik waarom die weg is bij Monique.” René laat uitschijnen dat hij niet echt aanwezig is in het leven van Sarah. Maar hij geeft wel mee: “Ik zou het niet weten. Ik hoop dat hij haar gelukkig maakt.”

Doorgaan met lezen

Trending