Zien: Dit zijn alle extra plekken waar je binnenkort je coronapas moet laten zien
Connect with us

Meest bekeken

Zien: Dit zijn alle extra plekken waar je binnenkort je coronapas moet laten zien

Dat de 2G regel komt is al bijna een feit maar hij is er nog niet. Gisteren werd wel al bekend gemaakt dat ook de Eerste kamer het eens is met een coronapas op plekken als bij de kapper of in een kledingwinkel dus dit gaat ook naar alle waarschijnlijkheid snel gebeuren.

Door deze goedkeuring moet je binnenkort dus een QR-code laten zien op plekken als bij de kapper maar ook als je bijvoorbeeld naar de IKEA wilt gaan.

In de horeca of bij het museum moet je de coronapas al laten zien maar er komen dus een stuk meer plekken bij. Vanaf wanneer dit ingaat weten we op dit moment nog niet maar we verwachten dat dit snel gaat gebeuren.

De pas zul je voornamelijk op plekken moeten gaan laten zien waar de 1.5 meter regel niet goed kan worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan plekken waar er nauwelijks 1.5 meter afstand kan worden gehouden of juist hele grote plekken waar er niet voldoende toezicht kan worden gehouden (de IKEA dus bijvoorbeeld).

Deze regel heeft in principe niets te maken met de 2G/3G regels omdat je bij bijvoorbeeld de 2G regel verplicht bent om gevaccineerd te zijn of recent hersteld te zijn van het coronavirus. Dit gaat dus puur om het feit dat je kan aantonen dat je niet besmet bent met het coronavirus.

Meest bekeken

Knallende ruzie tussen Lil Kleine en Jaimie Vaes: “Definitief uit elkaar!”

Lil Kleine en Jaimie Vaes hebben een knipperlichtrelatie, zo kunnen we het wel noemen. Ongeveer één keer per twee weken maakt één van de twee het namelijk uit met de ander. De twee zijn op het moment op vakantie in Dubai, maar het schijnt er niet heel gezellig aan toe te gaan daar. De, inmiddels beroemde, juice-kanalen op Instagram houden het stel nauwlettend in de gaten.

Eén van de vele kenmerken van een ruzie tussen de twee is dat ze elkaar gaan ontvolgen op social media. Juist, een 27-jarige rapper en zijn 32-jarige vriendin ontvolgen elkaar iedere keer dat ze ruzie hebben, volwassen. Natuurlijk houden de kanalen ook in de gaten of de twee weer bij elkaar komen. Dat is namelijk óók te zien aan het volgen of niet van elkaar op Instagram. Maar de huidige ruzie komt wel héél slecht uit voor de brunette.

Lil Kleine en Jaimie Vaes hebben knallende ruzie op vakantie!

Het kanaal schrijft: “5 uur geleden post Jorik ‘Done Done’ op zijn Story. Het is toch onvoorstelbaar hoe deze twee binnen een paar uur van gezellig uit weer naar knallende ruzie gaan?” Dit komt Jaimie erg slecht uit, vandaag is namelijk een grote dag voor haar. De brunette zou voor een dag het Instagram-kanaal van ‘Cosmopolitan’ overnemen. Ze gaat hierbij de kijkers van dit kanaal een kijkje geven van een dag in haar leven. Het kanaal reageert daarop: “Hopelijk neemt ze ons ook eens een keer mee in de ruzie!” Het is dan ook te verwachten dat de rapper niet op de beelden te zien zijn vandaag gezien de heftige ruzie. Hieronder de beelden. Vorige maand zou een andere vrouw nog de oorzaak zijn van een break-up.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Prinses Amalia zorgt voor grote rel bij Shownieuws: ‘Ga je diep schamen!’

Prinses Amalia zorgt voor een relletje bij het tv-programma Shownieuws. Een van de deskundigen, Guido den Aantrekker, vindt het lachwekkend hoe zijn collega’s reageren op zijn Story-cover.

De nieuwe Story die gisteren uit is gekomen maakt de tongen los, omdat hierop een foto staat van prinses Amalia die met een mysterieuze jongen op de Brooklyn Bridge in New York staat. Het zou misschien wel haar potentiële lover zijn. Het is groot nieuws in de showmedia, maar de showmedia nemen er tegelijkertijd ook een beetje afstand van.

Sandra en Patty

Hoofdredacteur Guido den Aantrekker schendt met zijn cover namelijk de zogenoemde mediacode. “Het is natuurlijk mediacode, want het is gewoon een privémoment en zij waant zich daar onbespied. Nu staat ze een dag na haar achttiende verjaardag vol op de cover en in het blad”, zei royaltyfan Sandra Schuurhof gisteren in Shownieuws.

Collega Patty Brard vindt dat Guido bovendien een historische dag verpest voor Amalia, die gisteren werd binnengeleid in de Raad van State. “Wat ik ook vervelend vind is dat het op zo’n prachtige dag is…” Ze wijst er bovendien op dat Amalia nog minderjarig was toen de foto gemaakt werd. “Ze is namelijk pas gisteren 18 geworden.”

Bart en Evert

Guido krijgt ook geen steun van zijn Shownieuws-collega’s Bart Ettekoven en Evert Santegoeds, de hoofdredacteuren van Weekend en Privé. “Tot nu toe heeft hij zich er altijd braaf aan gehouden”, zegt Bart over Guido. “Ik begin er gewoon niet aan, want het levert zóveel gezeur op en dat is het gewoon niet waard.”

Evert denkt dat Guido kansloos is. “Ik weet alles van de mediacode. Ik heb elf rechtszaken gehad met die mensen. Ik weet alle voors en tegens van het plaatsen van zo’n foto. Zelf denk ik: die strijd heb ik gehad. Die heb ik in m’n eentje moeten voeren. Dat heb ik heel erg verloren en bovendien was er niemand van de bladen die me toen steunde daarin.”

In het verzet gaan

Guido, die gisteren níet aan de desk van Shownieuws zat, vindt het ‘journalistiek verantwoord’ om de foto’s te publiceren. Hij zegt in een schriftelijke verklaring aan het programma: “Bovendien is de mediacode eenzijdig door het koningshuis in het leven geroepen, dus in die zin hebben we daar niks mee te maken.”

Overmoedig, vindt Evert: “Ik vind het een beetje na de oorlog in het verzet gaan, want deze strijd – en zeker dat laatste zinnetje van ‘ik heb iets opgelegd gekregen, ik hoef me er niet aan te houden – nou die vonnissen zijn er wel hoor…”

Sandra verwacht een rechtszaak: “Ze willen natuurlijk wel een piketpaaltje slaan.” En Evert ook: “Ze blijft in Amerika en ze willen niet dat ik me alsnog bedenk, denk ik.”

‘Ga je diep schamen!’

Guido vindt het flauw van zijn collega’s. “Vandaag véél media die onze cover met de foto van Amalia in New York in beeld/online laten zien, en hun royaltydeskundigen, die zichzelf journalisten vinden, likkebaardend laten vertellen dat dit een schending van haar privacy is. Journalisten… Ha! Ga je diep schamen”, twittert hij.

“Anyway, ik begrijp van al mijn kuch collega’s van de royaltypers dat ik na vandaag een ‘Tot mij wendde zich cliënt mevrouw A. van Oranje-Nassau’-schrijven tegemoet kan zien, dus maar een beetje bijtijds naar bed. A domani!”

Story-cover

De bewuste Story-cover:

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Ook volgend jaar krijgen we André Hazes niet meer te zien

Het lijkt er alsmaar meer op dat we André Hazes ook volgend jaar niet meer te zien gaan krijgen. Een betrouwbare bron meldt dat hij pas in 2023 zijn comeback maakt. Groter dan ooit, klinkt het.

De zanger houdt zich oorverdovend stil. Zijn management is ijverig bezig om alle shows in 2022 te annuleren. De grote vraag is hoe lang de mediapauze nog gaat duren? In weekblad Privé onthult een bron dat die pauze nog heel lang zal duren.

Andere dingen

André Hazes wil zich volgend jaar op heel andere dingen richten. “De kans is minimaal dat André in 2022 op het podium zal staan. Of het moet ineens extreem goed met hem gaan. In het nieuwe jaar wil hij veel internationale shows bekijken, waar hij van kan leren. Voornamelijk in Las Vegas, waar ook zijn vader vaak kwam”, weet de insider.

Dat is ook wat Yvonne Coldeweijer vernomen heeft. Haar bronnen geven aan dat de zanger naar Las Vegas trekt. De bron in Privé legt verder uit: “De bedoeling is om in 2023 grootser terug te komen dan ooit. Met een nieuwe cd en verfrissender dan ooit.”

Gek van de stimulerende middelen?

André is wellicht niet alleen afwezig als gevolg van een burn-out. Iedereen denkt dat er ook een verslaving in het spel was.

Daarover onthult de Privé-bron: “Vermoeidheid is niet het enige probleem, het is geen geheim dat André vaak in de sportschool is te vinden en het verhaal gaat dat hij daar niet alleen ‘op eigen kracht’ tot verbluffende resultaten kwam… André onderging en complete metamorfose, maar daar zouden ook stimulerende middelen aan te pas gekomen zijn.”

Dergelijke middelen kunnen een slecht effect hebben op de stem, vertelt de insider. “Dat is iets waar André nu enorm mee zit en waar hij ook wat aan wil gaan doen.”

Liefdeshereniging Monique

Het liefst van al wil André gewoon terug bij zijn Monique zijn. “De zanger wil niets liever dan dit familiegevoel terug, maar Monique zal dat niet zomaar toelaten. Ze wil eerst voor honderd procent zeker weten dat haar ex weer de man is op wie ze zeven jaar geleden verliefd is geworden”, aldus de betrouwbare bron.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending