Zien: Filmpje opgedoken van Sylvana Simons die opbiecht: “Ben nooit buitengesloten in mijn leven”
Connect with us

Meest bekeken

Zien: Filmpje opgedoken van Sylvana Simons die opbiecht: “Ben nooit buitengesloten in mijn leven”

Op 18 mei 2016 sloot Sylvana Simons zich aan bij de politieke beweging DENK. Zij richtte zich op het tegengaan van racisme, discriminatie en xenofobie en wilde zich inzetten voor “dekolonisatie van het onderwijs” en “empowerment van vrouwen”.

Op de bekendmaking van haar politieke ambities volgden veel reacties. Simons deed mee aan de theatertour L*Lverhalen, maar omdat bezoekers bij haar eerste optreden de zaal uitliepen toen ze begon over Zwarte Piet, bleef het bij een keer. Ze staat er inmiddels om bekend een grote tegenstander van het Sinterklaas feest te zijn vanwege de Zwarte Pieten.

Ook zet ze zich in tegen het ‘massale racisme’ in Nederland, want dat schijnt er volgens haar nog te zijn in onze samenleving. Of valt het allemaal wel mee? Althans, ze biecht in onderstaande video nooit te zijn buitengesloten in haar leven…. Dus waar hebben we het over? Heel bijzonder allemaal:

Meest bekeken

Zien: Mark Rutte gooit Nederland zeker tot mei op slot – dit zijn de (extra) maatregelen

Viroloog en OMT-lid Marion Koopmans zegt dat het geen goed idee is om nu al coronaversoepelingen in te voeren. “Ik denk dat we ons dat niet of nauwelijks kunnen permitteren. We moeten echt nog even geduld hebben”, zei Koopmans in NOS Met het Oog op Morgen. “Het is een maand of twee, dan zitten we echt in een andere situatie.” zegt ze tegen de NOS.

Vandaag is de overheid weer samen gekomen om te overleggen over de coronamaatregelen. Ook het OMT was daar bij. De overheid heeft aangegeven dat er geen ruimte is voor coronaversoepelingen. Belangrijk: op de volgende pagina lees je wat er met de horeca gaat gebeuren en of de avondklok blijft.

We hebben veel geschreven over het feit dat er eind deze maart misschien wel versoepelingen zouden komen. Deze versoepelingen zouden er alleen komen als de coronabesmetingen zouden dalen maar dit is niet gebeurt.

De afgelopen dagen zijn er meer dan 7000 besmettingen en dat is even hoog als begin januari. “Ik vind ze te hoog, omdat de voorspellingen laten zien dat het aantal opnames en ook de IC-opnames naar verwachting omhoog gaan”, zei Koopmans.

Waarschijnlijk zal er ergens in mei wel verandering in komen. “Er komen extra vaccins aan als alles goed gaat. En de GGD’s bereiden zich voor om heel massaal te gaan vaccineren. Dat effect ga je meer en meer merken. Naarmate van de oudste leeftijdsgroepen steeds minder mensen risico hebben om zo ziek te worden dat ze opgenomen moeten worden, gaan we dat terugzien. Dat kan nog een maand of twee duren.”

Het gaat niet goed
Collega-viroloog Menno de Jong, eveneens lid van het OMT, is het met Koopmans eens. “Er is een zekerheid: met versoepelingen neemt het aantal infecties toe”, liet ze aan AT5 weten. De angst is groot dat jongeren mensen besmetten die kwetsbaar zijn en nog geen vaccin hebben gehad.

Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg is het ook niet eens met versoepelingen omdat er nog steeds een stijging zit in het aantal ziekenhuisbesmettingen.

“Iedere week gaat het met 10 procent verder omhoog”, zei hij gisteren in Nieuwsuur. “De verwachting is dat dat nog verder zal doorzetten. En we houden er rekening mee dat dat door kan stijgen tot wat we begin januari hebben gehad, het hoogtepunt van de tweede golf.”

Overheid niet met elkaar eens
D66-leider en demissionair minister Kaag vindt dat de avondlok zo snel mogelijk moet stoppen en het liefst voor de zomertijd.

Koopmans is het daar niet mee eens. “Er is in de modellen al gekeken naar het effect van de avondklok en andere maatregelen. Daarbij zie je dat als je dat loslaat je echt een flinke toename kan verwachten. Dat boven op de situatie dat we al hoog zitten, dan zou ik het onverstandig vinden.”

Ze vindt dat er nog geen versoepelingen moeten komen. “Het geldt voor elke maatregel waarvan je kan verwachten dat het verdere circulatie [van het virus, red.] oplevert. Dat is vrijwel alles wat je nu kunt bedenken, helaas. Ik als viroloog zeg: laten we het vooral nog even volhouden.”

Opletten
De overheid is het nog niet helemaal met elkaar eens. “We moeten echt heel behoedzaam zijn”, zei minister Grapperhaus (CDA) nadat hij hoorde hoe erg de cijfers stijgen.

Ook zijn collega-minister Van Ark (VVD) was het er niet mee eens. Meer dan 2000 mensen lagen afgelopen vrijdag met corona in het ziekenhuis.

Bron: trendnieuws

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien! Monique Westenberg gaat dus volledig uit de kleren

André Hazes en zijn (ex) vriendin Monique waren vorig jaar ver van Nederland verwijdert en zaten te vertoeven in Las Vegas, Amerika. Ze lieten toen ze nog bij elkaar waren alles van hun vakantie zien via Instagram.

Ze laten zien wat ze daar allemaal meemaken en welke shows ze allemaal te zien krijgen. Maar er was een foto die bij de fans en lezers erg opviel want André Hazes plaatste een foto van zijn Monique die helemaal niks aan had.

Monique met niks aan

Monique en André waren toen der tijd niet voor de eerste keer op vakantie in Las Vegas, ze waren er namelijk wel eens eerder geweest. Maar het was ook niet de eerste keer dan André dit soort kiekjes van Monique deelt. Vijf jaar geleden in 2015 had hij ook al eens zo’n soort foto gedeeld waarbij je overduidelijk kon zien dat ze helemaal niks aan had.

Het lijkt erop dat dit nu een ritueel is geworden want hij heeft wederom een foto van Monique gedeeld waarbij ze geen kleren aan heeft. De foto kan je hieronder zien:

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Mark Rutte: Logisch dat we het zat zijn, maar ons eigen gedrag is hier zeker verantwoordelijk voor

Vanwege de toename van het aantal besmettingen, meer ziekenhuisopnames en de R boven de 1, kunnen de coronamaatregelen niet verder worden versoepeld.

Dat zei demissionair premier Mark Rutte gisteravond tijdens de persconferentie over de aanpak van het coronavirus.

“Het is logisch dat we het zat zijn”, zei Rutte. “Maar ons eigen gedrag blijft snelste weg naar versoepeling.”

Wel kondigde Rutte zoals verwacht aan dat de avondklok vanaf 31 maart een uur later ingaat. Dan mogen mensen zich zonder goede reden niet meer na 22.00 uur op straat bevinden, in plaats van 21.00 uur.

Negatief reisadvies
Voor vakantieliefhebbers is er geen goed nieuws. Het negatieve reisadvies zal worden verlengd tot halverwege mei, dus ook tijdens de meivakantie. Het dringende advies blijft om in de vakantie van 1 tot en met 9 mei, in Nederland te blijven.

Domper
Rutte zei ook dat het demissionaire kabinet werkt aan een plan om bedrijven te helpen die door de coronacrisis in financiële problemen zijn geraakt.

Hij zei te begrijpen dat de verlenging van de coronamaatregelen ‘een enorme domper’ is voor ondernemers die het water ‘financieel en emotioneel’ toch al aan de lippen staat.

Versoepeling rond Pasen
De afgelopen dagen was al duidelijk geworden dat de gehoopte versoepelingen rond Pasen van de maatregelen voor horecaterrassen, niet door zouden gaan.

Twee weken geleden had het kabinet nog die hoop uitgesproken, maar door de stijging van het aantal coronabesmettingen gaat dat niet door.

Avondklok
Gisteren werd al bekend dat de avondklok vanaf 31 maart ingaat om 22.00 uur, in plaats van 21.00 uur. Dat gebeurt vanwege het ingaan van de zomertijd, waardoor het ‘s avonds langer licht blijft.

Het wordt steeds later licht en mensen willen in de lente graag avonden buiten doorbrengen. Dus wordt het handhaven om 21.00 uur moeilijker, is de gedachte achter het voorstel.

“Voor de rest blijft alles zoals het is”, aldus Rutte. “Ik begrijp, dit valt tegen. Ik snap het ongeduld.” Als de cijfers de komende tijd meevallen, kan er mogelijk toch al voor 20 april meer.

Meer bezoekers
Ook werd gisteren al duidelijk dat er geen versoepelingen komen voor het aantal bezoekers per huishouden rond Pasen. Nu mag per huishouden 1 iemand op bezoek komen.

Omdat Pasen een feestdag is hoopten sommigen mensen dat het voor die dagen verruimd kon worden naar 2 personen. Dat gebeurt niet.

Buitenschoolse opvang
De buitenschoolse opvang kan ook nog niet opengaan. Er was gehoopt dat die weer de deuren konden openen, maar dat besluit is niet genomen door het kabinet. Wel wordt er een plan opgesteld voor het openen van de bso.

Hoger onderwijs
Ook werd duidelijk dat er proeven worden gedaan met thuistesten voor studenten aan het hoger onderwijs, zodat die mogelijk vanaf eind april weer één dag in de week fysiek onderwijs kunnen krijgen.

Minister Hugo de Jonge zei daarover dat het hoger onderwijs weer vanaf 26 april één dag in de week fysiek open kan. Dat kan alleen als de onderwijsinstellingen testen kunnen regelen.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending