Zien: John van den Heuvel haalt snoeihard uit naar Peter R. de Vries
Connect with us

Celeberties

Zien: John van den Heuvel haalt snoeihard uit naar Peter R. de Vries

John van den Heuvel is geen enorme fan van Peter R. de Vries. Hij vindt dat zijn collega bij RTL Boulevard wel héél vaak op tv verschijnt en vindt het onverstandig dat hij te veel petten op heeft.

Je zou denken dat John van den Heuvel en Peter R. de Vries als de bekendste misdaadjournalisten van ons land dikke vrienden zijn, maar niets is minder waar. John laat op Radio Veronica doorschemeren dat zijn professionele respect voor Peter de afgelopen jaren behoorlijk is afgenomen, al zegt hij dat niet zo concreet.

‘Héél vaak op tv’

John vindt dat Peter op televisie een beetje een manusje van alles is geworden. “Hij zit heel veel bij talkshows en op heel veel punten ben ik het niet met hem eens, maar hij kan heel veel dingen op zich wel goed verwoorden.”

Zelf heeft hij geen zin om een soort van Peter R. de Vries te worden die echt óveral aanschuift. “Ik schuif vooral aan als ik denk dat ik iets relevants kan toevoegen over een crime-onderwerp, maar ik ga niet ergens zitten met het idee dat ik anderhalf uur mijn mening moet geven over allerlei andere zaken.”

‘Mag je hem niet?’

Nieuwslezeres Florentien van der Meulen: “Dat klinkt alsof je hem niet heel erg graag mag.”

John: “We hebben wel eens een verschil van inzicht, laat ik het zo zeggen. Ook nu in de Marengo-zaak, maar hij doet in elk geval met veel bezetenheid en betrokkenheid zijn werk. We hebben daar wel een stevige discussie over gehad: of je bent misdaadjournalist of je bent advocaat of belangenbehartiger. Maar die twee dingen gaan lastig samen.”

Te veel petten

Florentien: “Hij heeft veel petten tegelijk, zeg je?”

John: “Ja. Je probeert informatie te vragen als journalist en dan schurk je niet tegen de onderwereld aan. Ik wil niet zeggen dat hij dat doet, maar het is naar het publiek dan niet duidelijk waar je staat of zit. Als hij iets zegt over Nabil B., zegt hij dat dan als belangenbehartiger of misdaadjournalist?”

Celeberties

ZIEN: Sarah van Soelen voor het eerst openhartig over drugsverslavingen

Sarah van Soelen heeft anderhalf jaar in een afkickkliniek gezeten vanwege haar drank- en drugsverslaving. In een interview met Story vertelt ze samen met haar vader voor de eerste keer over deze lastige tijd.

Aan het einde van 2019 kampte Sarah met een verslaving aan cocaïne en alcohol. ”Dat hebben Sarahs moeder en ik onszelf enorm kwalijk genomen”, vertelt haar vader Rudolf van Soelen. ”We hebben dit helemaal niet door. Het gebeurde onder onze neus en het is ons niet opgevallen. We waren familieblind.”

Onder druk

Een vriend van Sarah zette haar toen onder druk, zodat ze het aan haar ouders ging vertellen. “Op een zondagnacht heeft Sarah alles aan ons opgebiecht. Het is ongelooflijk dat wij dat nooit hebben gezien.” Het bleek dat ze verslaafd was aan coke.

Niet boos

Sarah heeft er vrede mee dat haar ouders niks doorhadden. ”Als je verslaafd bent, ga je alles stiekem doen. Dat is herkenbaar. Dus dan ga je ook stiekem tegen je ouders doen,” legt Sarah uit.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Heftig: Sarah van Soelen doet boekje open over haar foute verleden

Sarah van Soelen zegt veel stiekem te hebben gedaan, waardoor zelfs haar ouders niet doorhadden dat ze afhankelijk werd van cocaïne en alcohol. Ze belandde in een afkickkliniek.

Waar André Hazes opgroeide met een alcoholgevoelige vader, heeft ook Sarah van Soelen haar portie wel gehad. Ze ging hier én in Spanje in therapie vanwege haar verslaving.

Terugval op de loer

Sarah is al ander halfjaar clean, alcohol en drugs raakt ze niet meer aan. ,,Al ligt het gevaar op een terugval altijd op de loer”, zegt vader Ruud tegen weekblad Story. De ouders van Sarah hebben in de tijd dat ze verslaafd was nooit iets gemerkt. ,,Dat hebben Sarahs moeder en ik onszelf enorm kwalijk genomen”, vertelt Ruud.

Uiteindelijk heeft een vriend van Sarah haar onder druk gezet zodat ze het aan haar ouders ging vertellen. ,,Ik neem het mijn ouders niet kwalijk dat ze nooit iets van mijn verslaving hebben gemerkt”, aldus Sarah in Story. ,,Als je verslaafd bent ga je alles stiekem doen. Dat is wel herkenbaar.”

Maar wat vindt Sarah van André zijn drankgebruik? ,,Hij kan lekker zijn biertje blijven drinken, hoor. Ik ga andere mensen niet lastig vallen met mijn problemen. Ik mag niet drinken, dat betekent niet dat André dat ook niet mag”, aldus Sarah.

Doorgaan met lezen

Celeberties

André Hazes maakt zich hele pijnlijke bedenking over zoontje Dré na breuk met Monique Westenberg

André Hazes en Monique Westenberg zijn al enkele maanden uit elkaar. André verbrak hun verloving amper enkele weken nadat de zanger de vraag had gesteld.

André Hazes en Monique Westenberg hebben samen een zoontje van vier jaar oud. Het ex-koppel doet er alles aan om gemoedelijk met elkaar om te gaan voor kleine Dré.

André en Monique willen ook dat er zo weinig mogelijk verandert voor Dré. Daarom wonen Monique en Dré nog steeds in hun villa in Berkel en Rodenrijs.

“De eerste weken na onze breuk had Dré het wel moeilijk”, onthult André in Story. “Onze mazzel is wel dat ik altijd al veel weg was, dus er is niet veel veranderd voor hem. Het enige verschil is dat ik daar niet meer slaap.”

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending