Zien: Oekraïners geven eten aan gevangen Russische soldaat, krijgt zijn moeder aan de lijn en breekt
Connect with us

Meest bekeken

Zien: Oekraïners geven eten aan gevangen Russische soldaat, krijgt zijn moeder aan de lijn en breekt

Een video die lijkt te tonen hoe een gevangen Russische soldaat eten krijgt van Oekraïners en een videogesprek voert met zijn moeder, is viraal gegaan op social media.

In een video die woensdag werd getweet door Matthew Luxmoore, een verslaggever van de Wall Street Journal in Moskou, is te zien hoe een jonge man in een militair uniform een drankje drinkt en een gebakje eet. Er is ook een vrouw te zien die een telefoon omhoog houdt voor de soldaat, schijnbaar wachtend op een videogesprek.

Ondertussen zegt een man buiten beeld in het Oekraïens: “Ze geven hun kinderen weg als kanonnenvoer. Ze weten niet waar ze heen gaan, ze zwerven maar wat rond. Sta op, vrouw! Jullie moeten allemaal opstaan en de Krim op de been helpen! Laat de mensen opstaan. Je ziet dat je zoon leeft, er zal hem niets overkomen.”

Zodra de video verbinding maakt, spreekt de vrouw die de telefoon vasthoudt een beller genaamd Natasha in het Russisch aan en zegt tegen haar dat “alles in orde is.”

De man lijkt dan in te storten bij het zien van de andere persoon aan het gesprek. Een vrouwenstem aan de lijn zegt dan: “Alles is in orde, jongen. Alles is in orde.”

“Oké, Natasha, veel geluk, moge God met je zijn. Alles is in orde. Zeg maar gedag,” zegt de vrouw die de telefoon vasthoudt tegen de moeder van de man.

“Hoe krijg ik hem terug?” vraagt de beller.

“Ze zullen contact met je opnemen, Natasha. Hij is veilig en gezond. Ze nemen later contact met je op. Zeg maar gedag,” zegt de vrouw.

Hoewel de man niets lijkt te zeggen in de video, blaast hij wel een kus naar het scherm van de telefoon voordat het gesprek eindigt.

Sinds Luxmoore de video heeft geüpload, heeft deze meer dan 26.000 shares en 2,8 miljoen views gekregen.

Dinsdag vertelde een hoge Amerikaanse defensieambtenaar aan journalisten dat het dalende moreel sommige Russische troepen die betrokken waren bij de invasie van Oekraïne ertoe had gebracht zich “zonder slag of stoot” over te geven aan lokale troepen.

Celeberties

Plagiaatgoeroe Sonja Bakker krijgt de genadeklap: “Einde verhaal!”

Sonja Bakker heeft zichzelf een tijdje terug behoorlijk in de nesten gewerkt door het plegen van plagiaat. En het bleef niet bij één voorbeeld. Verschillende kanalen lieten weten dat Bakker hun recepten en zelfs foto’s gebruikten in haar eigen kookboeken en op social media. Dit heeft natuurlijk voor een enorme reputatieschade gezorgd, iets waar je bijna niet van kunt herstellen. Echter verdient iedereen een tweede kans en eind 2021 kwam ze opnieuw met een kookboek.

Echter is nu bekend geworden dat Bakker opnieuw plagiaat heeft gepleegd, ditmaal bij de ‘Foodsisters’. Janneke en Amande Koeman zitten achter dit platform en hebben met verschillende media hun bewijzen gedeeld. Hierop is te zien hoe Bakker dezelfde foto’s, tips en receptenopbouw gebruikt als de Foodsisters eerder al deden op social media en in hun programma. Er is om rectificatie gevraagd maar hier is geen gehoor aan gegeven. Maar hier blijft het niet bij.

Sonja Bakker graaft eigen graf!

Er is namelijk ook al aangifte tegen Bakker gedaan, dit door een advocaat die dit op eigen houtje heeft ingediend. Het gaat hierbij om advocaat Carlo Liefting, dorpsgenoot van Bakker die helemaal klaar is met de voedingsconsulent. Aan RTL Boulevard laat Liefting weten: “Dit kan zo niet langer.” Verschillende bekende Nederlanders hebben zich ook al uitgesproken over Bakker, waaronder Marieke Elsinga. Elsinga zegt in RTL Boulevard: “Sonja Bakker bakt nog maar bar weinig van haar beloftes om niet meer klakkeloos recepten en foto’s van haar concullega’s te jatten. Rob, ik lach een beetje, maar het is eigenlijk natuurlijk om te janken, want hoe kan dit nou wéér misgaan.” Rob Goossens: “Totaal bizar. Dat Sonja meer geld op haar bankrekening heeft staan dan principes was inmiddels wel duidelijk.” Luuk Ikink: “Het is ook niet alleen maar het receptje stelen, maar het is ook letterlijk gewoon die foto kopiëren.”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Zien: Jaimie Vaes heeft volle logboek met foto’s van haar mishandelde lichaam

De vriendenkring van Jamie Vaes lekte dat ze veel vaker mishandeld is door Lil’ Kleine dan het grote publiek weet. De verloofde van de rapper heeft alle mishandelingen minutieus gedocumenteerd.

Voor de laatste mishandeling in Amsterdam bevestigde de raadkamer maandag de verdere aanhouding van de rapper. Lil’ Kleine verblijft de komende twee weken in de cel. Vreemd genoeg deed Jaimie nog geen aangifte. Dat houdt ze achter de hand om een goede financiële regeling af te dwingen.

Als de brunette daadwerkelijk naar de politie stapt, dan is het einde verhaal voor de artiest. Haar vriendenkring geeft aan dat Jaimie veel vaker is mishandeld. “Dit werd voorafgegaan door mishandelingen in Dubai, waar Lil Kleine afgesproken had met zijn vrienden en Jaimie hem vergezelde.”

Maar ook hier in Nederland is Jaimie meer mishandeld dan we nu weten. “In het Amsterdamse Okura-hotel zou Jaimie al eens als een boksbal gefungeerd hebben.”

Bewijzen

Jaimie heeft hierover altijd de lippen stijf gehouden. Dat zeggen haar vriendinnen in de Privé. “Maar ze heeft die mishandelingen wel minutieus gedocumenteerd met foto’s van haar gehavende gelaat en lijf. Foto’s, die volgens die vriendinnen als Jaimie ze openbaar maakt zeker het einde van de carrière van de kleine rapper zouden kunnen inluiden.”

De ruzies tussen het koppel zouden vooral gaan over het constante overspel van de rapper en geld. Alleen Jorik mag het geld uitgeven. “Hij nam haar haar pinpas af en Jaimie moest vragen om geld voor boodschappen en het kopen van luiers voor hun zoon.”

Doorgaan met lezen

Celeberties

Wilfred Genee haalt keihard uit naar Johan Derksen: ‘Helemaal klaar mee’

Gisteren haalde Wilfred Genee in de talkshow Vi Vandaag een paar keer keihard uit naar Johan Derksen. Ze hadden kort geleden al een aanvaring in het programma. Toen werd Johan Derksen zo boos dat hij keihard met zijn hand op de tafel sloeg en zei dat Wilfred nu eens zijn bek dicht moest houden en dat hij de pleuris kon krijgen.

Dit keer was Johan juist rustig en zat vooral Wilfred Genee hem continue belachelijk te maken. Wilfred begon over zijn kapsel. Johan was naar de kapper geweest en volgens Wilfred zag het er niet uit. De eerste keer was dit nog grappig, maar als je het tien keer herhaalt in een uitzending van een uur gaat het op een gegeven moment irriteren.

Daarnaast haalde Wilfred bij het afsluiten van de uitzending nog een keer keihard uit naar Johan. Wilfred zei namelijk dat Johan er totaal niet uitzag en dat hij het vooral van zijn inhoud moest hebben. Johan kon hier niet meer op reageren, omdat het programma afgelopen was. Maar het lijkt erop of de twee heren zich steeds meer aan elkaar gaan ergeren en dat is niet vreemd als je 5 dagen in de week een talkshow met elkaar opneemt.

Toen ze nog maar twee keer per week een talkshow met elkaar opnamen hadden de twee al regelmatig ruzie en het lijkt erop dat de bom binnenkort weer zal ontploffen tussen die twee.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending