Zien: piloot legt ‘bewijs van buitenaards leven’ vast op film tijdens vlucht
Connect with us

Nieuws

Zien: piloot legt ‘bewijs van buitenaards leven’ vast op film tijdens vlucht

We kennen allemaal wel iemand die een verdwaalde verjaardagsballon of een lichtgevend lampionnetje in de lucht heeft gezien en meteen hun telefoon heeft gepakt om een buitenaardse invasie aan te kondigen. Maar af en toe komt er beeldmateriaal naar voren dat zelfs de meest sceptische mensen aan het twijfelen brengt.
Buitenaards leven op beeld?
Een voorbeeld hiervan is piloot Jorge A. Arteaga, die erin slaagde om opmerkelijke beelden vast te leggen. Zijn video, die tijdens een vlucht werd opgenomen, worden gezien als de ‘beste UFO-beelden ooit’ en is bevestigd als volledig authentiek.

Arteaga vloog boven Antioquia, Colombia, toen hij een ongewoon object door de lucht zag bewegen. In het volle daglicht werd een mysterieus, vierkant object waargenomen dat in enkele seconden uit de wolken schoot en voorbij de cockpit van Arteaga snelde.

Stilstaand object de lucht

Hij kon snel zijn camera pakken en het object filmen – het leek licht van kleur en had een puntig uiteinde – terwijl het naar hem toe vloog en daarna snel verdween. Hij verklaarde dat hij en zijn co-piloot het object in de lucht hadden zien zweven tussen de steden Medellín en Santa Fe, voordat het plotseling versnelde en recht op hen afkwam.

Aanvankelijk wilden ze het object volgen, maar besloten dit toch niet te doen nadat het object ineens op hen afstormde. wie denkt dat het ‘gewoon’ een ballon is, heeft het mis. Volgens Arteaga zou dat onmogelijk zijn, omdat het te koud en te turbulent was op de hoogte waarop ze vlogen.


‘Beelden 100% authentiek’

Het lijkt erop dat Arteaga wordt gesteund door de controversiële ufoloog Jaime Maussan, die de beelden als authentiek heeft beoordeeld. Hoewel we niet precies weten hoe een ‘UFO-authenticatie’-proces verloopt, gaven Arteaga en Maussan later een interview over de video, die Maussan vervolgens op zijn sociale media deelde.

“We hebben hier te maken met een van de grootste UFO bewijzen aller tijden; vastgelegd door Captain Pilot Aviator @JorgeArteagaG,” schreef hij op X. Maussan voegde toe dat Arteaga hem vertelde dat het object zich bewoog met ‘iets totaal onbekends zonder aandrijving.’

Hij vermeldde ook dat hij de beelden had vergeleken met Pilot Lieutenant Ryan Graves, die bevestigde dat de clip een UFO liet zien, ook wel bekend als een UAP (unidentified aerial phenomena). Of je de clip als een UFO of een zwevend stuk afval beschouwt, hangt af van je overtuiging over buitenaardse wezens.


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending