Zus van slachtoffer: ‘Ik haalde het mes uit de handen van Quincy Promes’
Connect with us

Meest bekeken

Zus van slachtoffer: ‘Ik haalde het mes uit de handen van Quincy Promes’

De zus van het slachtoffer van de steekpartij waarvan Quincy Promes verdacht wordt heeft verklaard het mes destijds uit de handen van de aanvaller te hebben getrokken. Volgens die zus was Promes ‘door het dolle heen’ en moest zij voorkomen dat hij opnieuw zou steken. Promes ontkent gestoken te hebben.

Dat stelt misdaadverslaggever John van den Heuvel na een gesprek met Yehudi Moszkowicz, de advocaat van het slachtoffer. Volgens Van den Heuvel was Promes ‘door het dolle heen’ en moest de zus van het slachtoffer voorkomen dat hij opnieuw zou steken.

Promes, die Ajax vorige maand inruilde voor Spartak Moskou, ontkent het slachtoffer te hebben neergestoken tijdens het bewuste familiefeest in Abcoude in juli 2020. Er zijn echter meerdere getuigen die beweren dat de 47-voudig international wel degelijk degene is die de verwondingen toebracht. Van den Heuvel belde maandag met Moszkowicz en vertelde in de radioshow van Veronica Inside dat de advocaat ‘iets onthulde wat nog niet helemaal naar buiten was gekomen’. “Naast de neef hebben drie getuigen iets gezien, onder wie de zus van de neef. Die heeft verklaard dat ze zelfs het mes uit de handen van Promes heeft getrokken. Hij was zo door het dolle heen dat hij nog een keer wilde steken. Ze is er echt tussen gesprongen.”

“Er is dus echt sprake van een aantal belangrijke getuigen, die niet alleen de verklaring van de aangever ondersteunen, maar ook de verklaring van Promes weerleggen”, concludeert John van den Heuvel. Maandagavond meldde de misdaadverslagger in De Telegraaf dat het slachtoffer beslag heeft laten leggen op de kapitale villa van Promes. Het gaat om een villa in Utrecht met een waarde van 1,2 miljoen euro. Daarbij hoort volgens het Kadaster ook een bijgebouw ter waarde van zes ton. Advocaat Moszkowicz zei in de krant het beslag te hebben laten leggen ‘als zekerheidstelling voor een op handen zijnde schadeclaim’.

John van den Heuvel vertelde ook het slachtoffer vorige week bijna een uur gesproken te hebben en overtuigd te zijn van de oprechtheid van de man. Promes is volgens de misdaadverslaggever vorige week nog verhoord door de politie. “Gerard Spong (advocaat van Promes) heeft verzocht om nieuwe getuigen te horen. Dat gebeurt dan uiteraard. Als de rechter hem veroordeelt, dan zal hij zijn straf moeten uitzitten. Dan maakt het niet heel veel uit dat hij in Rusland zit. In samenspraak met de reclassering wordt dan wel bekeken wanneer de straf het best ten uitvoer kan worden gebracht. Als hij een werkstraf krijgt, dan wordt dat in de regel gedaan in een periode waarin hij vrij is, dus in de zomer. Als hij de gevangenis in moet, dan zal dat ook geregeld worden in een periode waarin hij vrij is van de club. Het domste wat hij kan doen is om in Rusland te blijven als hij gedagvaard wordt, want dan kan hij ook internationaal gesignaleerd worden,” aldus van den Heuvel.

bron: misdaadjournalist.nl

Meest bekeken

110 jaar oude man sterft vier maanden nadat hij en zijn vrouw tot ’s werelds oudste koppel werden uitgeroepen

Een 110-jarige man uit Ecuador die samen met zijn 104-jarige echtgenote uitgeroepen was als ’s werelds oudste getrouwde echtpaar, is overleden.

Julio Mora sliep vredig in naast degene die al meer dan 79 jaren zijn echtgenote was, in hun huis in Quito, zoals gemeld werd door LadBible.

In augustus van dit jaar werd het gelukkige echtpaar gefeliciteerd door de Guinness World Records als wereld’s oudste koppel.

Het echtpaar had 7 jaren verkering vooraleer ze op 7 februari 1941 in het huwelijksbootje stapten, tegen de wil van hun families in.

“Het was niet gemakkelijk aangezien onze families geen goede verstandhouding hadden maar met de tijd en veel geduld zijn we erin geslaagd ze samen te brengen en we werden een voorbeeld en de beste referentie voor de jongere generaties” vertelde het koppel, volgens Guinness World Records.

Het koppel trouwde met alleen hun peters en beste vrienden aanwezig maar dit heeft hen er niet van weerhouden een lang en gelukkig leven te leiden gezegend met 5 kinderen.

In een verklaring zeiden ze: “Voor ons, Julio Cesar en Waldramina, is het een grote eer en trots een Guinness World Records-titel te hebben want het is de grootste onderscheiding die wereldwijd wordt erkend.”

“Het is waar dat het momenteel moeilijk is gezien we overweldigd zijn door de pandemie die de hele wereld treft en waarvoor er nog geen oplossing is. Maar, onze eerste stap is de regels op te volgen met respect en liefde”.

Julio had vier overlevende kinderen, 11 kleinkinderen, 21 achterkleinkinderen en 9 achter-achterkleinkinderen met Waldramina. Ze hadden nog een zoon die op 58-jarige leeftijd heenging.

Waldramina beweert dat ze nooit ruzie maakten of gekibbeld hebben en het slechts over futiliteiten oneens waren.

Wat een droevig nieuws, mijn hart gaat uit naar zijn weduwe en familie. Rust in vrede Julio. Delen mag.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

4-jarig ventje met Down krijgt modellencontract en wereld ligt aan zijn voeten.

Het nieuws krijgen dat je een stel kleine voetjes verwacht, is altijd erg opwindend. Maar voor het koppel Stuart en Kirsty Baxter waren het angstige momenten.

In 2013 hadden ze na 19 weken zwangerschap al eens een baby verloren en ze waren begrijpelijk bezorgd over de komst van hun nieuwe baby.

Gelukkig had Kirsty een normale zwangerschap en beviel ze van een prachtige jongen genaamd Riley.

Hij werd zonder complicaties geboren, maar dan vertelde de dokters hen dat hij het syndroom van Down had. De ouders waren bang dat hij gepest zou worden.

Papa Stuart maakte zich zorgen dat hun prachtige bundeltje energie anders behandeld zou worden. “Nadat we te horen kregen dat hij Down had, huilde ik, niet omdat ik minder van hem zou houden, maar gewoon omdat ik weet hoe wreed de wereld kan zijn”, zei hij.

“Dat was het eerste wat in mijn hoofd omging, maar mijn opvattingen waren duidelijk fout en ik kon het niet nog meer fout hebben”, voegde hij eraan toe.

Hun zoontje bracht hen, en iedereen rondom hen, niets dan vreugde. Hij kreeg zelfs de bijnaam ‘Smiley Riley’.

“We noemen hem al van jongs af aan Smiley Riley omdat hij mensen echt gelukkig maakt, en hem zien lachen, maakt mensen hun dag goed”, zei Stuart.

Dan wekte hij de aandacht van een modellenscout en dat leverde hem op amper vierjarige leeftijd een modellencontract op.

En ook op school behandelen zijn klasgenootjes hem als een echte ster. “Er was de vrees van het onbekende en waarom ons dit was overkomen, maar als ik toen had geweten wat ik nu weet, zou ik helemaal niet overstuur geweest zijn”, zei een trotse papa.

Hoewel zijn spieren niet zo sterk zijn als die van zijn leeftijdsgenoten, geniet hij minstens evenveel, en soms gaat hij zelfs paardrijden.

Riley wordt misschien wel met vele obstakels geconfronteerd, zoals het niet-verbaal communiceren, maar de jongen past zich goed aan. Ze leerden Riley gebarentaal en daar blinkt hij in uit. Zijn gebarentaal werd een manier om vriendjes te maken met andere nieuwsgierige kinderen.

Riley geniet van alles wat hij doet en zijn glimlach is echt aanstekelijk. Wat een knap ventje. DEEL dit bericht als Riley ook jou deed glimlachen!

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Ziekenhuizen voeren mondkapjesplicht per morgen weer in

Wie dacht dat mondkapjes inmiddels een gepasseerd station zijn, verkijkt zich daar lelijk op. In Zeeland heeft ziekenhuis Adrz, met vestigingen in Goes, Vlissingen en Zierikzee, namelijk besloten de mondluier vanaf morgen weer verplicht te stellen.

Dat houdt voor patiënten en bezoekers in dat zij het ziekenhuis enkel mogen betreden met een mondkapje of een scherm om hun voorhoofd gebonden.

Coronabesmettingen lopen hard op
De directie laat weten het mondkapje weer in te voeren naar aanleiding van het stijgende aantal coronabesmettingen. ”We merken daarvan ook de effecten op ons personeel.” In de zomer hebben de vestigingen van Adrz het enorm druk, iets dat mede veroorzaakt wordt door massaal toerisme.

Aan de andere kant grijpt ziekenhuispersoneel het warme weer aan voor een welverdiende vakantie. Het ziekenhuis ‘gunt’ personeel hun vakantie en meent dat de herinvoer van een ‘mondneusmasker’ gaat bijdragen aan de veiligheid.

Zomergolf alweer snel voorbij
Goed nieuws is dan wel weer dat de gevreesde zomergolf al achter de rug lijkt. Ten opzichte van vorige week zijn er deze week 11 procent minder positieve tests geregistreerd.

De zomergolf heeft daarmee zo’n zes weken geduurd. Het RIVM laat nu weten al te hebben voorspeld dat de piek vorige week bereikt zou zijn.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending