Connect with us

Animals

Zwaan sterft aan ‘gebroken hart’ nadat vandalen eieren vernielen met bakstenen.

Een moederzwaan in Bolton zou overleden zijn aan een gebroken hart nadat haar eieren door harteloze vandalen kapot geslagen waren en haar mannetje spoorloos verdween.

De ongeboren zwaantjes werden vorige maand gedood door vandalen die stokken en bakstenen gebruikten om de eieren te vernielen.

Het dier werd dood aangetroffen, niet lang nadat de vader verdwenen was. Hij zou gevlucht zijn vanwege de stress.

Getuigen zagen hoe jongeren op 20 mei stokken en bakstenen naar het nest gooiden op een eiland in het Manchester Kanaal.

https://www.facebook.com/dailymirror/posts/10159065885059162

Animals

Mini-reuzenpanda Ouwehands Dierenpark laat zich zien op nieuwe camerabeelden.

Ondertussen is de pasgeboren reuzenpanda in Ouwehands Dierenpark een maand oud. Nieuwe camerabeelden tonen dat het jong al flink gegroeid is.

Manager Zoölogie José Kok legde uit: “Het jong is niet alleen in lengte en gewicht toegenomen, maar lijkt nu zelfs al op een reuzenpanda, compleet met zwarte voor- en achterpoten, kringen om de ogen en zwarte pandaoren boven op de kop. De wat afgestompte snuit maakt het plaatje compleet.”

Wachten tot oogjes opengaan

“De nagels van de kleine worden steeds beter zichtbaar. Het wachten is nu op het moment dat de oogjes opengaan. Dat gebeurt meestal als het jong rond de 5 weken oud is.”

Binnenkort te bewonderen

Het jong zal de komende maanden nog samen met mama WuWen in het kraamhol verblijven. Wanneer het diertje helemaal volgroeid is en zijn mama kan volgen, mogen de twee naar het binnenverblijf verhuizen. Dan zullen ook de bezoekers van het dierenpark het kleintje kunnen bewonderen.

Doorgaan met lezen

Animals

Emotionele reünie tussen man en zijn ezeltje na lockdown gaat viral.

Een man en zijn ezeltje hadden elkaar al twee maanden niet gezien vanwege de lockdown. Nu gaat hun hartverwarmende reünie compleet viral.

Ismael Fernández stond te popelen van ongeduld om zijn familieboerderij in Malaga te bezoeken. Eindelijk had de lokale overheid de coronamaatregelen versoepeld.

Ezelin Baldomera

De 38-jarige man kon eindelijk terug zijn broer zijn, maar ook zijn geliefde ezelin genaamd Baldomera.

De ontroerende beelden tonen hoe de twee vrienden elkaar voor het eerst weer zien. Ismael kan zijn tranen niet bedwingen, terwijl Baldomera luid balkt.

Ismael wist niet hoe de ezelin zou reageren nadat ze hem al die weken niet gezien had. De man filmde het moment waarop hij de omheining van het domein in El Borge benaderde.

Emotioneel weerzien

De ezelin kreeg hem meteen in de gaten. Ze draafde langzaam naar het hek. Terwijl Ismael haar hoofd aaide, vroeg hij haar wat ze al die tijd had gedaan.

Bij een selfie van hem en zijn ezelin schreef Ismael: “Ik schaam me niet omdat je me hoort huilen, want dit is een van de meest onvoorwaardelijke liefdesbetuigingen die er is.”

Ook de ezelin was zichtbaar geëmotioneerd door het weerzien. Ismael legde uit: “Baldomera huilde ook een beetje toen ze zag dat ik van streek was. Het was het meest emotionele moment dat ik ooit heb meegemaakt.”

Deel dit bericht als ook jij dit zo mooi vond!

No me da vergüenza que me oigáis llorar, porque aquí está una de las demostraciones de amor más incondicionales que existen. La de la mi burra y amiga BALDOMEREEEEEEEERA al verme después de dos meses (aviso a sensiblones como yo: ella también llora)Y yo venía todo el camino a Él Borge preparándome por si no me reconocía…

Posted by Ismael Fernández on Monday, May 18, 2020

Doorgaan met lezen

Animals

Man krijgt boete omdat hij walviskalf uit haaiennetten redde.

Toen een man hoorde dat er een walviskalfje vastzat in haaiennetten, aarzelde hij geen seconde om het dier te hulp te schieten.

De walvis zat vast in haaiennetten voor de Gold Coast in Australië. De autoriteiten werden meteen op de hoogte gebracht. Er verstreken uren, maar er leek geen hulp te komen. Daarom nam deze man het heft in handen en besloot om een eigen reddingsactie op touw te zetten. Hij stapte in zijn bootje, ging naar de walvis toe en bevrijdde het dier.

Boete als dank

Maar toen de man terug aan land kwam, kreeg hij prompt een bekeuring. Het is niet meteen duidelijk waarom deze held een boete kreeg. In de staat Queensland is het verboden om te dichtbij walvissen te komen en gemeentelijke eigendom te beschadigen.

Django, zoals de man genoemd wil worden, zei dat zijn adrenaline begon te gieren op het moment dat hij de walvis zag. Hij verklaarde aan de media: “Ik heb hem eigenlijk gewoon proberen los te maken.” Uiteindelijk slaagde hij erin om de vin van de walvis uit de haaiennetten te halen.

View this post on Instagram

UPDATE: We did it, his fine has been withdrawn! Funds can be refunded, or can go to the charities listed for overflow funds: AMCS/HSI/Sea Shepherd. UPDATE: WE FOUND HIM! He has been fined and we are running a GoFundMe. Link in bio. Any excess over the fine will go to charities working to remove the shark nets. Original Post: Do you know the tinny man? An #OceanAvenger who today saved a drowning baby whale, caught in the nets at Burleigh. ⠀ If you know this Legend OR if you are this Legend, send us a PRIVATE DM. We want to buy you a carton, shake your hand and thank you from the bottom of our hearts. ⠀ DO NOT TAG HIM IN THE COMMENTS; Lets keep it private. ⠀ If you didn't know, breaking the 20m exclusion zone and touching shark control equipment can carry a fine upwards of $22,500. This Legend risked that to free this whale and we salute him! #beanenvoy

A post shared by Envoy: Cull (@envoy.film) on

Vanaf het strand keek een menigte toe hoe de held van de dag de walvis ging bevrijden. Een getuige genaamd Andre Borrell zegt dat ze uren op de autoriteiten hadden gewacht. Borrell vertelde: “Gelukkig dook er een barmhartige Samaritaan op die het werk in hun plaats deed.”

De haaiennetten voor de Australische kust worden aangebracht om mensen te beschermen tegen haaienvallen, maar hun gebruik is controversieel. Vorig jaar nog kwamen er minstens vijf walvissen vast te zitten in zulke netten. Natuurliefhebbers roepen daarom op om andere afschrikmiddelen tegen haaien te gebruiken.

Mensen reageerden geschokt op het feit dat de held een boete kreeg. Ze vinden dat hij eerder een medaille verdient. Om hem te helpen de boete te betalen, werd alvast een geldinzamelactie opgestart.

Wat vind jij hiervan? Vind jij dat deze manier op de goede manier gehandeld heeft?

Doorgaan met lezen

Trending