Zwerfhond snelt het podium op om acteur te redden die speelt dat hij gewond is
Connect with us

Animals

Zwerfhond snelt het podium op om acteur te redden die speelt dat hij gewond is

Honden zijn fantastische, intelligente dieren. Wanneer ze gevaar voelen schieten ze meteen in actie om de boel te redden… ook al is dat eigenlijk niet nodig.

Dat is althans wat enkele acteurs recent ondervonden, toen ze een optreden gaven dat iets te echt leek en een hond kwam opdraven om de show te stelen.

Acteur Numan Ertuğrul Uzunsoy speelde in een openluchttheater in Turkije en in één van de scènes moest hij doen alsof hij gewond was.

“Het personage dat ik speelde was gewond en had veel pijn,” vertelde hij aan The Dodo. “Hij was van een paard gevallen en ademde moeilijk.”

Maar zijn optreden was blijkbaar erg overtuigend, want meerdere toeschouwers dachten dat het zo bedoeld was: een zwerfhond!

Blijkbaar niet bekend met het fenomeen theater, leek de hond te denken dat Numan écht gewond was, en rende naar hem toe om te kijken hoe het met hem ging.

Terwijl de hond het gezicht van de acteur likte, konden de acteurs niet anders dan “breken”.

“Ik was erg blij toen ik de kusjes van de hond kreeg”, zei Numan. “Ik was erg geraakt. Hij was als een engel die me wilde helpen. Het was een heel emotioneel moment voor mij. Ik had het totaal niet verwacht.”

Het publiek vond het naar het schijnt een prachtig moment, en de acteurs waren zoals gezegd geraakt door de goedheid van de hond. Een medewerker van de productie begeleidde de hond van het podium, zodat de voorstelling kon doorgaan en blijkbaar vertrok de zwerfhond weer.

Turkije staat bekend om de vriendelijkheid die er is tegenover zwerfdieren en het lijkt erop dat de straathonden hun liefde terugbetalen door mensen in nood te helpen. Ondertussen heeft acteur Numan aangegeven dat hij zal proberen de hond te helpen als hij hem weet te vinden.

“De volgende dag ging ik naar dezelfde plek, op zoek naar de hond. Mensen vertelden me dat hij daar vaak rondhangt. Ik ben vandaag opnieuw gegaan,” gaf Numan aan bij The Dod.

“Ik zal blijven zoeken tot ik hem gevonden heb. Ik heb altijd van dieren gehouden.”

Ook al was de gewonde persoon niet echt in gevaar, we vinden deze hond nog steeds een held! Hopelijk kan zijn nieuwe vriend helpen bij het vinden van een nieuw huis.

Deel dit hartverwarmende verhaal!

Animals

Vermiste hond komt om 3 uur ’s nachts thuis en belt doodleuk aan

Het is altijd hartverscheurend als er een hond vermist wordt, maar het is belangrijk om de hoop niet te verliezen. Soms komen ze bij je terug op momenten dat je ze het minst verwacht.

Dat laatste gaat in ieder geval op voor een bange hond die recent was weggelopen, maar op uiterst hilarische en onverwachte manier weer thuis kwam.

Mary Lynn, uit Greensville, South Carolina, is de eigenaar van een hond genaamd Rajah.

Zoals veel honden is Rajah bang voor vuurwerk, wat onlangs tot een enge situatie leidde, nadat het geluid van vuurwerk ervoor zorgde dat ze wegrende.

“Ze was in de achtertuin met onze andere hond en onze buurman begon vuurwerk af te schieten en ik wist dat ze bang zou zijn”, vertelde Mary aan SWNS. “Ik ging naar de achtertuin en ze was weg.”

De rest van de nacht zochten Mary en haar man Ryan in de buurt naar hun vermiste hond, namen contact op met opvangcentra en plaatsten berichten op sociale media.

Uren verstreken zonder succes. Maar toen, om 3 uur ’s nachts, hoorden ze de deurbel gaan… en het was Rajah!

Rajah was meer dan 7 uur alleen op pad geweest, maar de slimme pup vond niet alleen de weg naar huis, maar wist op de een of andere manier ook hoe ze de deurbel moest gebruiken!

“Ik weet niet eens dat ze wist hoe ze dat moest doen, ik heb haar nooit laten zien hoe,” zei Mary.

“Ze komt niet buiten in de voortuin, behalve naar de auto, dus ze heeft ons nooit aan zien bellen.”

Gelukkig was Ryan nog wakker en kon hij de deur opendoen om haar binnen te laten. Het is niet duidelijk wat de pup gedaan heeft terwijl ze weg was, maar Mary denkt dat ze een behoorlijk avontuur heeft beleefd.

“Ze had doornen aan haar lijf en leek in de poep te hebben gerold”, vertelde ze aan SWNS. “Dus het lijkt erop dat ze een geweldige tijd heeft gehad.”

Ze waren dolblij dat ze thuis was. De video van de slimme hond die aanbelt, vastgelegd op hun digitale Ring-camera, is nu viraal gegaan nadat de eigenaren het op Reddit hadden geplaatst.

Our dog who ran off on an adventure for 7.5 hours ringing our doorbell at 3 am to let us know she’s home from funny

Doorgaan met lezen

Animals

Kat uit rijdende auto gegooid: nageltjes helemaal afgescheurd en schaafwonden

Een toevallige passant in Soest weet niet wat hij ziet als iemand het autoraampje van een voorbijrijdende Mercedes laat zakken, om daar een kat uit te gooien. Het dier blijkt lelijk gewond: schaafwonden en afgescheurde nagels. “Hij kon net voor een andere auto wegschieten”

De passant in kwestie twijfelt geen moment en belt de dierenambulance, die op dat moment wordt bemensd door Dominique van Huik en haar collega Carola Lensink. “Ik werk al tien jaar bij DierenZorg Eemland, maar dit was mijn eerste officiële dag op de ambulance”, deelt Dominique aan Hart van Nederland.

“We waren bezig met een melding over een hond, toen dit binnenkwam. Een mevrouw belde ons met het verhaal dat ze had gezien hoe iemand een kat uit het raam van een rijdende auto gooide.” De kat kan na zijn onfortuinlijke landing nog net voor een toesnellende tegenligger wegschieten.

Onder de motorkap
Dominique en haar collega kunnen niet direct weg, dus vroegen ze de vrouw hen op de hoogte te houden. Uiteindelijk belt de passant nog eens, nu met de mededeling dat de kat in paniek onder de motorkap van een geparkeerde Caddy is gekropen. Het dier zit vast en dus besluiten de ambulancebroeders richting Soest te rijden.

“Toen wij aankwamen, stond de motorkap al open en hadden mensen zich al over het dier ontfermd”, weet Dominique. “Ik ben daarop onder de auto gekropen om te kijken of ik de kat kon bevrijden. Hij was heel lief, dus lukte het door heel voorzichtig zijn pootjes terug op de grond te zetten.”

Afgescheurde nagels
Als de kat eenmaal is bevrijd, zien Dominique en haar collega direct dat de kat wondjes heeft. Bij de dierenarts blijkt wat de werkelijke schade is: schaafwonden en afgescheurde nagels. De wonden worden verzorgd en moeten uit zichzelf genezen.

“Mijn collega heeft de kat Mercedes gedoopt, omdat hij uit een rijdende Mercedes is gegooid”, vertelt Dominique. “Het gaat naar omstandigheden goed met hem. Af en toe is hij nog wat angstig, maar dat is logisch als je zo’n traumatische ervaring hebt meegemaakt.”

Wie dumpte Mercedes?
Het is onduidelijk of het de eigenaar zelf is die Mercedes uit zijn Mercedes gooide. Volgens Dominique gebeurt het namelijk vaker dat buurtbewoners een kat beu zijn en het dier ergens anders droppen.

De kat is niet gechipt, de eigenaar heeft twee weken om zich te melden voor Mercedes mag worden herplaatst. In dat geval hoeft er niet lang te worden gezocht naar een nieuw baasje: “Als de eigenaar zich niet meldt, heeft de mevrouw die het allemaal zag gebeuren al aangeboden om de kat te adopteren.”

Doorgaan met lezen

Animals

Beer zat 30 jaar vast in een kooi – zie nu haar reactie als ze wordt bevrijd

Meer dan 30 jaar geleden arriveerde een kleine beer in een dierentuin in de Amerikaanse staat Pennsylvania. De berenwelp heette Fifi en werd tegen haar wil gevangen gehouden. Het doel van de beer was uitsluitend om geld te verdienen.

Fifi werd gedwongen voor mensen ‘trucjes’ te doen en ze werd nooit met respect behandeld. Ze kreeg slecht te eten en leefde in ellendige omstandigheden. Na tien jaar hel werd de dierentuin eindelijk gesloten.

Maar in plaats van Fifi vrij te laten in een natuurgebied, gebeurde er iets vreselijks.

De eigenaar van de dierentuin sloot haar op in een roestige kooi. Hier zou ze de komende twintig jaar wachten, totdat iemand haar zou kopen. De eigenaar van de dierentuin wilde zijn investering terugkrijgen.

Na verloop van tijd hoorde de dierenrechtenorganisatie People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) van de grimmige situatie van Fifi.

Toen PETA haar voor het eerst zag was Fifi er erg slecht aan toe: ze was lichamelijk en geestelijk ziek en extreem ondervoed.

De anders grote en sterke beer, die ze vroeger was, was nu een mager scharminkel.

PETA vervoerde haar onmiddellijk naar The Wild Animal Sanctuary in Colorado, waar ze de behandeling kreeg die ze zo hard nodig had.

Vandaag heeft Fifi, een Syrische bruine beer en oorspronkelijk afkomstig uit het Midden-Oosten, een nieuwe start in het leven gekregen, ver van haar vorige kwelgeesten.

Na slechts vijf maanden in de opvang werd Fifi veel sterker en vandaag is ze weer een gezonde en sterke beer!

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending