Zwerfkitten sprint naar man en zijn hond en laat ze maar niet met rust.
Connect with us

Nieuws

Zwerfkitten sprint naar man en zijn hond en laat ze maar niet met rust.

Het zijn niet alleen mensen die persoonlijkheden hebben, ook dieren zijn niet allemaal dezelfde en hebben dus een persoonlijkheid en karakter. Sommigen vriendelijker dan de anderen. En ook het katje in dit verhaal, heeft een zeer vastberaden persoonlijkheid.

Ondanks dat ze zo klein is, heeft dit wilde straatkatje bewezen dat ze geen tekort aan doorzettingsvermogen heeft toen ze een man opmerkte die aan het wandelen was met zijn hond.

En het bleek te lonen ook!

Jon Nienaber uit Ohio was een toertje gaan wandelen met zijn hond in de buurt toen een klein ros katje hen plots benaderde. Het diertje was zo klein dat het paste in de palm van een hand.

Het straatkatje leek zin te hebben om op te trekken met de man en zijn hond. Ze benaderde de wandelaar en zijn hond en begon hen te achtervolgen.

“Mijn echtgenoot telefoneerde me en vertelde me dat hij dit schattig katje had gevonden en dat ze precies nogal veel aandacht wilde,” vertelde Leslie Nienaber aan Love Meow.

Leslie ging eveneens naar haar echtgenoot met wat katteneten en zag met haar eigen ogen wat haar man haar had verteld. Dit kleine katje, die ze al snel Pinot noemden, zou niet weggaan.

“Hij porde met zijn kopje door een omheining en wou Jon zelfs volgen wanneer we naar huis gingen! Hij bleek vastberaden om toch maar bij ons te blijven,” vertelde Leslie.

Het kleine, moedige diertje volgde Jon en Leslie tot bij hen thuis, speelde met hun hond en zou kost wat kost bij hen blijven. Dat is ook wat er gebeurde. Leslie wist dat ze hem moest in huis nemen.

Al 3 poezen en een hond
Leslie en Jon maakten het katje meteen schoon en gaven het te eten. Het koppel had eigenlijk al drie poezen en een hond, maar deed beroep op Leslie’s zus Sarah.

Toen Sarah het verhaal hoorde van het vastberaden katje, wist ze dat ze iets moest ondernemen.

“Ik geef toe dat het zeer moeilijk was om Pinot weg te geven,” zei Leslie. “Hij was een moedig, klein beestje die zo vastberaden was dat het zijn zin zou krijgen. Het maakt me echt gelukkig dat mijn zus voor hem wou zorgen, want ik was er echt gehecht aan geraakt.”

Snel geadopteerd
Sarah werd onmiddellijk verliefd op de kleine Pinot en nam hem onmiddellijk in huis om voor hem te zorgen.

“Mijn zus Sarah is een echte engel. Ik ben overtuigd dat hij zou gestorven zijn als we hem niet in huis hadden gehaald,” zei Leslie aan Love Meow.

Uiteindelijk werd het duidelijk dat Pinot niet alleen erg vastberaden was, maar ook erg speels.

Kijk hem hier eens!

Wie heeft een bed nodig als je in een doos kunt slapen?

Pinot is intussen een gezonde en mooie kat geworden sinds die gelukkige dag.

“De dierenarts denkt dat hij een geval uit de duizend is,” zei Leslie. “Hij weet hoe hij moet overleven en vaak loert om elke hoek op zoek naar iets om kattenkwaad mee uit te halen.”

Pinot bewees niet alleen een echte overlever te zijn, maar ook zeer nieuwsgierig en slim, nooit verlegen om iets ondeugend uit te halen.

Kijk eens hoe mooi Pinot nu is!

Bekijk de eerste momenten waarop Pinot besluit om zich bij zijn gezinnetje te voegen, in de video hieronder.

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending