Zwerfkitten sprint naar man en zijn hond en laat ze maar niet met rust.
Connect with us

Meest bekeken

Zwerfkitten sprint naar man en zijn hond en laat ze maar niet met rust.

Het zijn niet alleen mensen die persoonlijkheden hebben, ook dieren zijn niet allemaal dezelfde en hebben dus een persoonlijkheid en karakter. Sommigen vriendelijker dan de anderen. En ook het katje in dit verhaal, heeft een zeer vastberaden persoonlijkheid.

Ondanks dat ze zo klein is, heeft dit wilde straatkatje bewezen dat ze geen tekort aan doorzettingsvermogen heeft toen ze een man opmerkte die aan het wandelen was met zijn hond.

En het bleek te lonen ook!

Jon Nienaber uit Ohio was een toertje gaan wandelen met zijn hond in de buurt toen een klein ros katje hen plots benaderde. Het diertje was zo klein dat het paste in de palm van een hand.

Het straatkatje leek zin te hebben om op te trekken met de man en zijn hond. Ze benaderde de wandelaar en zijn hond en begon hen te achtervolgen.

“Mijn echtgenoot telefoneerde me en vertelde me dat hij dit schattig katje had gevonden en dat ze precies nogal veel aandacht wilde,” vertelde Leslie Nienaber aan Love Meow.

Leslie ging eveneens naar haar echtgenoot met wat katteneten en zag met haar eigen ogen wat haar man haar had verteld. Dit kleine katje, die ze al snel Pinot noemden, zou niet weggaan.

“Hij porde met zijn kopje door een omheining en wou Jon zelfs volgen wanneer we naar huis gingen! Hij bleek vastberaden om toch maar bij ons te blijven,” vertelde Leslie.

Het kleine, moedige diertje volgde Jon en Leslie tot bij hen thuis, speelde met hun hond en zou kost wat kost bij hen blijven. Dat is ook wat er gebeurde. Leslie wist dat ze hem moest in huis nemen.

Al 3 poezen en een hond
Leslie en Jon maakten het katje meteen schoon en gaven het te eten. Het koppel had eigenlijk al drie poezen en een hond, maar deed beroep op Leslie’s zus Sarah.

Toen Sarah het verhaal hoorde van het vastberaden katje, wist ze dat ze iets moest ondernemen.

“Ik geef toe dat het zeer moeilijk was om Pinot weg te geven,” zei Leslie. “Hij was een moedig, klein beestje die zo vastberaden was dat het zijn zin zou krijgen. Het maakt me echt gelukkig dat mijn zus voor hem wou zorgen, want ik was er echt gehecht aan geraakt.”

Snel geadopteerd
Sarah werd onmiddellijk verliefd op de kleine Pinot en nam hem onmiddellijk in huis om voor hem te zorgen.

“Mijn zus Sarah is een echte engel. Ik ben overtuigd dat hij zou gestorven zijn als we hem niet in huis hadden gehaald,” zei Leslie aan Love Meow.

Uiteindelijk werd het duidelijk dat Pinot niet alleen erg vastberaden was, maar ook erg speels.

Kijk hem hier eens!

Wie heeft een bed nodig als je in een doos kunt slapen?

Pinot is intussen een gezonde en mooie kat geworden sinds die gelukkige dag.

“De dierenarts denkt dat hij een geval uit de duizend is,” zei Leslie. “Hij weet hoe hij moet overleven en vaak loert om elke hoek op zoek naar iets om kattenkwaad mee uit te halen.”

Pinot bewees niet alleen een echte overlever te zijn, maar ook zeer nieuwsgierig en slim, nooit verlegen om iets ondeugend uit te halen.

Kijk eens hoe mooi Pinot nu is!

Bekijk de eerste momenten waarop Pinot besluit om zich bij zijn gezinnetje te voegen, in de video hieronder.

Meest bekeken

Anton, 8, pleegt zelfmoord na jarenlange mishandeling door ouders

Een achtjarige jongen sprong vanaf de negende verdieping van een appartement naar beneden om zijn leven te beëindigen, nadat hij jarenlang huiselijk geweld moest ondergaan.

Anton werd regelmatig mishandeld door zijn ouders en wist volgens politie-informatie niet hoe met de situatie om te gaan.

De jongen werd dood aangetroffen op een weg afgelopen maand, nadat hij naar beneden sprong vanuit het appartement.

Een getuige zegt dat de jongen op die bewuste dag door zijn ouders was geslagen, omdat zijn trui was gescheurd. De getuige hoorde de ouders tegen de jongen gillen en hem slaan.

“Toen werd alles stil en hoorde ik snelle voetstappen van de jongen,” verklaart de getuige verder. Na enkele seconden hoorde in een harde smak en keek uit mijn keukenraam naar beneden en zag het lichaam van de jongen op straat. Ik belde meteen de ambulance en de politie.”

Een andere buur zegt: “Ik hoorde de familie boven naar hun flat gaan. Tien minuten later lag de jongen op de grond, terwijl zijn ouders naar beneden renden.

Paramedici die zich spoedden naar de locatie waren niet in staat om Anton te redden. De politie is een onderzoek gestart en spoort de ouders op die kort na het drama de stad hebben verlaten.

Indien veroordeeld, riskeren ze maximaal vijf jaar celstraf. De leiding van de school zegt dat de ouders niet geïnteresseerd waren in het welzijn van de jongen.

Volgens de schoolpsycholoog heeft Anton haar meerdere keren bezocht voor counseling, maar dit zag ze niet aankomen.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

De Jonge: geef meer asielzoekers voorrang als er een huurhuis vrijkomt

Dat adviseert woonminister Hugo de Jonge aan gemeenten. Het plan moet ervoor zorgen dat statushouders niet eindeloos plekken in opvangcentra bezet houden: die plekken zijn nodig voor nieuwe asielzoekers.

Gemeenten zijn verplicht om een bepaald percentage statushouders te huisvesten in nieuw vrijgekomen huurwoningen, maar veel gemeenten hebben hierin achterstanden.

Om die achterstanden in te lopen en te zorgen voor een betere doorstroom vanuit opvangcentra, adviseert De Jonge gemeenten daarom om meer statushouders voorrang te geven op huurwoningen.

Eigenlijk wil het kabinet via de wet regelen dat gemeenten verplicht worden locaties te bieden. Maar “die wet duurt nog wel een tijd”, zegt Van der Burg. Op zijn vroegst is de wet voor de zomer van kracht.

In de wachtkamer
Intussen blijven de problemen zich opstapelen in het aanmeldcentrum in Ter Apel, waar zich dagelijks nieuwe asielzoekers melden.

Om te voorkomen dat asielzoekers buiten moeten slapen, zoals recent dreigde te gebeuren, wil het kabinet dat mensen die wél al een status hebben, snel doorstromen.

Dinsdagnacht nog, moesten 32 mensen de nacht doorbrengen op stoelen in de wachtruimte van het aanmeldcentrum.

“Een derde van de mensen die nu in een COA-opvang zitten heeft al een vergunning. Die mogen blijven en zo snel mogelijk met de integratie beginnen, maar ze zitten toch nog op een plek die eigenlijk voor asielzoekers bedoeld is”, aldus De Jonge.

Woningtekort
De doorstroom van statushouders is al tijden een probleem door het tekort aan woningen. Volgens De Jonge zijn die woningen er “wel degelijk”, hoewel hij erkent dat het “natuurlijk krap” is.

“Statushouders moeten worden gehuisvest in vrijkomende huurwoningen, of je zou daar aanvullend, net als bij andere aandachtsgroepen, flexibele huisvesting voor moeten creëren”, zegt de woonminister.

De mogelijkheid om provincies toezicht te laten houden, bestaat wel al in de wet. Daarom kan er snel op worden overgegaan.

In het uiterste geval kan de provincie de taak van de gemeente zelfs overnemen, maar De Jonge denkt niet dat dat nodig is.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Agent moet ruit inslaan om kind uit snikhete auto te bevrijden

Door snel handelen heeft een wijkagent in het Zuid-Hollandse in Maassluis woensdag een drama weten te voorkomen.

Een binnengekomen melding deed alle alarmbellen afgaan, want er bleek een klein kindje in een snikhete auto opgesloten te zitten.

Agenten die de melding kregen sprongen direct in de auto om het kindje te hulp te schieten.

Eenmaal aangekomen op de plek des onheils bleek het niet te gaan om een nalatige ouder die het kind zonder blikken of blozen had achtergelaten.

De aanwezige moeder was helemaal in paniek, want haar kroost had de autosleutels in handen toen ze de deur dichtdeed.

Vervolgens schoot het autoportier op slot en kreeg ze, zelfs met hulp van omstanders, de ruit niet ingeslagen.

‘Nat van het zweet’
Omstanders hebben vervolgens geprobeerd zoveel mogelijk schaduw te creëren bij de auto, maar de temperatuur binnen in het voertuig liep toch snel op.

De toegesnelde agenten konden gelukkig net op tijd uitkomst bieden: met een lifehammer die ze bij zich hadden, sloegen ze de ruit van de vergrendelde auto in.

Snel weten ze het kind uit de auto te plukken. “Ze was helemaal nat van het zweet en voelde erg warm aan”, schrijft wijkagent Jeffrey van Uffelen op Instagram.

“De kleertjes hebben wij uit gedaan en uiteraard de schaduw opgezocht.” Een ambulance werd opgeroepen om het kindje te controleren. Als snel daalde haar temperatuur en reageerde ze overal goed op.

Het kindje kon daarna weer met haar moeder worden herenigd.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending